annelita Skrevet 28. desember 2001 Del Skrevet 28. desember 2001 Noen som har erfaring? Jeg har en god venn som sliter veldig med opplevelser fra krigen. Han har angst og sover veldig lite.Har også ofte vonde drømmer når han sover. Hvordan bearbeide slikt, evt. hvor kan han henvende seg? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/40513-krigens-helter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nils Håvard Dahl, psykiater Skrevet 29. desember 2001 Del Skrevet 29. desember 2001 Dersom du mener 2. verdenskrig, er det nok alt for lenge siden til at det er mulig å bearbeide det. Selv har jeg svært god erfaring (hos kun to pas) med Seroxat. Jeg hadde liten tro på det før jeg prøvde, men siden de tryglet om å få prøve, ga jeg etter. Virkningen var fantastisk, og pasientene og familiene var svært takknemlige. (ikke all takk er like fortjent :-)) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/40513-krigens-helter/#findComment-152603 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taj Mahal Skrevet 29. desember 2001 Del Skrevet 29. desember 2001 Dersom du mener 2. verdenskrig, er det nok alt for lenge siden til at det er mulig å bearbeide det. Selv har jeg svært god erfaring (hos kun to pas) med Seroxat. Jeg hadde liten tro på det før jeg prøvde, men siden de tryglet om å få prøve, ga jeg etter. Virkningen var fantastisk, og pasientene og familiene var svært takknemlige. (ikke all takk er like fortjent :-)) Hei Nils Håvard, Jeg vet jo at det er stor forskjell på psyken og hvor sterk den er fra person til person. Men alikevell forbløffer det meg at noen ikke tar mén av å ha vært i krig i flere år, mens andre får store psykiske problemer. Er det noe "galt" med dem som ikke får mén av å ha tråkket gjennom lik? eller er det noe "galt" med dem som tar mén av det? Ingen av delene? Annet som er vanskelig for meg å forstå, er at noen tar noe tungt, mens andre ikke gjør det. Hva er det som gjør at vi føler redsel for noe og andre ikke? hva er det som gjør at noen tar mén av så "lite" mens andre får ikke mén av noen ting uansett hvor "stort" det er? Noen kan si til meg for eksempel: det hadde jeg aldri klart å takkle, mens for meg blir det uforståelig hvorfor de sier slikt. Mens med andre "ting" kan det være omvendt. Får det ikke til å stemme med oppdtagelse, oppvekst miljø osv heller...... Hvordan kan en følsom person være så "sterk" på andre områder hvor de fleste er "svake"? kan det hende det har noe med å se tingene som de virkelig er? hum..... Er det hele kun innbildning som fungerer? Siden det ikke innhenter en mener jeg Kan man "innbille" seg at man er sterk, så bli det? er det det psykologi går ut på i grunn og bunn? Vaske hjernen i riktig rettning på en måte? Funderende hilsen fra 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/40513-krigens-helter/#findComment-152610 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest himmelspurven Skrevet 29. desember 2001 Del Skrevet 29. desember 2001 Dersom du mener 2. verdenskrig, er det nok alt for lenge siden til at det er mulig å bearbeide det. Selv har jeg svært god erfaring (hos kun to pas) med Seroxat. Jeg hadde liten tro på det før jeg prøvde, men siden de tryglet om å få prøve, ga jeg etter. Virkningen var fantastisk, og pasientene og familiene var svært takknemlige. (ikke all takk er like fortjent :-)) pa var i krigen pa var liksom litt mørk inni seg når han tenkte på krigen han, men han sa ikke noe til meg, bare var sånn borte inni seg jeg håper han også tenkte på at han ville hjelpe de svake nå er pa borte, jeg håper han har Freden nå, han også 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/40513-krigens-helter/#findComment-152634 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annelita Skrevet 30. desember 2001 Forfatter Del Skrevet 30. desember 2001 Dersom du mener 2. verdenskrig, er det nok alt for lenge siden til at det er mulig å bearbeide det. Selv har jeg svært god erfaring (hos kun to pas) med Seroxat. Jeg hadde liten tro på det før jeg prøvde, men siden de tryglet om å få prøve, ga jeg etter. Virkningen var fantastisk, og pasientene og familiene var svært takknemlige. (ikke all takk er like fortjent :-)) Hei Nils Håvard ! Min venn var 12 år i en gerilljagruppe og kom til norge for 10 år siden. Så dette har ikke noe med 2.verdenskrig å gjøre. Så hvis du har noen råd for hvordan en rent praktisk kan bearbeide slike ting så ville jeg være veldig takknemlig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/40513-krigens-helter/#findComment-152728 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nils Håvard Dahl, psykiater Skrevet 31. desember 2001 Del Skrevet 31. desember 2001 Hei Nils Håvard ! Min venn var 12 år i en gerilljagruppe og kom til norge for 10 år siden. Så dette har ikke noe med 2.verdenskrig å gjøre. Så hvis du har noen råd for hvordan en rent praktisk kan bearbeide slike ting så ville jeg være veldig takknemlig. Din venn har nok det som kalles PTSD - post traumatisk stress lidelse. Dette kan han få behandling for ved den psykiatriske poliklinikk han tilhører. Fastlegen kan henvise han. Jeg antar at han er såpass bra i norsk etter 10 år at han kan nyttiggjøre seg en psykoterapi. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/40513-krigens-helter/#findComment-152861 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.