AnonymBruker Skrevet 28. februar 2017 Skrevet 28. februar 2017 Hei. jeg er 30 år og gravid i uke 29. I går spiste jeg et par biter av norsk svinekotelett - den var stekt utenpå, men litt lys rosa inni. Hvor stor er faren for toksoplasma smitte? Når kan jeg teste med blodprøve? Er det stor fare for at fosteret smittes/ hvilke skader, og hvor lang tid tar det evt. før fosteret smittes? Behandling? Hilsen engstelig. Anonymkode: 61b33...e72 0 Siter
Mette Moen, Gynekolog Skrevet 28. februar 2017 Skrevet 28. februar 2017 Jeg vurderer at risikoen er så liten at du ikke behøver å tenke på smitte i det hele tatt. Hvis kjøttet har vært frosset, er evt toxoplasmose drept. Steking i 4 minutter over 60 grader er også tilstrekkelig. Det tar vel ca 5minutter på hver side å gjennomsteke en kotelett, så mon ikke steketiden har vært tilstrekkelig selv om den var litt rosa inneni? Hvis du tenker voldsomt på dette, kan du få tatt en test fortest mulig og så igjen etter tre uker. Mange er smittet fra tidligere og kan derfor ikke bli smittet i graviditeten. Lykke til videre med graviditeten. Vennlig hilsen Mette 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2017 Skrevet 6. mars 2017 Hei og takk for raskt svar! Jeg tok blodprøve hos legen 3-4 dager etter mulig smitte og fikk svar i dag- ikke påvist smitte og legen mener jeg ikke trenger å ta ny prøve. I helgen har jeg hatt sår hals og vært svimmel, så klarer ikke helt å slå meg til ro med dette. Hva mener du? Bør jeg ta ny prøve etter 2-3 uker? Babyen sparker som normalt, men pga formen min i helgen får jeg ikke helt ro på det (samtidig som jeg er redd for å virke hysterisk ovenfor legen). Vurderer å ta ny blodprøve privat... Stemmer det at babyer smittet så sent som uke 30 normalt fødes friske og det er god tid til behandling? Jeg har jo lest litt nå pga bekymringen. Hilsen stadig litt engstelig Anonymkode: 61b33...e72 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.