stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Må jo bake litt i år også, har du begynt å bake? Her blir det brune pinner og pepperkaker, noen som har tips til flere gode julekaker? 0 Siter
Gjest Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Må jo bake litt i år også, har du begynt å bake? Her blir det brune pinner og pepperkaker, noen som har tips til flere gode julekaker? Smultringer 0 Siter
Nycora Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Må jo bake litt i år også, har du begynt å bake? Her blir det brune pinner og pepperkaker, noen som har tips til flere gode julekaker? Fedons julekaker. Litt sunnere med f.eks. mandler og mørk sjokolade. Jeg har skaffet meg den kokeboken, nå gjenstår det bare å ha nok energi til å bake :-). 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Smultringer Virker som det er så mye styr med dem, kokes i smult osv. Men det er kanskje enkelt? Er jo sikkert kjempegodt med hjemmelagde smultringer 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Fedons julekaker. Litt sunnere med f.eks. mandler og mørk sjokolade. Jeg har skaffet meg den kokeboken, nå gjenstår det bare å ha nok energi til å bake :-). Ok, kanskje jeg bør skaffe meg en kokebok Det er jo gøy å bake når en er i form. 0 Siter
Gjest Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Virker som det er så mye styr med dem, kokes i smult osv. Men det er kanskje enkelt? Er jo sikkert kjempegodt med hjemmelagde smultringer Der trodde jeg også Det er faktisk en av de enkleste kakesortene - synes jeg. Du pisker egg og sukker til eggdosis, og tilsetter deretter fløte og melange samtidig. Så tilsetter du de andre ingrediensene, rører sammen og setter deigen i kjøleskapet i en time. Så kjevler du ut til ca 1 cm tykk deig og stikker ut til smultringer som du koker i en jerngryte, frityrkoker eller tykk kjele på middels varme. Stek 5-8 i gangen et minutts tid, husk å vend de så snart de kommer til overflaten i gryta. Det beste er å bruke jerngryte men annet kan også brukes. Jeg stekte 150 smultringer på 1,5 time 8 egg 1/2 kg sukker 3 dl fløte 150 gr smelta melange 2 ts kardemomme 2 ts hornsalt 1,4 kg hveremel 1,5 kg flott matfett 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Der trodde jeg også Det er faktisk en av de enkleste kakesortene - synes jeg. Du pisker egg og sukker til eggdosis, og tilsetter deretter fløte og melange samtidig. Så tilsetter du de andre ingrediensene, rører sammen og setter deigen i kjøleskapet i en time. Så kjevler du ut til ca 1 cm tykk deig og stikker ut til smultringer som du koker i en jerngryte, frityrkoker eller tykk kjele på middels varme. Stek 5-8 i gangen et minutts tid, husk å vend de så snart de kommer til overflaten i gryta. Det beste er å bruke jerngryte men annet kan også brukes. Jeg stekte 150 smultringer på 1,5 time 8 egg 1/2 kg sukker 3 dl fløte 150 gr smelta melange 2 ts kardemomme 2 ts hornsalt 1,4 kg hveremel 1,5 kg flott matfett Takk. Tror jeg vil prøve meg jeg også 0 Siter
Gjest Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Takk. Tror jeg vil prøve meg jeg også Deigen min ble litt tynn da, mer som en røre, så jeg spedde ut med litt mel. Hvis du må gjøre det samme må du passe på at det ikke blir for tykk deig, den skal være løs, men du skal også kunne arbeide med den. Bruk minst mulig ekstra mel, er en grei regel. Smultringene er farlig gode.... Her har de fått fart på seg iallefall - må nok steke enda mer 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Deigen min ble litt tynn da, mer som en røre, så jeg spedde ut med litt mel. Hvis du må gjøre det samme må du passe på at det ikke blir for tykk deig, den skal være løs, men du skal også kunne arbeide med den. Bruk minst mulig ekstra mel, er en grei regel. Smultringene er farlig gode.... Her har de fått fart på seg iallefall - må nok steke enda mer Gleder meg til å smake dem 0 Siter
Gjest Xtra Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Må jo bake litt i år også, har du begynt å bake? Her blir det brune pinner og pepperkaker, noen som har tips til flere gode julekaker? Jeg er ikke så glad i de tørre kakene, og ikke resten av familien heller (bortsett fra at barna elsker pepperkaker med Nonstop). Jeg liker imidlertid veldig godt Hjortetakk og Mor Monsen. 0 Siter
Bella Dotte Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Her blir det ingen julekaker, om jeg kan unngå det 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Vi baker pepperkaker og muligens hvite kakemenn - ungene elsker hvite kakemenn, jeg synes de smaker ingenting. Jeg elsker berlinerkranser, men det er sjelden jeg baker dem for det ender jo med at jeg må trøkke i meg alle selv... Smultringer kjøper vi ferdige i en sånn smultringbod og legger i fryseren. Krumkaker er godt da! Serinakaker er også gode og lettvinte. Baileyskuler er vanvittig godt! Kjøp en pølse god ferdigmarsipan, elt den så den blir myk og kna inn litt baileys. Rull til kuler som dyppes i flytende sjokolade og settes kjølig. Disse varer aldri lenge hos oss... Ellers har vi begynt å gå over til større kaker som sjokoladekake og daimkake. Deles i stykker og legges i fryseren og tiner på et blunk når man tar dem opp. Sjokoladekaka hiver man i microen og serverer varm med is til... Mmmm... 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Jeg er ikke så glad i de tørre kakene, og ikke resten av familien heller (bortsett fra at barna elsker pepperkaker med Nonstop). Jeg liker imidlertid veldig godt Hjortetakk og Mor Monsen. Takk for tips 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Her blir det ingen julekaker, om jeg kan unngå det Flink du da 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Vi baker pepperkaker og muligens hvite kakemenn - ungene elsker hvite kakemenn, jeg synes de smaker ingenting. Jeg elsker berlinerkranser, men det er sjelden jeg baker dem for det ender jo med at jeg må trøkke i meg alle selv... Smultringer kjøper vi ferdige i en sånn smultringbod og legger i fryseren. Krumkaker er godt da! Serinakaker er også gode og lettvinte. Baileyskuler er vanvittig godt! Kjøp en pølse god ferdigmarsipan, elt den så den blir myk og kna inn litt baileys. Rull til kuler som dyppes i flytende sjokolade og settes kjølig. Disse varer aldri lenge hos oss... Ellers har vi begynt å gå over til større kaker som sjokoladekake og daimkake. Deles i stykker og legges i fryseren og tiner på et blunk når man tar dem opp. Sjokoladekaka hiver man i microen og serverer varm med is til... Mmmm... Her var det mye godt Takk. Kanskje jeg lager baileyskuler, hørtes godt ut. 0 Siter
Gjest gjesteleser Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Skal lage mye godt sukkerfritt eller tilnærmet sukkerfritt i år! Har funnet oppskrifter for Sarah Bernard, Bountysjokolade, "risboller" men med puffet hvete, og skal prøve meg på enkle sukkerfrie sjokoladetrøfler samt peppermyntesnop. Av bakst har vi som regel pepperkaker og jeg har brukt å bake 4 slag av en deig, men den skal jeg droppe i år om jeg ikke får den til å smake godt sukkerfritt. 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Skal lage mye godt sukkerfritt eller tilnærmet sukkerfritt i år! Har funnet oppskrifter for Sarah Bernard, Bountysjokolade, "risboller" men med puffet hvete, og skal prøve meg på enkle sukkerfrie sjokoladetrøfler samt peppermyntesnop. Av bakst har vi som regel pepperkaker og jeg har brukt å bake 4 slag av en deig, men den skal jeg droppe i år om jeg ikke får den til å smake godt sukkerfritt. Jeg anbefaler å bruke puffet havre til "risboller" (som vi da kaller havrepuffer ) Det blir MYE bedre synes vi! 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Skal lage mye godt sukkerfritt eller tilnærmet sukkerfritt i år! Har funnet oppskrifter for Sarah Bernard, Bountysjokolade, "risboller" men med puffet hvete, og skal prøve meg på enkle sukkerfrie sjokoladetrøfler samt peppermyntesnop. Av bakst har vi som regel pepperkaker og jeg har brukt å bake 4 slag av en deig, men den skal jeg droppe i år om jeg ikke får den til å smake godt sukkerfritt. Sunne der i huset da 0 Siter
Magda Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Jeg elsker Serinakaker og Berlinerkranser, og de er jo superenkle å lage - til og med samme grunndeig om jeg ikke husker feil? Litt mer komplisert er margposteier (kanskje de har ulike navn rundt om i landet) men veldig gode, og ikke å forglemme Sara Bernard... Elsker julekaker :-) 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Jeg elsker Serinakaker og Berlinerkranser, og de er jo superenkle å lage - til og med samme grunndeig om jeg ikke husker feil? Litt mer komplisert er margposteier (kanskje de har ulike navn rundt om i landet) men veldig gode, og ikke å forglemme Sara Bernard... Elsker julekaker :-) Det er veldig godt med julekaker Tror jeg vil lage berlinerkranser. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.