Gå til innhold

Tips til julekaker?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 80
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • stjernestøv

    19

  • Captain Cheeseheart

    11

  • XbellaX

    9

  • Lillemus

    7

Må jo bake litt i år også, har du begynt å bake? Her blir det brune pinner og pepperkaker, noen som har tips til flere gode julekaker?

Fedons julekaker. Litt sunnere med f.eks. mandler og mørk sjokolade. Jeg har skaffet meg den kokeboken, nå gjenstår det bare å ha nok energi til å bake :-).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511117
Del på andre sider

Fedons julekaker. Litt sunnere med f.eks. mandler og mørk sjokolade. Jeg har skaffet meg den kokeboken, nå gjenstår det bare å ha nok energi til å bake :-).

Ok, kanskje jeg bør skaffe meg en kokebok :) Det er jo gøy å bake når en er i form.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511119
Del på andre sider

Virker som det er så mye styr med dem, kokes i smult osv. Men det er kanskje enkelt? Er jo sikkert kjempegodt med hjemmelagde smultringer :)

Der trodde jeg også :)

Det er faktisk en av de enkleste kakesortene - synes jeg.

Du pisker egg og sukker til eggdosis, og tilsetter deretter fløte og melange samtidig.

Så tilsetter du de andre ingrediensene, rører sammen og setter deigen i kjøleskapet i en time.

Så kjevler du ut til ca 1 cm tykk deig og stikker ut til smultringer som du koker i en jerngryte, frityrkoker eller tykk kjele på middels varme.

Stek 5-8 i gangen et minutts tid, husk å vend de så snart de kommer til overflaten i gryta.

Det beste er å bruke jerngryte men annet kan også brukes.

Jeg stekte 150 smultringer på 1,5 time :)

8 egg

1/2 kg sukker

3 dl fløte

150 gr smelta melange

2 ts kardemomme

2 ts hornsalt

1,4 kg hveremel

1,5 kg flott matfett

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511120
Del på andre sider

Annonse

Der trodde jeg også :)

Det er faktisk en av de enkleste kakesortene - synes jeg.

Du pisker egg og sukker til eggdosis, og tilsetter deretter fløte og melange samtidig.

Så tilsetter du de andre ingrediensene, rører sammen og setter deigen i kjøleskapet i en time.

Så kjevler du ut til ca 1 cm tykk deig og stikker ut til smultringer som du koker i en jerngryte, frityrkoker eller tykk kjele på middels varme.

Stek 5-8 i gangen et minutts tid, husk å vend de så snart de kommer til overflaten i gryta.

Det beste er å bruke jerngryte men annet kan også brukes.

Jeg stekte 150 smultringer på 1,5 time :)

8 egg

1/2 kg sukker

3 dl fløte

150 gr smelta melange

2 ts kardemomme

2 ts hornsalt

1,4 kg hveremel

1,5 kg flott matfett

Takk. Tror jeg vil prøve meg jeg også :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511121
Del på andre sider

Takk. Tror jeg vil prøve meg jeg også :)

:)

Deigen min ble litt tynn da, mer som en røre, så jeg spedde ut med litt mel. Hvis du må gjøre det samme må du passe på at det ikke blir for tykk deig, den skal være løs, men du skal også kunne arbeide med den. Bruk minst mulig ekstra mel, er en grei regel.

Smultringene er farlig gode.... Her har de fått fart på seg iallefall - må nok steke enda mer :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511125
Del på andre sider

:)

Deigen min ble litt tynn da, mer som en røre, så jeg spedde ut med litt mel. Hvis du må gjøre det samme må du passe på at det ikke blir for tykk deig, den skal være løs, men du skal også kunne arbeide med den. Bruk minst mulig ekstra mel, er en grei regel.

Smultringene er farlig gode.... Her har de fått fart på seg iallefall - må nok steke enda mer :)

Gleder meg til å smake dem :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511129
Del på andre sider

Må jo bake litt i år også, har du begynt å bake? Her blir det brune pinner og pepperkaker, noen som har tips til flere gode julekaker?

 

Jeg er ikke så glad i de tørre kakene, og ikke resten av familien heller (bortsett fra at barna elsker pepperkaker med Nonstop). Jeg liker imidlertid veldig godt Hjortetakk og Mor Monsen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511131
Del på andre sider

Vi baker pepperkaker og muligens hvite kakemenn - ungene elsker hvite kakemenn, jeg synes de smaker ingenting. Jeg elsker berlinerkranser, men det er sjelden jeg baker dem for det ender jo med at jeg må trøkke i meg alle selv...

 

Smultringer kjøper vi ferdige i en sånn smultringbod og legger i fryseren. :) Krumkaker er godt da! Serinakaker er også gode og lettvinte.

 

Baileyskuler er vanvittig godt! Kjøp en pølse god ferdigmarsipan, elt den så den blir myk og kna inn litt baileys. Rull til kuler som dyppes i flytende sjokolade og settes kjølig. Disse varer aldri lenge hos oss... :ph34r:

 

Ellers har vi begynt å gå over til større kaker som sjokoladekake og daimkake. Deles i stykker og legges i fryseren og tiner på et blunk når man tar dem opp. Sjokoladekaka hiver man i microen og serverer varm med is til... Mmmm... B)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511135
Del på andre sider

Annonse

Vi baker pepperkaker og muligens hvite kakemenn - ungene elsker hvite kakemenn, jeg synes de smaker ingenting. Jeg elsker berlinerkranser, men det er sjelden jeg baker dem for det ender jo med at jeg må trøkke i meg alle selv...

 

Smultringer kjøper vi ferdige i en sånn smultringbod og legger i fryseren. :) Krumkaker er godt da! Serinakaker er også gode og lettvinte.

 

Baileyskuler er vanvittig godt! Kjøp en pølse god ferdigmarsipan, elt den så den blir myk og kna inn litt baileys. Rull til kuler som dyppes i flytende sjokolade og settes kjølig. Disse varer aldri lenge hos oss... :ph34r:

 

Ellers har vi begynt å gå over til større kaker som sjokoladekake og daimkake. Deles i stykker og legges i fryseren og tiner på et blunk når man tar dem opp. Sjokoladekaka hiver man i microen og serverer varm med is til... Mmmm... B)

Her var det mye godt :) Takk. Kanskje jeg lager baileyskuler, hørtes godt ut.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511139
Del på andre sider

Gjest gjesteleser

Skal lage mye godt sukkerfritt eller tilnærmet sukkerfritt i år! Har funnet oppskrifter for Sarah Bernard, Bountysjokolade, "risboller" men med puffet hvete, og skal prøve meg på enkle sukkerfrie sjokoladetrøfler samt peppermyntesnop. Av bakst har vi som regel pepperkaker og jeg har brukt å bake 4 slag av en deig, men den skal jeg droppe i år om jeg ikke får den til å smake godt sukkerfritt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511149
Del på andre sider

Skal lage mye godt sukkerfritt eller tilnærmet sukkerfritt i år! Har funnet oppskrifter for Sarah Bernard, Bountysjokolade, "risboller" men med puffet hvete, og skal prøve meg på enkle sukkerfrie sjokoladetrøfler samt peppermyntesnop. Av bakst har vi som regel pepperkaker og jeg har brukt å bake 4 slag av en deig, men den skal jeg droppe i år om jeg ikke får den til å smake godt sukkerfritt.

Jeg anbefaler å bruke puffet havre til "risboller" (som vi da kaller havrepuffer :) ) Det blir MYE bedre synes vi! :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511154
Del på andre sider

Skal lage mye godt sukkerfritt eller tilnærmet sukkerfritt i år! Har funnet oppskrifter for Sarah Bernard, Bountysjokolade, "risboller" men med puffet hvete, og skal prøve meg på enkle sukkerfrie sjokoladetrøfler samt peppermyntesnop. Av bakst har vi som regel pepperkaker og jeg har brukt å bake 4 slag av en deig, men den skal jeg droppe i år om jeg ikke får den til å smake godt sukkerfritt.

Sunne der i huset da :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511166
Del på andre sider

Jeg elsker Serinakaker og Berlinerkranser, og de er jo superenkle å lage - til og med samme grunndeig om jeg ikke husker feil?

 

Litt mer komplisert er margposteier (kanskje de har ulike navn rundt om i landet) men veldig gode, og ikke å forglemme Sara Bernard...

 

Elsker julekaker :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511172
Del på andre sider

Jeg elsker Serinakaker og Berlinerkranser, og de er jo superenkle å lage - til og med samme grunndeig om jeg ikke husker feil?

 

Litt mer komplisert er margposteier (kanskje de har ulike navn rundt om i landet) men veldig gode, og ikke å forglemme Sara Bernard...

 

Elsker julekaker :-)

Det er veldig godt med julekaker :) Tror jeg vil lage berlinerkranser.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/#findComment-3511173
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...