inba Skrevet 2. november 2001 Del Skrevet 2. november 2001 Hei! Jeg har fått fullstendig dilla på osten Brie med ferst paprika på. Kan jeg spise dette? Har bare så sinnsykt lyst på dette, men har jo hørt at man skal holde seg unna muggoster. Men gjelder ikke dette bare blåskimmeloster? ...og det er jo ikke Brie? Jeg har forresten antistoffer moto toxoplasmose, så jeg slipper å være superforsiktig...! Takker for svar, HELST FØR LUNSJ! JEG ER SULTEN!!!! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/38043-kan-jeg-spise-osten-brie/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ville Skrevet 2. november 2001 Del Skrevet 2. november 2001 Ååjaa, det lurer jeg også på. Har helt sinnsynkt lyst på Brie og Blåmugg (men det er det vel verre med?)............... Håper på svar. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/38043-kan-jeg-spise-osten-brie/#findComment-144171 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest (Anonymous) Skrevet 4. november 2001 Del Skrevet 4. november 2001 Ååjaa, det lurer jeg også på. Har helt sinnsynkt lyst på Brie og Blåmugg (men det er det vel verre med?)............... Håper på svar. Så vidt jeg har hørt er det bare Brie av upasteurisert melk som kan være farlig, da den kan inneholde listeria-bakterien. Jeg har aldri hørt at Brie laget på vanlig pasteurisert melk, noe de fleste som selges her i Norge er; er noe verre enn andre oster. Det står merket (og man lukter det) dersom osten er laget av upasteurisert melk. Men jeg er ingen ekspert på dette da. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/38043-kan-jeg-spise-osten-brie/#findComment-144446 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 4. november 2001 Del Skrevet 4. november 2001 Du får ikke toxoplasmose av ost. Smitten KAN overføres via katter (unngå derfor stell, tømming av kattesand e.l. hvis du har katt), via uvaskede/ ukokte grønnsaker (bakterien overlever godt i jord) og via rått eller dårlig kokt/ stekt kjøtt. Det man skal være forsiktig med myk ost og muggost for er pga listeriabakterier. Vær sikker på at osten er laget på pasteurisert melk - det er den upasteuriserte som er "skummel"! Andre matvarer som også kan inneholde listeria er patéer og (igjen) dårlig kokt/ stekt kjøtt. Listeria representerer generelt ikke noen stor risiko for friske mennesker. Men gravide og de som har svekket immunforsvar kan bli syke av denne bakterien som finnes normalt i miljøet og som kan vokse og formere seg i kjøleromstemperatur. F.eks. pastasaus med blåskimmelost går imidlertid bra, fordi kokeprosessen tar knekken på listeria. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/38043-kan-jeg-spise-osten-brie/#findComment-144460 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trine Endsjø, jordmor Skrevet 6. november 2001 Del Skrevet 6. november 2001 Hvis du spiser en norsk Brie-ost, kan du være trygg på at den ikke er infisert på noen måte. God appetitt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/38043-kan-jeg-spise-osten-brie/#findComment-144682 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ville Skrevet 7. november 2001 Del Skrevet 7. november 2001 Hvis du spiser en norsk Brie-ost, kan du være trygg på at den ikke er infisert på noen måte. God appetitt. Hurra.....!!! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/38043-kan-jeg-spise-osten-brie/#findComment-144905 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.