Gjest gjesteleser Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Serinakaker og berlinerkranser er samme deigen ja, den jeg omtaler som 4 slag av en deig:-) Kan også brukes til sjakkruter, syltetøykjeks og mye annet! http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/%C3%A9n-deig-fire-slag 0 Siter
Gjest gjesteleser Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Takk Lillemus, har kjøpt både havre og hvete for å prøve:-) Stjernestøv, da kan man spise mer vet du;-) 0 Siter
frosken Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Jeg pleier å bake krydderkaker og kransekaker som jeg gir bort i julegaver. 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Jeg elsker Serinakaker og Berlinerkranser, og de er jo superenkle å lage - til og med samme grunndeig om jeg ikke husker feil? Her tror jeg du husker feil. Berlinerkranser inneholder jo både kokte og rå eggeplommer, serinakaker er adskillig lettere å lage. Mmm...! Jeg er en sjelden sjel - jeg elsker disse tørre småkakene! Noen av dem da, ikke alle. Sjakkrutene får man ha i fred for meg. Gleder meg til juuuul! 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Serinakaker og berlinerkranser er samme deigen ja, den jeg omtaler som 4 slag av en deig:-) Kan også brukes til sjakkruter, syltetøykjeks og mye annet! http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/%C3%A9n-deig-fire-slag Nei, jeg er ikke enig i det. Berlinerkranser inneholder jo både kokte og rå eggeplommer, det gjør ikke serinakaker. 0 Siter
Gjest gjesteleser Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Ok, jeg tar feil! Men man kan fint lage kranser med perlesukker av den deigen altså;-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Ok, jeg tar feil! Men man kan fint lage kranser med perlesukker av den deigen altså;-) Det kan man helt sikkert, men da blir det ikke ekte Berlinerkranser. Hm - kanskje jeg skal lage noen i år, en halv porsjon bare... Det er jo så godt! 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Jeg pleier å bake krydderkaker og kransekaker som jeg gir bort i julegaver. Krydderkake vil jeg bake :-). Kransekake? Da er du flink, det virker veldig innviklet . 0 Siter
frosken Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Krydderkake vil jeg bake :-). Kransekake? Da er du flink, det virker veldig innviklet . Kransekake er ikke så innviklet, men det er mye jobb! Dersom man dropper å skålde mandlene så blir jobben litt mer overkommelig. Jeg pleier å bake 4-6 kransekaker og bruker som regel en hel dag på prosjektet. 0 Siter
stjernestøv Skrevet 22. november 2013 Forfatter Skrevet 22. november 2013 Kransekake er ikke så innviklet, men det er mye jobb! Dersom man dropper å skålde mandlene så blir jobben litt mer overkommelig. Jeg pleier å bake 4-6 kransekaker og bruker som regel en hel dag på prosjektet. Har jobben da ja. Tror ikke jeg skal begi meg ut på det 0 Siter
Gjest Skrevet 22. november 2013 Skrevet 22. november 2013 Har jobben da ja. Tror ikke jeg skal begi meg ut på det Samme her, kransekakelaging er for frosker 0 Siter
Blomstre Skrevet 23. november 2013 Skrevet 23. november 2013 Her i huset kokes det karameller og lages marsipan (fra bunnen) før jul. Dette som en del av et juleverksted for tanteunger :-) 0 Siter
Madelenemie Skrevet 23. november 2013 Skrevet 23. november 2013 Hei! Jeg starter med å lage klassisk engelsk fruktkake med conjakk. Det er min manns favoritt og juletradisjon og den julekaken jeg liker best. Det tar mye tid, da det er klissete å kutte dadler og fisken og svisker m.m. Og ingen maskin kan gjøre den jobben, også skal den stå med konjakk den oppmuntrende frukten et par dager. Kaken blir bare bedre og bedre jo lenger den ligger kjørlig og kjærlig :-) 0 Siter
stjernestøv Skrevet 23. november 2013 Forfatter Skrevet 23. november 2013 Fruktkake vil jeg ikke lage( for komplisert), men kanskje fløtekarameller. Det er godt 0 Siter
Bella Dotte Skrevet 24. november 2013 Skrevet 24. november 2013 Flere av dere snakker jo om konfekt, ikke bare kaker 0 Siter
Captain Cheeseheart Skrevet 24. november 2013 Skrevet 24. november 2013 Er ikke spesielt glad i sånne vanlige julekaker jeg. Det er så tørt. Det er ofte (hovedsakelig) bare sukker og smør... i alle fall disse serinakakene. Smaker ikke stort ass. Men jeg er veldig, veldig glad i engelsk fruktkake (med konjakk), så slenger meg med på Madelenemie's juleparty jeg. Jeg kan ikke spise opp slike mendger av kaker som vi hadde da jeg var barn heller. 0 Siter
Lillemus Skrevet 24. november 2013 Skrevet 24. november 2013 Er ikke spesielt glad i sånne vanlige julekaker jeg. Det er så tørt. Det er ofte (hovedsakelig) bare sukker og smør... i alle fall disse serinakakene. Smaker ikke stort ass. Men jeg er veldig, veldig glad i engelsk fruktkake (med konjakk), så slenger meg med på Madelenemie's juleparty jeg. Jeg kan ikke spise opp slike mendger av kaker som vi hadde da jeg var barn heller. Da kan vi godt dra i samme juleselskap - du kan få fruktkaka så tar jeg de tørre småkakene! Jeg elsker tørre småkaker som serinakaker, berlinerkranser og sånt! 0 Siter
Captain Cheeseheart Skrevet 24. november 2013 Skrevet 24. november 2013 Da kan vi godt dra i samme juleselskap - du kan få fruktkaka så tar jeg de tørre småkakene! Jeg elsker tørre småkaker som serinakaker, berlinerkranser og sånt! For å være ærlig kan jeg spise nesten hva som helst. Men jeg er overvektig, så da velger jeg litt av det ekstra gode i stedet. Men kresen er jeg i alle fall ikke. 0 Siter
Madelenemie Skrevet 24. november 2013 Skrevet 24. november 2013 Er ikke spesielt glad i sånne vanlige julekaker jeg. Det er så tørt. Det er ofte (hovedsakelig) bare sukker og smør... i alle fall disse serinakakene. Smaker ikke stort ass. Men jeg er veldig, veldig glad i engelsk fruktkake (med konjakk), så slenger meg med på Madelenemie's juleparty jeg. Jeg kan ikke spise opp slike mendger av kaker som vi hadde da jeg var barn heller. Hei! :-) Enig, jeg liker chips veldig mmm :-) Før min mann stod opp hadde jeg spist resten av chipspakken til frokost :-) med min espresso (jeg trykket restene av chipspapiret langt ned og under mye annet rask, orket ikke høre kommentarer om usunt, akrylamid og huff... Og av sukker og smør i evinnelige kombinasjoner av julekaker fins det et lysglimt, engelsk fruktkake med konjakk :-) Lukter bedre og bedre og blir mer og mer interessant og det er noe selv for meg som ikke liker sukker og smør i mangfoldige kombinasjoner. :-) 0 Siter
Captain Cheeseheart Skrevet 24. november 2013 Skrevet 24. november 2013 Enig, jeg liker chips veldig mmm :-) Før min mann stod opp hadde jeg spist resten av chipspakken til frokost :-) med min espresso (jeg trykket restene av chipspapiret langt ned og under mye annet rask, orket ikke høre kommentarer om usunt, akrylamid og huff... Hehe, heller Maarud Ost & Løk enn serinakaker any day! Selv i jula. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.