Gå til innhold

Ikke marsipan når man er gravid?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest salmonella

Det er mye det er rå egg i (dressinger, majoneser, marsipan etc).

Det er lite salmonella i Norge.

Derfor ville jeg ikke vært redd for _litt_ majo, litt marsipan osv, så lenge det er norskprodusert.

Du trenger ikke dra lenger enn til nabolandene våre før de har kjempeproblemer med salmonella.

Trine Endsjø, jordmor

Du kan trygt gå Julen i møte med både marsipan og annet godt i sikte. Det er ingen grunn til at man skal frykte marsipan, som stort sett består av egg, mandler og melis. Både søtt og fett,men helt ufarlig, selv om eggene er rå. Norske egg er ekstremt infisert av salmonella. Danske egg, derimot, har man oftere funnet slik smitte. Holder du deg til norsk marsipan, er du helt trygg. Du kan godt holde deg unna nøtter som kan inneholde mugg, som faktisk kan virke giftig. Denne muggen smakes umiddelbart. Ellers er det vanlig at man anbefaler gravide å unngå raket fisk. Rått kjøtt bør alle gravide holde seg unna,men alt som er røkt eller tørket er like bra som det som er kokt eller stekt.. God Jul.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...