Gjest gjesteleser Skrevet 22. november 2013 Del Skrevet 22. november 2013 Serinakaker og berlinerkranser er samme deigen ja, den jeg omtaler som 4 slag av en deig:-) Kan også brukes til sjakkruter, syltetøykjeks og mye annet! http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/%C3%A9n-deig-fire-slag 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511175 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesteleser Skrevet 22. november 2013 Del Skrevet 22. november 2013 Takk Lillemus, har kjøpt både havre og hvete for å prøve:-) Stjernestøv, da kan man spise mer vet du;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511177 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 22. november 2013 Del Skrevet 22. november 2013 Jeg pleier å bake krydderkaker og kransekaker som jeg gir bort i julegaver. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511183 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 22. november 2013 Del Skrevet 22. november 2013 Jeg elsker Serinakaker og Berlinerkranser, og de er jo superenkle å lage - til og med samme grunndeig om jeg ikke husker feil? Her tror jeg du husker feil. Berlinerkranser inneholder jo både kokte og rå eggeplommer, serinakaker er adskillig lettere å lage. Mmm...! Jeg er en sjelden sjel - jeg elsker disse tørre småkakene! Noen av dem da, ikke alle. Sjakkrutene får man ha i fred for meg. Gleder meg til juuuul! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511187 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 22. november 2013 Del Skrevet 22. november 2013 Serinakaker og berlinerkranser er samme deigen ja, den jeg omtaler som 4 slag av en deig:-) Kan også brukes til sjakkruter, syltetøykjeks og mye annet! http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/%C3%A9n-deig-fire-slag Nei, jeg er ikke enig i det. Berlinerkranser inneholder jo både kokte og rå eggeplommer, det gjør ikke serinakaker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511188 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesteleser Skrevet 22. november 2013 Del Skrevet 22. november 2013 Ok, jeg tar feil! Men man kan fint lage kranser med perlesukker av den deigen altså;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511194 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 22. november 2013 Del Skrevet 22. november 2013 Ok, jeg tar feil! Men man kan fint lage kranser med perlesukker av den deigen altså;-) Det kan man helt sikkert, men da blir det ikke ekte Berlinerkranser. Hm - kanskje jeg skal lage noen i år, en halv porsjon bare... Det er jo så godt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511199 Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Del Skrevet 22. november 2013 Jeg pleier å bake krydderkaker og kransekaker som jeg gir bort i julegaver. Krydderkake vil jeg bake :-). Kransekake? Da er du flink, det virker veldig innviklet . 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511203 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 22. november 2013 Del Skrevet 22. november 2013 Krydderkake vil jeg bake :-). Kransekake? Da er du flink, det virker veldig innviklet . Kransekake er ikke så innviklet, men det er mye jobb! Dersom man dropper å skålde mandlene så blir jobben litt mer overkommelig. Jeg pleier å bake 4-6 kransekaker og bruker som regel en hel dag på prosjektet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511204 Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Del Skrevet 22. november 2013 Kransekake er ikke så innviklet, men det er mye jobb! Dersom man dropper å skålde mandlene så blir jobben litt mer overkommelig. Jeg pleier å bake 4-6 kransekaker og bruker som regel en hel dag på prosjektet. Har jobben da ja. Tror ikke jeg skal begi meg ut på det 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511207 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 22. november 2013 Del Skrevet 22. november 2013 Har jobben da ja. Tror ikke jeg skal begi meg ut på det Samme her, kransekakelaging er for frosker 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511220 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blomstre Skrevet 23. november 2013 Del Skrevet 23. november 2013 Her i huset kokes det karameller og lages marsipan (fra bunnen) før jul. Dette som en del av et juleverksted for tanteunger :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511285 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 23. november 2013 Del Skrevet 23. november 2013 Hei! Jeg starter med å lage klassisk engelsk fruktkake med conjakk. Det er min manns favoritt og juletradisjon og den julekaken jeg liker best. Det tar mye tid, da det er klissete å kutte dadler og fisken og svisker m.m. Og ingen maskin kan gjøre den jobben, også skal den stå med konjakk den oppmuntrende frukten et par dager. Kaken blir bare bedre og bedre jo lenger den ligger kjørlig og kjærlig :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511296 Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernestøv Skrevet 23. november 2013 Forfatter Del Skrevet 23. november 2013 Fruktkake vil jeg ikke lage( for komplisert), men kanskje fløtekarameller. Det er godt 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511298 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 24. november 2013 Del Skrevet 24. november 2013 Flere av dere snakker jo om konfekt, ikke bare kaker 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511438 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Captain Cheeseheart Skrevet 24. november 2013 Del Skrevet 24. november 2013 Er ikke spesielt glad i sånne vanlige julekaker jeg. Det er så tørt. Det er ofte (hovedsakelig) bare sukker og smør... i alle fall disse serinakakene. Smaker ikke stort ass. Men jeg er veldig, veldig glad i engelsk fruktkake (med konjakk), så slenger meg med på Madelenemie's juleparty jeg. Jeg kan ikke spise opp slike mendger av kaker som vi hadde da jeg var barn heller. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511512 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 24. november 2013 Del Skrevet 24. november 2013 Er ikke spesielt glad i sånne vanlige julekaker jeg. Det er så tørt. Det er ofte (hovedsakelig) bare sukker og smør... i alle fall disse serinakakene. Smaker ikke stort ass. Men jeg er veldig, veldig glad i engelsk fruktkake (med konjakk), så slenger meg med på Madelenemie's juleparty jeg. Jeg kan ikke spise opp slike mendger av kaker som vi hadde da jeg var barn heller. Da kan vi godt dra i samme juleselskap - du kan få fruktkaka så tar jeg de tørre småkakene! Jeg elsker tørre småkaker som serinakaker, berlinerkranser og sånt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511539 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Captain Cheeseheart Skrevet 24. november 2013 Del Skrevet 24. november 2013 Da kan vi godt dra i samme juleselskap - du kan få fruktkaka så tar jeg de tørre småkakene! Jeg elsker tørre småkaker som serinakaker, berlinerkranser og sånt! For å være ærlig kan jeg spise nesten hva som helst. Men jeg er overvektig, så da velger jeg litt av det ekstra gode i stedet. Men kresen er jeg i alle fall ikke. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511544 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 24. november 2013 Del Skrevet 24. november 2013 Er ikke spesielt glad i sånne vanlige julekaker jeg. Det er så tørt. Det er ofte (hovedsakelig) bare sukker og smør... i alle fall disse serinakakene. Smaker ikke stort ass. Men jeg er veldig, veldig glad i engelsk fruktkake (med konjakk), så slenger meg med på Madelenemie's juleparty jeg. Jeg kan ikke spise opp slike mendger av kaker som vi hadde da jeg var barn heller. Hei! :-) Enig, jeg liker chips veldig mmm :-) Før min mann stod opp hadde jeg spist resten av chipspakken til frokost :-) med min espresso (jeg trykket restene av chipspapiret langt ned og under mye annet rask, orket ikke høre kommentarer om usunt, akrylamid og huff... Og av sukker og smør i evinnelige kombinasjoner av julekaker fins det et lysglimt, engelsk fruktkake med konjakk :-) Lukter bedre og bedre og blir mer og mer interessant og det er noe selv for meg som ikke liker sukker og smør i mangfoldige kombinasjoner. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511547 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Captain Cheeseheart Skrevet 24. november 2013 Del Skrevet 24. november 2013 Enig, jeg liker chips veldig mmm :-) Før min mann stod opp hadde jeg spist resten av chipspakken til frokost :-) med min espresso (jeg trykket restene av chipspapiret langt ned og under mye annet rask, orket ikke høre kommentarer om usunt, akrylamid og huff... Hehe, heller Maarud Ost & Løk enn serinakaker any day! Selv i jula. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/395659-tips-til-julekaker/page/2/#findComment-3511553 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.