Gå til innhold

Anbefalte innlegg

 Noen som har en enkel oppskrift på gløgg?  Tomtegløgg kostet 85 kr flaska og det synes jeg var drøyt.  Jeg er midt i ribbesteking så jeg får ikke gått i butikken.  Jeg har ingefær, kardemomme, rødvin, vodka, madeira.  Hva er egentlig et must i gløgg.  Mye rare ingredienser når man søker på hjemmelaget gløgg 🧑‍🎄😘

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/470178-gl%C3%B8gg/
Del på andre sider

Fortsetter under...

påskelilje skrev (38 minutter siden):

Jeg lager vin chaud med følgende ingredienser:

Rødvin

Brunt sukker

Stjerneanis

Kanelstang

Nellikspiker

Kardemommekjerner

Appelsinskiver.

 

Heeeeeelt nydelig!!!

Høres godt ut!

 

Hvordan går du frem? Antar det ikke blir nok smak ved bare å varme vinen forsiktig med krydderet?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/470178-gl%C3%B8gg/#findComment-4134099
Del på andre sider

påskelilje skrev (39 minutter siden):

Jeg lager vin chaud med følgende ingredienser:

Rødvin

Brunt sukker

Stjerneanis

Kanelstang

Nellikspiker

Kardemommekjerner

Appelsinskiver.

 

Heeeeeelt nydelig!!!

Det så godt ut! Og likte at du har appelsinskiver for litt syrlig og ikke minst frisk smak. Jeg liker gløgg, men som regel er den litt "tung" og søt. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/470178-gl%C3%B8gg/#findComment-4134100
Del på andre sider

kupton skrev (1 time siden):

Jeg googlet "gløgg", og der var det ikke mangel på oppskrifter.

Jeg har også googlet men jeg har ikkestjernanis og heller ikke nellikspiker.  Men jeg ha madeira som også står i flere oppskrifter. 😉

Endret av Dorthe
Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/470178-gl%C3%B8gg/#findComment-4134130
Del på andre sider

Annonse

Ekstra skrev (4 timer siden):

Høres godt ut!

 

Hvordan går du frem? Antar det ikke blir nok smak ved bare å varme vinen forsiktig med krydderet?

Har vin i gryte, middels varme. Har i sukkeret mens jeg rører det ut. Pleier å smake det til m sukker, men en bør nok ha minst 1 dl til ei flaske vin. 

Når sukkeret er oppløst, har jeg i krydderet. Slumper der og. Er veldig glad i stjerneanis, så har i mange av dem. Gløggen må ikke koke, bare varmes. Appelsinen has i de siste minuttene.

Nyyyyt!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/470178-gl%C3%B8gg/#findComment-4134162
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...