Gå til innhold

Marsipankrise!


Anbefalte innlegg

Gjest gjesteleser
Skrevet

Hjelp! Hva kan man bruke istedenfor eggehvite i marsipan? Det bidrar jo med både fuktighet og struktur. Kan ikke bruke noe med smak siden marsipanen skal brukes i troika-biter...

Skrevet

Har aldri lagd noen som helst slags marsipan selv, men det skal visst gå an å lage med vann...

 

Google "marsipan uten egg" så får du oppskrifter

Gjest gjesteleser
Skrevet

Jeg har googla så øyet er stort og vått... prøvde selvsagt det før jeg spurte her. Finner noen oppskrifter der det brukes tragant, men det brukes like mye i oppskrifter MED egg. Fant en oppskrift der det var brukt gelatin, det syns jeg bare hørtes rart ut... og så en med appelsinsaft, men da smaker det ikke troika lenger!

Skrevet

Hvorfor kan du ikke bruke eggehvite?

Captain Cheeseheart
Skrevet

Fant en oppskift med mandler, melis og sirup. Ang. tragant så tror jeg ikke det binder, tror det er for å gi mer smidighet...

Skrevet

Da kan du kanskje lage noe annet enn akkurat Troika-biter?

Skrevet

Jeg har googla så øyet er stort og vått... prøvde selvsagt det før jeg spurte her. Finner noen oppskrifter der det brukes tragant, men det brukes like mye i oppskrifter MED egg. Fant en oppskrift der det var brukt gelatin, det syns jeg bare hørtes rart ut... og så en med appelsinsaft, men da smaker det ikke troika lenger!

 

Dropp tragant i marsipan. Bruk heller lys agave nektar, evt litt vann, samt noen dråper mandelessens. 

 

Du kan ty til denne oppskriften for å safe: http://www.allergikokken.no/oppskrifter/julekos/falsk-marsipan/

Skrevet

Tror nok de som tåler nøtter faktisk vil ha nøtter i marsipanen sin...  ;)

 

Det er en god oppskrift som kan være litt enklere å lage om man ikke har riktige ingredienser i hus. I blant kan det lønne seg å tenke litt nytt.

Captain Cheeseheart
Skrevet

Det er en god oppskrift som kan være litt enklere å lage om man ikke har riktige ingredienser i hus. I blant kan det lønne seg å tenke litt nytt.

 

Jeg visste det! Du er en sånn der.  ;)

  • 2 uker senere...
Skrevet

Det finns et egg-erstatningsprodukt i helsekostbutikker (og endel dagligvarebutikker). Jeg har brukt det i vanlig baking, men aner ikke hvordan det vil virke i marsipan.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...