Gå til innhold

God sjokoladekake for langpanne


Anbefalte innlegg

Skrevet

Alle sjokoladelangpannekaker jeg har prøvd lover at de skal være så godt, men syns alle er like omtrent, helt greie, men litt tørre. Glasuren er høydepunktet.

Noen som har oppskrift på en SKIKKELIG god og saftig sjokoladekake som også egner seg for liten langpanne?

Fortsetter under...

Skrevet

Finn en oppskrift med kefir i, den er god og saftig. :o)

Gjest annlovinda
Skrevet
  Lillemus skrev (På 3.12.2012 den 12.23):

Finn en oppskrift med kefir i, den er god og saftig. :o)

Ja - de saftigste er med kefir.

Skrevet

Søk på "korpskake nr 1" på nett. Jeg kan gi deg oppskriften senere i dag, men er ikke hjemme nå.

Gjest mormora
Skrevet

Alle sjokoladekaker i langpanne - uansett oppskrift - kan bli tørre hvis de stekes for lenge og du har i for mye mel.

Et godt tips: ta i litt mindre mel enn oppskriften sier og stek kaken i litt kortere tid.

Annonse

Skrevet
  trollemor;o) skrev (På 3.12.2012 den 13.07):

Søk på "korpskake nr 1" på nett. Jeg kan gi deg oppskriften senere i dag, men er ikke hjemme nå.

Fant ikke noe på det, men tar gjerne imot oppskrift senere :)

Skrevet

Her har du ei KJEMPEGOD ei !!

600 g sukker

600 g hvetemel

7 dl kefir

3 ts natron

1 egg

1 ss kakao

200 g smeltet smør

2- 3 ss bringebærsyltetøy ( går bra med 4 også : ) )

Bland alt det tørre og deretter resten. Vispes for hånd , ikke mikser.

Stekes midt i ovnen 35 - 40 min.180 gr.

Bruk stor skuffe.

Glasur : 200 g smeltet smør

8 ss kaffi 2 ss oboy

1 ts vaniljesukker

750 g melis

Dette er ei skikkelig deilig kaloribombe !

Skrevet
  Hypoen skrev (På 3.12.2012 den 14.35):

Her har du ei KJEMPEGOD ei !!

600 g sukker

600 g hvetemel

7 dl kefir

3 ts natron

1 egg

1 ss kakao

200 g smeltet smør

2- 3 ss bringebærsyltetøy ( går bra med 4 også : ) )

Bland alt det tørre og deretter resten. Vispes for hånd , ikke mikser.

Stekes midt i ovnen 35 - 40 min.180 gr.

Bruk stor skuffe.

Glasur : 200 g smeltet smør

8 ss kaffi 2 ss oboy

1 ts vaniljesukker

750 g melis

Dette er ei skikkelig deilig kaloribombe !

Takk :)

Skrevet

MIn er kjempegod og saftig:

4 store egg

300 gram smør

500 gr sukker

7 dl kulturmelk

500 g hvetemel

2 ts natron

1/2 ts salt

4 ts vaniljesukker

1,5 ts bakepulver

80 g kakao

rør smør og sukker hvitt og porøst, bland inn 1 og 1 egg

Blan det tørre sammen og rør i det vekselvis med melken.

Stekes i panna ca 40x45 cm

175 grader, 45 min nederste rille

glasur:

50 g smør

3 ss kakao

2 ts vaniljesukker

1 dl sterk kaffe

ca 500 g melis

røres sammen

trikset er å ha på glasuren før kaka er helt kald, da trekker den litt inn i kaka.

Skrevet

Ok, siden ingen har kommet med den ultimate superenkle kefirkaka, tror denne er kjentsom barnehagekaka eller noe i den dur:

500 g sukker

650 g mel

300 g smeltet smør

1 liter kefir

4 ts kanel

evt 2 ts ingefær

4 ts natron

3 ss siktet kakao

Bland alt det tørre,, deretter i smør/kefir. Fyller min vanlige langpanne, stekes midt i ovnen i 170 grader i 40 min.

Glasur:

150 g smeltet smør

400 g melis

2 ss siktet kakao

2 ss vanlijlesukker

4ss sterk kaffe

Lettest å smøre på mens kaka er lunken, synes jeg. Holder seg saftig lenge og kan fint fryses, det eneste er at glasuren ikke er like fresh når den tines.

For krydderkake bytter jeg ut kakao med 2-3 ts kardemomme og sløyfer 'evt' før ingefær.

Skrevet

2/3 for liten langpanne, tipper jeg.

Dessuten er toro langpanne sjokolade faktisk ganske god, og til barnebursdag og sånt ganske så genial, siden den er både gluten- og melkefri.

Annonse

Skrevet
  Nikki skrev (På 3.12.2012 den 19.08):

MIn er kjempegod og saftig:

4 store egg

300 gram smør

500 gr sukker

7 dl kulturmelk

500 g hvetemel

2 ts natron

1/2 ts salt

4 ts vaniljesukker

1,5 ts bakepulver

80 g kakao

rør smør og sukker hvitt og porøst, bland inn 1 og 1 egg

Blan det tørre sammen og rør i det vekselvis med melken.

Stekes i panna ca 40x45 cm

175 grader, 45 min nederste rille

glasur:

50 g smør

3 ss kakao

2 ts vaniljesukker

1 dl sterk kaffe

ca 500 g melis

røres sammen

trikset er å ha på glasuren før kaka er helt kald, da trekker den litt inn i kaka.

''trikset er å ha på glasuren før kaka er helt kald, da trekker den litt inn i kaka.''

For å gjøre den enda bedre, så stikker du masse hull i den lukne kakebunnen med en strikkepinne, gaffel el. før du heller over glasuren :)

candyqueen_83
Skrevet

Toro sin er jo ikke tørr? Men jeg bruker en ganske liten panne da. 23x33 cm. Da blir den høy, saftig og god. Tar i litt ekstra kakao.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...