Gå til innhold

Psykologiprofessor maner til opprør mot koronatiltak: – Har blitt en nasjonal lydighetskonkurranse


Anbefalte innlegg

AnonymBruker

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/professor-mener-det-ma-gjores-oppror-mot-koronatiltakene-1.15415887
 

Psykologiprofessor Charlotte Reedtz mener folk må tørre å være mer kritisk. Hun mener at blant annet ungdom er for lydige som aksepterer de strenge koronatiltakene.

Hun forsker på barn og unges psykiske helse, og er bekymret for nedstegningen av samfunnet.

– Man kappes om å ha de strengeste tiltakene for hele befolkningen i hele landet, lengst mulig. Og det uten at man har veid kostnaden og effekten av de tiltakene man setter inn, opp mot kostnadene og konsekvensene.

På «Helgemorgen» i NRK P2 sa Reedtz at alle burde ta grunnleggende smitteverntiltak på alvor. Men hun mener tiltakene må styres etter hvor mange som faktisk blir syke, og ikke antall smittede.

Anonymkode: 69474...e4c

Fortsetter under...

AnonymBruker

jeg synes psykologen skal ta en tur til london, usa og italia, tyskland og se litt hvordan situasjonen ser ut over there. Ja, det er dritt, men vi holder oss i selen av en grunn.

Anonymkode: 70454...01c

AnonymBruker

Ja jeg sa jo det, å ha åpne grenser for mutasjoner vil føre til at en må stenge ned mye oftere som rammer ungdommen mest, derfor mente jeg at vi måtta ta en pause i arbeidsinnvandring midlertidig, det var på samme tid haugevis av arbeidsledig ungdom som kunne ta de stillingene, om det er i yrker som ikke er mulige å gi norsk lønn i som jordbruk etc så kunne staten gi bonuslønn for slike yrker midlertidig, isteden for åpne grenser. 

Men men, vet ikke hva slags "opprør" han sikter til, lite en får gjort i et flertallstyranni uansett.

Anonymkode: a20e0...db2

AnonymBruker skrev (På 13.3.2021 den 20.38):

På «Helgemorgen» i NRK P2 sa Reedtz at alle burde ta grunnleggende smitteverntiltak på alvor. Men hun mener tiltakene må styres etter hvor mange som faktisk blir syke, og ikke antall smittede.

Anonymkode: 69474...e4c

Jeg har i blant tenkt i mitt hode at jo mer man leter, jo mer vil man også finne. Og at det kanskje i større grad burde være antall sykehusinnlagte covid-19-pasienter som skulle styre behovet for tiltak mer enn hvor mye smitte man klarer å spore opp i samfunnet. Men jeg lar andre her ta avgjørelser som har mer kunnskap om slikt enn lille meg.

Men hvilken innflytelse har mediene på vår holdning til dette? Jeg merket meg senest i dag at NRK varslet at det var blitt 275 nye smittetilfeller i Oslo og eneste fokus var på hvor mye mer det var sammenholdt mot andre dager, f.eks. at det var 87 flere samme dag i forrige uke, men de unnlot å nevne at det faktisk var 52 personer færre enn dagen før. Det vanlige er at det sammenlignes med dagen før - i hvert fall når det overgår gårsdagen. Og ser man på tallene nasjonalt, sammenlignes det med gårsdagen med at det er en nedgang på 214 færre smittede dagen før. Jeg mener over hodet ikke å bagatellisere situasjonen ved å påpeke dette, men ønsker å sette fokuset på at media også har en innvirkning på vårt virkelighetsoppfatning av det som skjer rundt oss.

Jeg vil ikke si meg enig med henne om at det er det riktige å gjøre opprør, men at tiltakene har konsekvenser er det utvilsomt. Men vi står i en alvorlig situasjon. I norge er vi faktisk kommet særdeles bra ut av det og jeg synes det i for liten grad fokuseres på hvorfor. Hva med å se hvordan det har gått "over there" hvor bl.aBC-nyheter at NEW York minner 30.000 døde under pandemien:

"Flere newyorkere har mistet livet enn i andre verdenskrig, Vietnam-krigen, orkanen Sandy og 11. september til sammen. Alle familier er berørt på sitt vis, og for så mange familier er smerten fortsatt frisk i minnet, sa de Blasio etter et øyeblikks stillhet til minne om de døde."

AnonymBruker skrev (På 13.3.2021 den 21.05):

jeg synes psykologen skal ta en tur til london, usa og italia, tyskland og se litt hvordan situasjonen ser ut over there. Ja, det er dritt, men vi holder oss i selen av en grunn.

Anonymkode: 70454...01c

Ja. I de landene som har hatt en slakk politikk, inkludert USA og Sverige, har 1-2 promille av befolkningen dødd.

Det vil si at antall dødsfall har økt med 10-20% i de landene. 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...