cathlin Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Jeg prøver å lage middag for en gangs skyld, og kjøpte en pose med kjøtt som jeg stekte. Det ble utrolig seigt. Nå satte jeg det i ovnen på 200 grader for å se om det hjelper. Hvordan får man kjøttet til å bli mørt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mandolaika Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Hva slags kjøtt er det da? På hvor høy temperatur stekte du det og hvor lenge? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402947 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 "en pose med kjøtt" er litt lite spesifikt, og sannsynligvis en viktig grunn til at kjøttet ditt blir seigt. Forskjellig type kjøtt må nemlig behandles på ulike måter. Hva slags kjøtt var det du kjøpte? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402950 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 16. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 16. oktober 2012 Hva slags kjøtt er det da? På hvor høy temperatur stekte du det og hvor lenge? Reinsdyrskav. Jeg stekte det opp slik det stod på posen, og hadde på forhånd stekt sopp og løk, og hadde det i en gryte, tilsatte vann, koke opp, så skulle det stå å trekke først 10 minutter, deretter skulle man ha oppi noe mer, og så skulle det trekke 5 minutter til. Det ble seigt. Nå satte jeg det i ovnen på 200 grader. Vet ikke om det hjelper? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402951 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 16. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 16. oktober 2012 "en pose med kjøtt" er litt lite spesifikt, og sannsynligvis en viktig grunn til at kjøttet ditt blir seigt. Forskjellig type kjøtt må nemlig behandles på ulike måter. Hva slags kjøtt var det du kjøpte? Reinsdyrskav i småbiter, som jeg stekte opp og hadde i en gryte. Deretter tilsatte jeg vann og kokte opp, så skulle det stå og trekke en stund. Det ble seigt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402952 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest poncho Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Kanskje var det en gammel okse du fikk tak i? :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402955 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mandolaika Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Reinsdyrskav. Jeg stekte det opp slik det stod på posen, og hadde på forhånd stekt sopp og løk, og hadde det i en gryte, tilsatte vann, koke opp, så skulle det stå å trekke først 10 minutter, deretter skulle man ha oppi noe mer, og så skulle det trekke 5 minutter til. Det ble seigt. Nå satte jeg det i ovnen på 200 grader. Vet ikke om det hjelper? Åh, reinsdyrskav er godt! Ser at kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking, for at det ikke skal kjøle ned stekepanna og bli "kokt" istedenfor stekt. Det skal brunes raskt på sterk varme. Rart det ble seigt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402956 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 16. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 16. oktober 2012 Kanskje var det en gammel okse du fikk tak i? :-) Aner ikke. Men det kostet 60 kroner, så da syns jeg det er dumt at jeg ikke skal få til å spise det. Det er jo utrolig proteinrikt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402958 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 16. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 16. oktober 2012 Åh, reinsdyrskav er godt! Ser at kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking, for at det ikke skal kjøle ned stekepanna og bli "kokt" istedenfor stekt. Det skal brunes raskt på sterk varme. Rart det ble seigt! Det lå ca en halvtime..... Hm. Jeg ikke god på kjøtt og fisk. Men altså, hvis det kokes blir det seigt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402959 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mandolaika Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Det lå ca en halvtime..... Hm. Jeg ikke god på kjøtt og fisk. Men altså, hvis det kokes blir det seigt? ''Men altså, hvis det kokes blir det seigt?'' Jeg er usikker, men jeg husker enkelte reinsdyrskav-måltid som barn, da var kjøttet veldig seigt altså. Kanskje det har noe med kvaliteten på kjøttet å gjøre. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402961 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 16. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 16. oktober 2012 ''Men altså, hvis det kokes blir det seigt?'' Jeg er usikker, men jeg husker enkelte reinsdyrskav-måltid som barn, da var kjøttet veldig seigt altså. Kanskje det har noe med kvaliteten på kjøttet å gjøre. Ja, kanskje kjøttet er dårlig. Nå står det og koker i ovnen. Satte ned varmen. Det aner meg at det ikke blir helt bra av det heller. Bedre lykke neste gang. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402964 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mandolaika Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Ja, kanskje kjøttet er dårlig. Nå står det og koker i ovnen. Satte ned varmen. Det aner meg at det ikke blir helt bra av det heller. Bedre lykke neste gang. Håper det blir noenlunde spiselig og at du slipper å kaste det! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402967 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mormora Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Det må kokes lenge. La det putre, så blir det mørt. Ikke bry deg om koke/steketid det står på pakken. Suppekjøtt (bibringe eller høyrygg) koker jeg alltid i minst to timer. Jeg har ikke mye erfaring med skavet viltkjøtt, men hvis du lar det stå og småkoke, blir det mørt og godt til slutt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402971 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Angustia Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Det lå ca en halvtime..... Hm. Jeg ikke god på kjøtt og fisk. Men altså, hvis det kokes blir det seigt? ''Men altså, hvis det kokes blir det seigt?'' Finnbiff skal trekkes etter oppkok, ikke kokes. Har ikke laga det på lenge, men minnes det som et "gjenstridig prosjekt" som krevde mer trekketid enn det som sto på posen.. Debuterte med retten for ca 20 år siden for å imponere familie fra Sør-Amerika, og vi tygde i vei :-/ Direkte mørt blir det neppe, og det virker om du følger standardoppskrift som f.eks denne?: http://www.matprat.no/tradisjon/tradisjonelle-oppskrifter/finnbiff Lykke til og bon appetitt ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402973 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 16. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 16. oktober 2012 ''Men altså, hvis det kokes blir det seigt?'' Finnbiff skal trekkes etter oppkok, ikke kokes. Har ikke laga det på lenge, men minnes det som et "gjenstridig prosjekt" som krevde mer trekketid enn det som sto på posen.. Debuterte med retten for ca 20 år siden for å imponere familie fra Sør-Amerika, og vi tygde i vei :-/ Direkte mørt blir det neppe, og det virker om du følger standardoppskrift som f.eks denne?: http://www.matprat.no/tradisjon/tradisjonelle-oppskrifter/finnbiff Lykke til og bon appetitt ;-) Takk, men hva menes med å trekke, egentlig? Er det som når man koker fisk, at man tar kaserollen av plata og lar det stå? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402975 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 16. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 16. oktober 2012 Det må kokes lenge. La det putre, så blir det mørt. Ikke bry deg om koke/steketid det står på pakken. Suppekjøtt (bibringe eller høyrygg) koker jeg alltid i minst to timer. Jeg har ikke mye erfaring med skavet viltkjøtt, men hvis du lar det stå og småkoke, blir det mørt og godt til slutt. Da er det ennå håp. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402977 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tonie Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Står det noe på posen om at det er kjøtt fra gammel, selvdød ku, eller noe lignende? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402981 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Angustia Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Takk, men hva menes med å trekke, egentlig? Er det som når man koker fisk, at man tar kaserollen av plata og lar det stå? Å trekke kjøtt / fisk er å nesten koke, helt mot kokepunktet - altså ikke med bobler, kun 'sirkulasjon' i vannet. *Kremt*, husmora Angustia is leaving the building ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402982 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 16. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 16. oktober 2012 Står det noe på posen om at det er kjøtt fra gammel, selvdød ku, eller noe lignende? Skal vi se. Det står med små bokstaver at kjøttet kommer fra en som kaller seg Rudolf.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402985 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 16. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 16. oktober 2012 Å trekke kjøtt / fisk er å nesten koke, helt mot kokepunktet - altså ikke med bobler, kun 'sirkulasjon' i vannet. *Kremt*, husmora Angustia is leaving the building ;-) Aha. Takk husmor! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384831-hvorfor-blir-kj%C3%B8ttet-jeg-lager-seigt/#findComment-3402986 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.