Gå til innhold

Gi meg en link til en oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal ha forening. Det verste jeg vet er å bestemme meg for hva jeg skal servere.

Har du en link til noe jeg kan servere?

Videoannonse
Annonse
Skrevet
  Fru2020 skrev (På 11.3.2023 den 11.54):

Har du en link til noe jeg kan servere?

Ekspander  

Hvor mange blir dere, og hva slags måltid er det - middag eller noe litt mindre ambisiøst? 

Jeg liker retter jeg kan ha i stekeovnen, men antall personer har jo litt å si for hva som egner seg. Fiskesuppe og hvitløksbrød har jeg også servert ofte. Da kjøper jeg en "basis" fra frysedisken eller på pose og tilsetter mer fisk. 

Skrevet
  laban skrev (På 11.3.2023 den 13.19):

Hvor mange blir dere, og hva slags måltid er det - middag eller noe litt mindre ambisiøst? 

Jeg liker retter jeg kan ha i stekeovnen, men antall personer har jo litt å si for hva som egner seg. Fiskesuppe og hvitløksbrød har jeg også servert ofte. Da kjøper jeg en "basis" fra frysedisken eller på pose og tilsetter mer fisk. 

Ekspander  

Takk for at du ga meg idé til middag i dag 😂 jeg har sittet her i over en time og lurt på hva jeg skal ha til middag.

Fiskesuppe blir det, med bacon som topping

 Nam

Skrevet

Jeg holder på fiskesuppe. Det er så godt det, med fløte og bacondryss. Jeg har kjøpt pose, men husker ikke hvilken produsent,  men ha oppi fisk og eventuellt annen sjømat som skjell eller reker som nesten er et must da. Med hvitløksrundstykker 😊

Ellers er jo frukt og ost en klassiker. Det er jo godt. Eller gryte som kan være det enkleste. Poser kan være helt fint, bare litt oppi litt ekstra og fløte som gjør susen. Hvis du baker selv, så er det max bra med hjemmebakt som loff eller rundstykker ved siden av. 

Skrevet
  Fru2020 skrev (På 11.3.2023 den 11.54):

Jeg skal ha forening. Det verste jeg vet er å bestemme meg for hva jeg skal servere.

Har du en link til noe jeg kan servere?

Ekspander  

Når jeg hører at noen skal ha forening så tenker jeg automatisk på aspik. 😂 Men jeg ville nok gått for en gryterett av noe slag med litt salat og brød og smør til. :) 

Skrevet

Tunfisk- eller kyllingsalat er også enkelt og greit. 

Skrevet
  Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 14.01):

Når jeg hører at noen skal ha forening så tenker jeg automatisk på aspik. 😂 Men jeg ville nok gått for en gryterett av noe slag med litt salat og brød og smør til. :) 

Ekspander  

Hva er aspik? Eller skrev du feil? 

Skrevet
  laban skrev (På 11.3.2023 den 13.19):

Hvor mange blir dere, og hva slags måltid er det - middag eller noe litt mindre ambisiøst? 

Jeg liker retter jeg kan ha i stekeovnen, men antall personer har jo litt å si for hva som egner seg. Fiskesuppe og hvitløksbrød har jeg også servert ofte. Da kjøper jeg en "basis" fra frysedisken eller på pose og tilsetter mer fisk. 

Ekspander  

Jeg legger aldri listen høyt når det gjelder matlaging😂 Jeg liker ikke noe særlig p lage mat.

Vi blir fire så det er ikke store mengder mat det er snakk om.

  Kashmir skrev (På 11.3.2023 den 13.59):

Jeg holder på fiskesuppe. Det er så godt det, med fløte og bacondryss. Jeg har kjøpt pose, men husker ikke hvilken produsent,  men ha oppi fisk og eventuellt annen sjømat som skjell eller reker som nesten er et must da. Med hvitløksrundstykker 😊

Ellers er jo frukt og ost en klassiker. Det er jo godt. Eller gryte som kan være det enkleste. Poser kan være helt fint, bare litt oppi litt ekstra og fløte som gjør susen. Hvis du baker selv, så er det max bra med hjemmebakt som loff eller rundstykker ved siden av. 

Ekspander  

Jeg har tenkt på frukt og ost. Det har jeg hatt lyst på lenge. Men så er det jo veldig energitett mat. Da kan jeg spise så lite.

  Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 14.01):

Når jeg hører at noen skal ha forening så tenker jeg automatisk på aspik. 😂 Men jeg ville nok gått for en gryterett av noe slag med litt salat og brød og smør til. :) 

Ekspander  

Noen linker til en god gryterett som du har testet ut ? Jeg er veldig glad i gryteretter 

  laban skrev (På 11.3.2023 den 14.03):

Tunfisk- eller kyllingsalat er også enkelt og greit. 

Ekspander  

Det er godt også

Skrevet
  Kashmir skrev (På 11.3.2023 den 14.10):

Hva er aspik? Eller skrev du feil? 

Ekspander  

Ah - du er mye yngre enn meg. ;) Aspik er det samme som cabaret eller typisk erter, gulrot, reker og fiskepudding i buljong-gele. Jeg liker det ikke, men det er flere her inne som liker det godt og på matgruppene på fb er det mange som elsker det. En typisk rett fra 60- og 70-tallet som sikkert ble servert ofte på "forening". :) 

Skrevet
  Fru2020 skrev (På 11.3.2023 den 14.13):

Noen linker til en god gryterett som du har testet ut ? Jeg er veldig glad i gryteretter 

Ekspander  

Denne har jeg modifisert litt og den har vi brukt mye, tror jeg må lage den en dag igjen:

https://coop.no/extra/tid--penger/kylling-med-creme-fraiche-i-panne/

Vi dropper soppen da jeg ikke er særlig begeistret for det og har i paprikakrydder og chilipepper i tillegg. Vi bruker ikke pasta, men serverer blomkålris ved siden av og om jeg orker å lage det så blir det også en liten salat til. Kjempegod!

Skrevet
  Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 14.58):

Ah - du er mye yngre enn meg. ;) Aspik er det samme som cabaret eller typisk erter, gulrot, reker og fiskepudding i buljong-gele. Jeg liker det ikke, men det er flere her inne som liker det godt og på matgruppene på fb er det mange som elsker det. En typisk rett fra 60- og 70-tallet som sikkert ble servert ofte på "forening". :) 

Ekspander  

Eh, ok. Alt hørtes godt ut helt til buljong- gelé. Jeg ble litt usikker der nå jeg si 🙂

AnonymBruker
Skrevet
  Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 14.58):

Ah - du er mye yngre enn meg. ;) Aspik er det samme som cabaret eller typisk erter, gulrot, reker og fiskepudding i buljong-gele. Jeg liker det ikke, men det er flere her inne som liker det godt og på matgruppene på fb er det mange som elsker det. En typisk rett fra 60- og 70-tallet som sikkert ble servert ofte på "forening". :) 

Ekspander  

🤢

Anonymkode: daf52...9ce

Skrevet
  Kashmir skrev (På 11.3.2023 den 15.01):

Eh, ok. Alt hørtes godt ut helt til buljong- gelé. Jeg ble litt usikker der nå jeg si 🙂

Ekspander  

Jeg liker det ikke altså, det er noe med salt gele...

Skrevet (endret)
  Kashmir skrev (På 11.3.2023 den 14.10):

Hva er aspik?

Ekspander  

Aspik er selve geleen. Retten kalles vanligvis kabaret. Innholdet kan man variere etter ønske. Søk på kabaret, så finner du masse bilder. 

Jeg bruker aspikpulver (man tilsetter kokende vann), da smaker det omtrent ingenting av geleen.

Endret av laban
AnonymBruker
Skrevet
  laban skrev (På 11.3.2023 den 15.04):

Aspik er selve geleen. Retten kalles vanligvis kabaret. Innholdet kan man variere etter ønske. Søk på kabaret, så finner du masse bilder. 

Jeg bruker aspikpulver (man tilsetter kokende vann), da smaker det omtrent ingenting av geleen.

Ekspander  

Fy faen så ekkelt ..

Anonymkode: daf52...9ce

Skrevet
  Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 15.03):

Jeg liker det ikke altså, det er noe med salt gele...

Ekspander  

Jeg er glad i mat og fins ikke kresen. Men det her hørtes ikke helt godt ut, men. 

  laban skrev (På 11.3.2023 den 15.04):

Aspik er selve geleen. Retten kalles vanligvis kabaret. Innholdet kan man variere etter ønske. Søk på kabaret, så finner du masse bilder. 

Ekspander  

Ok. Jeg tror jeg googler opp. Ble nysgjerrig nå 😂

Skrevet
  AnonymBruker skrev (På 11.3.2023 den 15.07):

Fy faen så ekkelt ..

Anonymkode: daf52...9ce

Ekspander  

Ja, men da kan du bare spise ingrediensene uten geleen rundt. Det er ikke obligatorisk å like kabaret. Folk har forskjellig smak. 

Skrevet
  laban skrev (På 11.3.2023 den 15.11):

Ja, men da kan du bare spise ingrediensene uten geleen rundt. Det er ikke obligatorisk å like kabaret. Folk har forskjellig smak. 

Ekspander  

Da kunne jeg heller spise terteskjell med erter, gulrot, fiskepudding og hvit saus oppi. :) Det er vel like 60- og 70-talls som aspik.

Skrevet
  Lillemus skrev (På 11.3.2023 den 15.14):

Da kunne jeg heller spise terteskjell med erter, gulrot, fiskepudding og hvit saus oppi. :) Det er vel like 60- og 70-talls som aspik.

Ekspander  

Ja - og i begge tilfellene er det jo bare "innpakningen" (aspik-geleen og skjellene) som er litt spesiell, Alt det andre spises jo fortsatt, 

AnonymBruker
Skrevet
  laban skrev (På 11.3.2023 den 15.11):

Ja, men da kan du bare spise ingrediensene uten geleen rundt. Det er ikke obligatorisk å like kabaret. Folk har forskjellig smak. 

Ekspander  

Det er mat fra 50 tallet og ikke vanlig kost i dag selv ikke på resturabt. Hadde ikke spist det om jeg fikk 200000 en gang 

Anonymkode: daf52...9ce

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...