Gå til innhold

Er noen psykiske lidelser i-lands diagnoser?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det jeg mener er om lettere psykiske lidelser ikke ville blitt prioritert i u-land. Schizofreni, alvorlig depresjon, OCD, bipolar lidelse blir høyt prioritert i de fleste land, men hva med de mindre alvorlige? ADHD, mild depresjon, asperger, personlighetsforstyrrelser. Det er jo arbeidsfungeringen som avgjør om man kan jobbe eller ikke, men hadde man blitt uføretrygdet pga det i et i-land vs et u-land?

Everybody skrev (12 minutter siden):

Jeg mener at noen land har såpass stor grad av rikdom at noen plager blir sett på som sykdom mens i fattige land blir det ikke ansett som sykdom.

Det handler om kultur. Hva som ansees som funksjonelt og viktig i kulturen du skal leve? 

Jeg vet ikke. Men jeg tror også at diagnoser kan være en brems på selvhjelp

 Jeg vet ikke. Alt jeg vet er at jeg er sjeleglad for at jeg ikke har fått diagnoser mer enn OCD. Og knapt  nok. For jeg tror det ville bremset meg fra å finne teknikker og taktikker 🙂 men det er meg. Og heldigvis er ikke alle som meg. Jeg er heldigvis bare for meg selv. For andre får jo god hjelp. 

Vanskelig spørsmål. Og i nærheten av hva jeg har lurt på selv. 

Så om noen med mer peiling kan svare 🙃

Annonse

stjernestøv
Everybody skrev (20 minutter siden):

Jeg mener at noen land har såpass stor grad av rikdom at noen plager blir sett på som sykdom mens i fattige land blir det ikke ansett som sykdom.

Spørs om man får hjelp for sykdom i det hele tatt i fattige land, de ser vel at det er sykdom men kan ikke gjøre noe med det. 

Everybody skrev (1 minutt siden):

Spørsmålet er hvordan psykisk syke klarer seg i u-land. De vet sikkert ikke selv en gang at de har en sykdom. Mange av dem lever sikkert på gata eller at familiemedlemmer tar seg av de?

Ja

 Men har de det bedre? Det er jo et spørsmål? 

Everybody skrev (8 minutter siden):

Faktum er at lettere psykiske lidelser også er sykdommer i u-land, de har bare ikke kapasiteten til å behandle det og at man derfor lider seg gjennom livet.

Lider, eller finner andre taktikker å takle ting på enn terapi osv? Det kommer an på 🙂

Jeg tror helsevesenets ressurser i et land helt klart er med på å begrense hva som blir diagnostisert som psykisk sykdom ja. Konsekvensen av det er nok at noen av de med lettere plager tvinges til å holde det gående og tilpasse seg for å klare seg. Det tror jeg kan slå positivt ut for denne gruppen fordi de ikke får noen hvilepute som her i Norge og ikke faller utenfor i lengre perioder. Det er oppskrifta på å falle ut av arbeidslivet for godt.

De med moderate psykiske vansker har det nok helt jævlig. Mange holder nok jobber, men har ingen krav på stønader. Mange av disse menneskene har nok helt forferdelige liv. De må jobbe, men klarer ikke å bli kvitt/justere seg på måter som gjør at de kan fungere godt i en jobb.

De aller sykeste bor nok på gata eller hos familie. I noen land finnes det kanskje et tilbud til disse for å holde gatene tomme.

 

Oppsummert så har du nok rett. Noe av det vi kaller psykisk sykdom i Norge regnes nok mer som livets slagsider i mange land. Avhengig av i hvor stor grad det preger deg kan det nok være både til det gode og det verre alt etter som.

 

Jeg er glad jeg bor i Norge!

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...