Fru2020 Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Jeg skal ha forening. Det verste jeg vet er å bestemme meg for hva jeg skal servere. Har du en link til noe jeg kan servere? 0 Siter
laban Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Fru2020 skrev (På 11.3.2023 den 11.54): Har du en link til noe jeg kan servere? Ekspander Hvor mange blir dere, og hva slags måltid er det - middag eller noe litt mindre ambisiøst? Jeg liker retter jeg kan ha i stekeovnen, men antall personer har jo litt å si for hva som egner seg. Fiskesuppe og hvitløksbrød har jeg også servert ofte. Da kjøper jeg en "basis" fra frysedisken eller på pose og tilsetter mer fisk. 0 Siter
Kashmir- Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 laban skrev (På 11.3.2023 den 13.19): Hvor mange blir dere, og hva slags måltid er det - middag eller noe litt mindre ambisiøst? Jeg liker retter jeg kan ha i stekeovnen, men antall personer har jo litt å si for hva som egner seg. Fiskesuppe og hvitløksbrød har jeg også servert ofte. Da kjøper jeg en "basis" fra frysedisken eller på pose og tilsetter mer fisk. Ekspander Takk for at du ga meg idé til middag i dag 😂 jeg har sittet her i over en time og lurt på hva jeg skal ha til middag. Fiskesuppe blir det, med bacon som topping Nam 2 Siter
Kashmir- Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Jeg holder på fiskesuppe. Det er så godt det, med fløte og bacondryss. Jeg har kjøpt pose, men husker ikke hvilken produsent, men ha oppi fisk og eventuellt annen sjømat som skjell eller reker som nesten er et must da. Med hvitløksrundstykker 😊 Ellers er jo frukt og ost en klassiker. Det er jo godt. Eller gryte som kan være det enkleste. Poser kan være helt fint, bare litt oppi litt ekstra og fløte som gjør susen. Hvis du baker selv, så er det max bra med hjemmebakt som loff eller rundstykker ved siden av. 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Fru2020 skrev (På 11.3.2023 den 11.54): Jeg skal ha forening. Det verste jeg vet er å bestemme meg for hva jeg skal servere. Har du en link til noe jeg kan servere? Ekspander Når jeg hører at noen skal ha forening så tenker jeg automatisk på aspik. 😂 Men jeg ville nok gått for en gryterett av noe slag med litt salat og brød og smør til. 1 Siter
laban Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Tunfisk- eller kyllingsalat er også enkelt og greit. 0 Siter
Kashmir- Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 14.01): Når jeg hører at noen skal ha forening så tenker jeg automatisk på aspik. 😂 Men jeg ville nok gått for en gryterett av noe slag med litt salat og brød og smør til. Ekspander Hva er aspik? Eller skrev du feil? 0 Siter
Fru2020 Skrevet 11. mars 2023 Forfatter Skrevet 11. mars 2023 laban skrev (På 11.3.2023 den 13.19): Hvor mange blir dere, og hva slags måltid er det - middag eller noe litt mindre ambisiøst? Jeg liker retter jeg kan ha i stekeovnen, men antall personer har jo litt å si for hva som egner seg. Fiskesuppe og hvitløksbrød har jeg også servert ofte. Da kjøper jeg en "basis" fra frysedisken eller på pose og tilsetter mer fisk. Ekspander Jeg legger aldri listen høyt når det gjelder matlaging😂 Jeg liker ikke noe særlig p lage mat. Vi blir fire så det er ikke store mengder mat det er snakk om. Kashmir skrev (På 11.3.2023 den 13.59): Jeg holder på fiskesuppe. Det er så godt det, med fløte og bacondryss. Jeg har kjøpt pose, men husker ikke hvilken produsent, men ha oppi fisk og eventuellt annen sjømat som skjell eller reker som nesten er et must da. Med hvitløksrundstykker 😊 Ellers er jo frukt og ost en klassiker. Det er jo godt. Eller gryte som kan være det enkleste. Poser kan være helt fint, bare litt oppi litt ekstra og fløte som gjør susen. Hvis du baker selv, så er det max bra med hjemmebakt som loff eller rundstykker ved siden av. Ekspander Jeg har tenkt på frukt og ost. Det har jeg hatt lyst på lenge. Men så er det jo veldig energitett mat. Da kan jeg spise så lite. Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 14.01): Når jeg hører at noen skal ha forening så tenker jeg automatisk på aspik. 😂 Men jeg ville nok gått for en gryterett av noe slag med litt salat og brød og smør til. Ekspander Noen linker til en god gryterett som du har testet ut ? Jeg er veldig glad i gryteretter laban skrev (På 11.3.2023 den 14.03): Tunfisk- eller kyllingsalat er også enkelt og greit. Ekspander Det er godt også 1 Siter
Lillemus Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Kashmir skrev (På 11.3.2023 den 14.10): Hva er aspik? Eller skrev du feil? Ekspander Ah - du er mye yngre enn meg. Aspik er det samme som cabaret eller typisk erter, gulrot, reker og fiskepudding i buljong-gele. Jeg liker det ikke, men det er flere her inne som liker det godt og på matgruppene på fb er det mange som elsker det. En typisk rett fra 60- og 70-tallet som sikkert ble servert ofte på "forening". 1 Siter
Lillemus Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Fru2020 skrev (På 11.3.2023 den 14.13): Noen linker til en god gryterett som du har testet ut ? Jeg er veldig glad i gryteretter Ekspander Denne har jeg modifisert litt og den har vi brukt mye, tror jeg må lage den en dag igjen: https://coop.no/extra/tid--penger/kylling-med-creme-fraiche-i-panne/ Vi dropper soppen da jeg ikke er særlig begeistret for det og har i paprikakrydder og chilipepper i tillegg. Vi bruker ikke pasta, men serverer blomkålris ved siden av og om jeg orker å lage det så blir det også en liten salat til. Kjempegod! 0 Siter
Kashmir- Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 14.58): Ah - du er mye yngre enn meg. Aspik er det samme som cabaret eller typisk erter, gulrot, reker og fiskepudding i buljong-gele. Jeg liker det ikke, men det er flere her inne som liker det godt og på matgruppene på fb er det mange som elsker det. En typisk rett fra 60- og 70-tallet som sikkert ble servert ofte på "forening". Ekspander Eh, ok. Alt hørtes godt ut helt til buljong- gelé. Jeg ble litt usikker der nå jeg si 🙂 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 14.58): Ah - du er mye yngre enn meg. Aspik er det samme som cabaret eller typisk erter, gulrot, reker og fiskepudding i buljong-gele. Jeg liker det ikke, men det er flere her inne som liker det godt og på matgruppene på fb er det mange som elsker det. En typisk rett fra 60- og 70-tallet som sikkert ble servert ofte på "forening". Ekspander 🤢 Anonymkode: daf52...9ce 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Kashmir skrev (På 11.3.2023 den 15.01): Eh, ok. Alt hørtes godt ut helt til buljong- gelé. Jeg ble litt usikker der nå jeg si 🙂 Ekspander Jeg liker det ikke altså, det er noe med salt gele... 0 Siter
laban Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 (endret) Kashmir skrev (På 11.3.2023 den 14.10): Hva er aspik? Ekspander Aspik er selve geleen. Retten kalles vanligvis kabaret. Innholdet kan man variere etter ønske. Søk på kabaret, så finner du masse bilder. Jeg bruker aspikpulver (man tilsetter kokende vann), da smaker det omtrent ingenting av geleen. Endret 11. mars 2023 av laban 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 laban skrev (På 11.3.2023 den 15.04): Aspik er selve geleen. Retten kalles vanligvis kabaret. Innholdet kan man variere etter ønske. Søk på kabaret, så finner du masse bilder. Jeg bruker aspikpulver (man tilsetter kokende vann), da smaker det omtrent ingenting av geleen. Ekspander Fy faen så ekkelt .. Anonymkode: daf52...9ce 0 Siter
Kashmir- Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 15.03): Jeg liker det ikke altså, det er noe med salt gele... Ekspander Jeg er glad i mat og fins ikke kresen. Men det her hørtes ikke helt godt ut, men. laban skrev (På 11.3.2023 den 15.04): Aspik er selve geleen. Retten kalles vanligvis kabaret. Innholdet kan man variere etter ønske. Søk på kabaret, så finner du masse bilder. Ekspander Ok. Jeg tror jeg googler opp. Ble nysgjerrig nå 😂 0 Siter
laban Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 AnonymBruker skrev (På 11.3.2023 den 15.07): Fy faen så ekkelt .. Anonymkode: daf52...9ce Ekspander Ja, men da kan du bare spise ingrediensene uten geleen rundt. Det er ikke obligatorisk å like kabaret. Folk har forskjellig smak. 1 Siter
Lillemus Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 laban skrev (På 11.3.2023 den 15.11): Ja, men da kan du bare spise ingrediensene uten geleen rundt. Det er ikke obligatorisk å like kabaret. Folk har forskjellig smak. Ekspander Da kunne jeg heller spise terteskjell med erter, gulrot, fiskepudding og hvit saus oppi. Det er vel like 60- og 70-talls som aspik. 1 Siter
laban Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 15.14): Da kunne jeg heller spise terteskjell med erter, gulrot, fiskepudding og hvit saus oppi. Det er vel like 60- og 70-talls som aspik. Ekspander Ja - og i begge tilfellene er det jo bare "innpakningen" (aspik-geleen og skjellene) som er litt spesiell, Alt det andre spises jo fortsatt, 1 Siter
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2023 Skrevet 11. mars 2023 laban skrev (På 11.3.2023 den 15.11): Ja, men da kan du bare spise ingrediensene uten geleen rundt. Det er ikke obligatorisk å like kabaret. Folk har forskjellig smak. Ekspander Det er mat fra 50 tallet og ikke vanlig kost i dag selv ikke på resturabt. Hadde ikke spist det om jeg fikk 200000 en gang Anonymkode: daf52...9ce 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.