Gå til innhold

Barnas skole krever så mye utenom


Anbefalte innlegg

Gjest overveldet mamma

Hvorfor skal skolen kreve så mye utenom? Klassene er inndelt i miljøgrupper. Disse skal møtes en gang i mnd, og det forventes at foreldrene kommer og er med siste timen. I tillegg skal hver miljøgruppe planlegge en aktivitet i løpet av året, som alle (barn og foreldre) forventes å delta på. Det blir 4 aktiviteter i året (pluss planleggingen).

I tillegg har jo barna sine vante fritidsaktiviteter. I tillegg til alle bursdager de skal gå på. Alle barna forventes å gå i alles bursdager (i alle fall av samme kjønn).

Jeg har to barn på skolen. Alt det ovenstående blir jo da altså dobbelt opp. Jeg er alene med barna, og har også selv 1 hobby som jeg går på 2 kvelder i måneden. Hvis jeg i det hele tatt får tid.

Tingene kræsjer selvsagt ofte, likevel forventes det at vi stiller opp på alt dette.

Selv om jeg forstår poenget med miljøgrupper og bursdager (!) så synes jeg det blir for mye og for overdrevet.

Er jeg alene om å mene dette?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/384618-barnas-skole-krever-s%C3%A5-mye-utenom/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg kjenner jeg er veldig, veldig, veldig glad for at mine barn ikke går på skolen til dine barn. Jeg synes det er helt på trynet av skolen å pålegge foreldrene alt dette.

Jeg synes det er mer enn nok med 2x2 foreldresamtaler, 2x2 foreldremøter + 2-4 andre sammenkomster for foreldrene i året.

Dette må da kunne tas opp i FAU el.l. før det blir sånn at alle må? Jeg hadde ikke vært interessert i alt dette nei.

Forøvrig gikk mitt ene barn på en fritidsaktivitet en gang som krevde så mye utenom at jeg hadde tenkt å spørre lederne om de mente jeg skulle si opp jobben min for at ungen min skulle få gå på dette på fritida.... Og jeg bidro mye. Da tenkte jeg at skole og jobb kommer da tross alt først!

Annonse

Familiegrupper kan være et godt grep for klasser som sliter med miljøproblematikk, både for å styrke relasjonen blant barna og for at foreldrene skal styrke kontaktflaten med hverandre. Men jeg er prinsipielt i mot at problemgrepene brukes til de blir forslitt, og der det ikke er et uttalt behov.

På vår skole har første til fjerde tre foreldregrupper på hvert trinn som har ansvar for en høstaktivitet, en vinteraktivitet og en sommeravslutningsgreie. Frivillig å være med, fin arena å bli kjent på. Første klasse gjennomfører ofte tre treff i året, men så dabber det av.

Ja, det er mye. Men ikke enestående for din skole. Her er det faktisk enda mer. For i tillegg til det du ramser opp, så arrangeres det "foreldretreff" for alle foreldrene i klassen flere ganger i året. Og diverse jule-og sommeravslutninger på kveldstid. Alt er obligatorisk.

Noe av det mest slitsomme med å ha barn er at andre organiserer tiden din.

Gjest overveldet mamma

Det hørtes mye ut..... Synes du skal ta det opp f.eks. med klassekontakten eller FAU. Det er ikke noe poeng i at barn og foreldre skal slite seg ut heller...

FAU og klassekontakten er dessverre helt enig i opplegget....

Jeg er redd for å bli stemplet som unnasluntrer eller giddalaus eller (i verste fall) en mor som ikke følger opp barna skikkelig (= bekymring?) dersom jeg ikke følger opp alle aktivitetene de setter igang.

Det verste er at det går jo utover barna mine også, hvis "alle" i klassen er med på dette, og så mine barn ikke blir med.

Men verken barna eller jeg liker en heseblesende livsstil.

Miljøgrupper (det het besøksgrupper på vår skole) er for barna. Det er hyggelig om en voksen slår seg ned en liten stund (og kanskje tilbys kaffe) de gangene det er nødvendig å hente barnet, men det er ikke poenget. Det synes jeg du kan prøve å bli enig med noen av de andre foreldrene om, slik at forventningen om foreldredeltakelsen her går ned. Det er ikke meningen at de voksne skal ha forpliktelser på disse besøkene, bortsett fra når man er vertskap selv.

Hvis de voksne slipper å engasjere seg i hvert eneste miljøgruppetreff, blir det kanskje lettere å prioritere de fire fellesaktivitetene i året - antar det er "årstids-grupper" slik jeg er vant til. De er vel for både barn og foreldre, men det går fint an å bare sende barnet med en av de andre familiene iblant. For oss var dette ofte turer i helgene, slik at det ikke kunne kollidere med noen ettermiddagsaktivitet.

Fritidsaktiviteter og bursdager bestemmer man over selv. Det er hyggelig hvis alle blir invitert i bursdag (for enkelte raser verden sammen dersom det ikke skjer, ref. diverse tråder her på DOL), men det går selvfølgelig an å si neitakk hvis det ikke passer.

Vi fikk også skriv fra FAU om viktigheten av foreldretreff og besøksgrupper selv når ungene var blitt ganske store, men vi bestemte selv når det var like greit å slutte med dem. Vi beholdt sommer- og julegruppe som samarbeidet med skolen om semesteravslutningen, resten droppet vi når de gikk på mellomtrinnet (tror jeg det var).

Gjest annlovinda

Synes det er ganske mye jeg også.

I 1 og 2 klasse var det vennegrupper i klassen til mitt barn også. Da tror jeg de var 6-7 barn på hver gruppe. Og da var det meninga at alle skulle hatt besøk av sin vennegruppe en dag i løpet av skoleåret. Dette syntes jeg var veldig fint de to første årene på skolen. Men etter det så var det greit at det ble slutt på dette. I tillegg til dette hadde vi 4 arrangementer med klasse og foreldre. Da et arrangement litt utpå høsten, juleavslutning, et arrangement på vinteren og sommeravslutning.

Dette syntes jeg var helt greit.

Nå som de er eldre har de 2-3 arrangementer sammen som klasse, med noen foreldre som er ansvarlig stiller opp på.

Annonse

Gjest Elextra

''Klassene er inndelt i miljøgrupper. Disse skal møtes en gang i mnd, og det forventes at foreldrene kommer og er med siste timen. I tillegg skal hver miljøgruppe planlegge en aktivitet i løpet av året, som alle (barn og foreldre) forventes å delta på. Det blir 4 aktiviteter i året (pluss planleggingen). ''

Slikt har vi hos oss også, under et litt annet navn. Foreldre som henter barnet i gruppene blir gjerne invitert inn på kaffe, men det har aldri vært noe krav eller forventning om at foreldre stiller. Om det passer slik, kan barnet også bli hentet av en av de andre foreldrene, så kan man evt. bytte på hentingen.

Vi har med andre ord omtrent like mange aktiviteter som dere, men foreldrene forventes altså ikke å stille i gruppene. Jeg har også to barn, og tenker ikke at det er veldig mye hos oss, men så er vi også to foreldre til å dele på dette.

FAU og klassekontakten er dessverre helt enig i opplegget....

Jeg er redd for å bli stemplet som unnasluntrer eller giddalaus eller (i verste fall) en mor som ikke følger opp barna skikkelig (= bekymring?) dersom jeg ikke følger opp alle aktivitetene de setter igang.

Det verste er at det går jo utover barna mine også, hvis "alle" i klassen er med på dette, og så mine barn ikke blir med.

Men verken barna eller jeg liker en heseblesende livsstil.

Huff, ikke så lett da nei...... Ingen andre foreldre du kan lufte dette med? Kanskje flere tenker som deg, men ikke våger å si fra i redsel for å bli sett på som "lite interesserte" foreldre?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...