Gå til innhold

Forslag til ukesmeny


Anbefalte innlegg

Gjest Framtidig husmor

Jeg kan vel ikke si at vi har noen typisk ukesmeny. Det går litt i perioder her i huset. Nå har vi vært helt tullete etter woket mat i hele sommer, og har spist wok i alle varianter. Vi spiser mye gryteretter og gratenger. Jeg pleier å lage mye når jeg først gjør det, og så fryser jeg ned det som blir igjen. Kjøttboller er anvendelig mat! De kan brukes tl mye forskjellig. Lager en haug når jeg holder på, og så er det bare å hente i fryseren når jeg trenger.

Det var et godt råd, det med å lage masse og fryse ned.

Må visst få meg et ordentlig fryseskap. Holder nok ikke med 3 hyller for en husmor ;)

Fortsetter under...

  • Svar 64
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Lillemus

    7

  • mariaflyfly

    5

  • tonie

    5

  • Mrs. Wallace

    3

''kan anbefale familiekokeboka, der er det mange bra middagsretter''

Synes oppskrifter i kokebøker ofte blir litt avanserte og kke minst inneholder litt for mange (sære) ingredienser!

Jeg henger meg på anbefalingen om Familiekokeboka. Den desidert beste kokeboka jeg har, den er et oppslagsverk. Ikke noe sært med den i det hele tatt! :)

Det var et godt råd, det med å lage masse og fryse ned.

Må visst få meg et ordentlig fryseskap. Holder nok ikke med 3 hyller for en husmor ;)

Å nei, vi husmødre har en stor fryser i kjelleren eller garasjen der vi lagrer mat nok til å overleve en vinter eller to;)

''kan anbefale familiekokeboka, der er det mange bra middagsretter''

Synes oppskrifter i kokebøker ofte blir litt avanserte og kke minst inneholder litt for mange (sære) ingredienser!

Eh, hvordan skal du lære/finne på å lage nye retter hvis du ikke prøver ut noen nye oppskrifter? "Familiekokeboka" er ikke sær, den har bare mange gode hverdagsoppskrifter, særlig middagsretter:

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=4423609

Annonse

Gjest Framtidig husmor

Hei. Du har fått mange gode forslag under. Jeg har bare lyst til å forberede deg på en ting: Du KAN komme til å bli så sliten de første par årene med småbarn at du knapt orker lage ordentlig mat. Ikke vær for hard mot deg selv hvis det eneste du klarer da er ferdigmat.

Selv vekslet jeg stort sett mellom fiskepinner, fiskekaker og pølser, med ris eller ferdig potetmos til, og (ferdige frosne) ulike grønnsaksblandinger. (Jeg hadde fryseren fullt med dette). Iblant ferdigkjøpt (varm) grillet kylliing. Alle mine store planer om å spise sunn mat kunne jeg bare glemme i begynnelsen! Og baking - no way. Kjøpte ferdig. Som ei venninne sa til meg: Hvis du ikke hadde tid til å bake FØR du fikk barn, hvordan skulle du få tid til det etter du har fått dem?

Først da begge barna var blitt mer selvhjulpne (bleietørre osv) ble hverdagen mer normal og jeg begynte med en større variasjon av matretter. I dag, som begge er skolebarn, koser jeg meg med å utforske nye spennende retter!

Bare så du er forberedt altså, på at "det enkleste er godt nok" i starten!

''Først da begge barna var blitt mer selvhjulpne (bleietørre osv) ble hverdagen mer normal og jeg begynte med en større variasjon av matretter. I dag, som begge er skolebarn, koser jeg meg med å utforske nye spennende retter!''

Ja, huff, ser jo for meg en travel tid i årene framover. Jeg kommer nok til å være mest opptatt av ordentlige middager fra barnet er ca 2-3 år og oppover. Slik at det vil lære seg gode/ok matvaner i oppveksten.

Men ser jo allerede nå hvilken utfordring det lett kan bli når jeg begynner å jobbe. Da er det godt å ha noen ferdige ukesmenyer i bakhodet som jeg kanskje har begynt å planlegge allerede i helgen!

Gjest Framtidig husmor

Eh, hvordan skal du lære/finne på å lage nye retter hvis du ikke prøver ut noen nye oppskrifter? "Familiekokeboka" er ikke sær, den har bare mange gode hverdagsoppskrifter, særlig middagsretter:

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=4423609

Det er nok bare jeg som har vært litt uheldig med oppskriftsbøkene mine der det nesten ikke finnes en eneste rett som ikke inneholder et krydder eller en grønnsak som det nesten ikke går an å få tak i eller som er avansert og tar mye tid og energi.

Godt du sa det, for nå satt jeg her og klødde meg i hodet og lurte virkelig på om det het lapskaus når det ikke var brun saus med ;)

Det der har jeg diskutert flere ganger med min trøndervenninne. Hun sier som deg og LIllemus, at det ikke heter lapskaus når det er lyst slik som flyfly forteller. Jeg er helt uenig,.

Her i Kristiansand heter det lapskaus når en lager det som flyfly beskriver. Dermed basta. Vi lager ikke lapskaus med brun jevning :-(

Min vestlandsmann kaller det imidlertid betasuppe, selv om den er nesten like tykk som lapskaus.

Så hos oss kaller vi det enten lapskaus eller betasuppe - og den er lys uten jevning :-) Helt med røyket salt kjøtt, men ungene foretrekker pølse i (da må vi ha litt buljong i og).

Gjest Shira :o)

Det der har jeg diskutert flere ganger med min trøndervenninne. Hun sier som deg og LIllemus, at det ikke heter lapskaus når det er lyst slik som flyfly forteller. Jeg er helt uenig,.

Her i Kristiansand heter det lapskaus når en lager det som flyfly beskriver. Dermed basta. Vi lager ikke lapskaus med brun jevning :-(

Min vestlandsmann kaller det imidlertid betasuppe, selv om den er nesten like tykk som lapskaus.

Så hos oss kaller vi det enten lapskaus eller betasuppe - og den er lys uten jevning :-) Helt med røyket salt kjøtt, men ungene foretrekker pølse i (da må vi ha litt buljong i og).

Betasuppa er tynn med hele biter av poteter, og det andre i. Lapskausen, der er potetene kokt helt sammen og den er lys og tykk, begge deler inneholder knoke og laget på kraften.

Er det bruning er det brun lapskaus.

Sånn, trenger ikke diskutere mer, her var svaret! ;o)

Det der har jeg diskutert flere ganger med min trøndervenninne. Hun sier som deg og LIllemus, at det ikke heter lapskaus når det er lyst slik som flyfly forteller. Jeg er helt uenig,.

Her i Kristiansand heter det lapskaus når en lager det som flyfly beskriver. Dermed basta. Vi lager ikke lapskaus med brun jevning :-(

Min vestlandsmann kaller det imidlertid betasuppe, selv om den er nesten like tykk som lapskaus.

Så hos oss kaller vi det enten lapskaus eller betasuppe - og den er lys uten jevning :-) Helt med røyket salt kjøtt, men ungene foretrekker pølse i (da må vi ha litt buljong i og).

Visst finnes det lys lapskaus. Har aldri hørt folk kalle det noe annet. Det finnes lapskaus og så finnes det brun lapskaus:) Betasuppe er noe helt annet.

Det der har jeg diskutert flere ganger med min trøndervenninne. Hun sier som deg og LIllemus, at det ikke heter lapskaus når det er lyst slik som flyfly forteller. Jeg er helt uenig,.

Her i Kristiansand heter det lapskaus når en lager det som flyfly beskriver. Dermed basta. Vi lager ikke lapskaus med brun jevning :-(

Min vestlandsmann kaller det imidlertid betasuppe, selv om den er nesten like tykk som lapskaus.

Så hos oss kaller vi det enten lapskaus eller betasuppe - og den er lys uten jevning :-) Helt med røyket salt kjøtt, men ungene foretrekker pølse i (da må vi ha litt buljong i og).

Næsj! Deres "lapskaus" heter Brennsnut - så det så!! :P

Annonse

''Først da begge barna var blitt mer selvhjulpne (bleietørre osv) ble hverdagen mer normal og jeg begynte med en større variasjon av matretter. I dag, som begge er skolebarn, koser jeg meg med å utforske nye spennende retter!''

Ja, huff, ser jo for meg en travel tid i årene framover. Jeg kommer nok til å være mest opptatt av ordentlige middager fra barnet er ca 2-3 år og oppover. Slik at det vil lære seg gode/ok matvaner i oppveksten.

Men ser jo allerede nå hvilken utfordring det lett kan bli når jeg begynner å jobbe. Da er det godt å ha noen ferdige ukesmenyer i bakhodet som jeg kanskje har begynt å planlegge allerede i helgen!

Du burde egentlig være opptatt av hva du spiser nå også, for det du spiser får barnet ditt i seg. :-)

Og når barnet skal introduseres for fast føde, så er det slettes ikke så avansert å knuse potet i litt brun saus framfor å kjøpe barnemat på glass.

Jeg er på ingen måte noen superhusmor, altså, men vi hadde alltid middag på bordet helt fra ungene var spedbarn (og før den tid forsåvidt, vi var gift noen år før vi fikk unger), og de fikk ytterst få glass med middagsmat - ikke fordi vi var så spesielt flinke, men fordi det var veldig enkelt å lage til dem også.

Med riktig innstilling fikser du dette! :-)

I min verden har brennsnut bacon ;)

Ellers har man lys lapskaus og brun lapskaus.

Betasuppe er noe HELT annet.

:)

Brennsnut er aller best når den er kokt på restene av julas fenalår, så at det smaker godt med bacon i den er jeg ikke i tvil om :)

Forøvrig MÅ jeg ha bacon til pannekaker... noe mange synes er merkelig :)

[quote name=Shira :o)' timestamp='1347480304' post='4811266]

Betasuppa er tynn med hele biter av poteter, og det andre i. Lapskausen, der er potetene kokt helt sammen og den er lys og tykk, begge deler inneholder knoke og laget på kraften.

Er det bruning er det brun lapskaus.

Sånn, trenger ikke diskutere mer, her var svaret! ;o)

''Sånn, trenger ikke diskutere mer, her var svaret! ;o)''

Signerer!

Brennsnut er aller best når den er kokt på restene av julas fenalår, så at det smaker godt med bacon i den er jeg ikke i tvil om :)

Forøvrig MÅ jeg ha bacon til pannekaker... noe mange synes er merkelig :)

Pannekaker er rett og slett ikke spiselig uten bacon. Min sønn mener det bare er syltetøy som duger. Han er en fin liten fyr, men mat forstår han seg ikke på:)

Det der har jeg diskutert flere ganger med min trøndervenninne. Hun sier som deg og LIllemus, at det ikke heter lapskaus når det er lyst slik som flyfly forteller. Jeg er helt uenig,.

Her i Kristiansand heter det lapskaus når en lager det som flyfly beskriver. Dermed basta. Vi lager ikke lapskaus med brun jevning :-(

Min vestlandsmann kaller det imidlertid betasuppe, selv om den er nesten like tykk som lapskaus.

Så hos oss kaller vi det enten lapskaus eller betasuppe - og den er lys uten jevning :-) Helt med røyket salt kjøtt, men ungene foretrekker pølse i (da må vi ha litt buljong i og).

''Min vestlandsmann kaller det imidlertid betasuppe, selv om den er nesten like tykk som lapskaus.''

I betasuppe er det vel byggryn?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...