Madelenemie Skrevet 31. desember 2013 Skrevet 31. desember 2013 Hei! Jeg prøver nå å starte tilberedningen av dagens middag. Da jeg åpnet kjøleskapet ble jeg nesten sjokkert, 30 gedigne sjøkres, jeg har tenkt helt feil, vi skal jo bare ha forrett, også er det and og alt det andre?? Det startet med at jeg begynte å forberede smøret som jeg skal ha på krepsene, når de skal grilles. Så kom jeg på det, hvor i alle dager skal jeg grille og tilberede 30 sjøkreps:-( Jeg vet ikke, og jeg trenger hjelp!! Så googlet jeg og fant en oppskrift på krepsesuppe av Brimi, men jeg forstår ikke hva han mener, han skriver at han griller halene, og tar alt det andre klør og hoder og hiver i en gryte og koker suppe på det. Jeg skal legge ved link til oppskriften, kan noen forklare meg eksakt hva han mener, skal alt bare flyte rundt da, og ikke siles? Håper noen kan hjelpe meg? Jeg får grille så mange haler jeg klarer ute i hagen, de skal grilles ca 12-15 min, men ovnen inne må jo anden være i. Men 30 kreps er en umulighet for meg å grille. Kan noen fortelle meg hva jeg kan bruke dem til, evt en god rett med kreps. http://www.dagbladet.no/2009/07/24/magasinet/mat_og_drikke/oppskrift/arne_brimi/7336408/ Kan jeg gjøre som Brimi med klør og hoder? Også fryse denne suppen, og spise /grille bare halene, brekke av klør og alt? Glad for hjelp, er fortvilt nå. Jeg liker ikke sløse med mat. 0 Siter
Madelenemie Skrevet 31. desember 2013 Forfatter Skrevet 31. desember 2013 Hei! Jeg oppdaget at sjøkrepsene fortsatt er helt frosne, enda de har ligget i kjøleskapet i natt. Jeg har derfor lagt tilbake 20 i fryseren igjen, håper det går fint, de er altså helt frosne og umulig å få en kniv i. De andre la jeg på benken så de forhåpentligvis tiner. Nå er en bekymring borte, men jeg vil gjerne ha forklaring på den suppen Brimi skriver om. Forstår ikke at alt skal i og ikke siles? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 31. desember 2013 Skrevet 31. desember 2013 Hei! Jeg oppdaget at sjøkrepsene fortsatt er helt frosne, enda de har ligget i kjøleskapet i natt. Jeg har derfor lagt tilbake 20 i fryseren igjen, håper det går fint, de er altså helt frosne og umulig å få en kniv i. De andre la jeg på benken så de forhåpentligvis tiner. Nå er en bekymring borte, men jeg vil gjerne ha forklaring på den suppen Brimi skriver om. Forstår ikke at alt skal i og ikke siles? Ikke start opp med flere matprosjekter nå. Du trenger ikke suppe i tillegg til alt det andre du har laga. Krepsesuppe kan du lage en annen gang. 0 Siter
Madelenemie Skrevet 31. desember 2013 Forfatter Skrevet 31. desember 2013 Ikke start opp med flere matprosjekter nå. Du trenger ikke suppe i tillegg til alt det andre du har laga. Krepsesuppe kan du lage en annen gang. Hei! Ja men jeg tenkte være økonomisk dvs koke hoder og klør til suppe siden jeg likevel har grillede krepsehaler til forrett. Jeg leste at det gjør Brimi, for ikke noe på sjøkrepsen, den norske må gå til spille. Jeg tenkte fryse suppen, evt servere i små skåler ved siden av grillet kreps. Jeg er ganske glad nå, litt lei meg, men det går bra, det hjelper å ha mye å gjøre. Jeg gleder meg til i kveld, bare slappe av, se på TV, lese, :-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 31. desember 2013 Skrevet 31. desember 2013 Hei! Ja men jeg tenkte være økonomisk dvs koke hoder og klør til suppe siden jeg likevel har grillede krepsehaler til forrett. Jeg leste at det gjør Brimi, for ikke noe på sjøkrepsen, den norske må gå til spille. Jeg tenkte fryse suppen, evt servere i små skåler ved siden av grillet kreps. Jeg er ganske glad nå, litt lei meg, men det går bra, det hjelper å ha mye å gjøre. Jeg gleder meg til i kveld, bare slappe av, se på TV, lese, :-) Du trenger ganske mye skall og sånt fra kretsen for å lage suppe. Jeg pleier å samle opp et par bokser i fryseren, slik at jeg ikke MÅ lage suppa den dagen jeg har spist sjøkreps. Putt skallet i en tett boks og frys ned, så lager du deilig suppe en annen dag. 0 Siter
XbellaX Skrevet 31. desember 2013 Skrevet 31. desember 2013 Du trenger ganske mye skall og sånt fra kretsen for å lage suppe. Jeg pleier å samle opp et par bokser i fryseren, slik at jeg ikke MÅ lage suppa den dagen jeg har spist sjøkreps. Putt skallet i en tett boks og frys ned, så lager du deilig suppe en annen dag. Når jeg får slike "lage-middag-til-selskap-og-blir-totalt-overveldet"-øyeblikk, kunne jeg tenke meg å abonnere på flyfly. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.