Gå til innhold

Lege "de som virkelig vil ta selvmord klarer det"


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg tenker en del av de som truer med selvmord vil ha hjelp, og ikke nødvendigvis vil dø. Men på den annen side er det kraftige instinkter som slår inn når man prøver å ta livet sitt. Det er noe som krever ekstrem vilje. Da jeg var suicidal, måtte jeg bare gå hjem med uforettet sak. Da jeg stod på brua, slo instinktene inn, det var helt umulig.

Anonymkode: fdb51...c52

Jeg tenker det er utrolig ufint og uprofesjonelt sagt av en lege og jeg tenker at han enten må ha vært trøtt og sliten denne dagen, vært under sterkt tidspress eller at han rett og slett burde vurdere å gå over i en annen stilling (dersom han jobbet fast i psykiatrien). Å få høre noe slikt når du allerede har det vondt, får deg ikke akkurat til å føle deg bedre og jeg betviler sterkt at det er dette han er anbefalt å si til psykiatriske selvmordstruede pasienter, uansett hvor reelt selvmordsrisikoen er eller ikke. Det er klart at hos kronisk suicidale pasienter, er risiko for at man faktisk gjennomfører/lykkes med et selvmordsforsøk hver gang pasienten ytrer planer om dette, statistisk sett lavere enn de som ikke har denne adferden, men det betyr ikke at ønsket er mindre til stede, heller ikke lidelsestrykket eller viljen til å gjennomføre det, men jeg tolker det som at viljen til å leve faktisk er større hos denne gruppen pasienter. Er ikke dette noe en bør aplaudere fremfor å bemerke negativt med forsurede minder som gjør hverdagen og livssituasjonen ytterligere forverret for pasienten?

Jeg har lenge tenkt at det er på tide at flere av de råtne eplene blant grupper innenfor helsevesenet (leger, psykologer, sykepleiere, miljøarbeidere, tannleger m.m.) nå burde stå til ansvar for hva de kan si til pasienter. Det gjelder ikke bare i psykiatrien, men også innen somatikken. Heldigvis er de fleste flinke, men vår menneskelige hjerne er slik laget at den tar best vare på minner med mest følelser involvert slik at vi til senere kan unngå lignende situasjoner. Derfor husker vi også bedre de negative opplevelsene fremfor alle de positive. Det er også forklaringen på hvorfor vi kan overse mange positive tilbakemeldinger i det vi mottok én negativ tilbakemelding som stjal alt fokus. Men nå er jeg på vei ut i Sahara - som vanlig...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...