Gå til innhold

Hvordan lager dere lapskaus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Og hva har dere oppi? 

Jeg skal lage et typisk norsk måltid til lørdag, og tenker at lapskaus er noe alle liker. 

Det skal ikke være så høytidelig, men det bør kreve litt innsats. Det hadde vært snilt av dere å gi meg fremgangsmåte. 

Fortsetter under...

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker alltid frossen lapskausblanding som jeg koker i buljong vann før jeg tilsetter litt ekstra grønnsaker og kjøtt/pølse.

Anonymkode: 554f6...8ad

Skrevet (endret)
  AnonymBruker skrev (På 21.3.2024 den 8.31):

Jeg bruker alltid frossen lapskausblanding som jeg koker i buljong vann før jeg tilsetter litt ekstra grønnsaker og kjøtt/pølse.

Anonymkode: 554f6...8ad

Ekspander  

Det er omtrent det jeg har gjort. Lagd saus med kjøttkraft og hatt oppi kjøtt og div grønnsaker.

Men tenkte jeg skulle lage det på mer "gammeldags" måte med kjøttben og sånn. Bare for å imponere litt mer 😀 ellers er den jeg lager god nok for meg. 

Endret av Kashmir
AnonymBruker
Skrevet

Kjøper lapskaus i boks og varmer opp. 

Anonymkode: 8a87e...7b2

Skrevet (endret)

Koker lett saltet kjøtt i et par timer og kutter det i passe biter. 
Skreller og kutter opp poteter, gulrot, kålrot og sellerirot. Noen bruker også purreløk.
Bruker en del av kjøttkrafta og sper på med litt vann slik at det ikke blir for salt.
Setter alt på kok til det er ferdig kokt.  
Har også i litt pepper.

 

 

 

Endret av Fionys
Skrevet
  AnonymBruker skrev (På 21.3.2024 den 8.50):

Kjøper lapskaus i boks og varmer opp. 

Anonymkode: 8a87e...7b2

Ekspander  

Ja, det har jeg også gjort. Den er ikke sånn helt topp, men med masse tyttebør går den absolutt ned. .Nå skal jeg ha et par gjester, så har lyst til å lage med knoke osv Jeg har googlet, men har spurt på forum før der noen kommer med litt andre oppskrifter. Har lyst til å prøve det, og har lyst til å lage flatbrød også. Jeg er ingen mesterkokk, men tror ikke at det er uoverkommelig. Har noen timer å bruke på det. 

Annonse

Skrevet
  Fionys skrev (På 21.3.2024 den 9.02):

Koker lett saltet kjøtt i et par timer og kutter det i passe biter. 
Skreller og kutter opp poteter, gulrot, kålrot og sellerirot. Noen bruker også purreløk.
Bruker en del av kjøttkrafta og sper på med litt vann slik at det ikke blir for salt.
Setter alt på kok til det er ferdig kokt.  
Har også i litt pepper.

 

 

 

Ekspander  

Takk!  

Skrevet

Jeg er så stolt av meg selv. Jeg vil tillate meg det nå. Jeg lagde deig til flatbrød i går, og nå har jeg stekt flere på takke ( måtte låne foreldrene mine sin.. de KAN nemlig lage litt avansert mat i motsetning til meg ) og de ble faktisk helt vellykket! Flatbrødene altså..

Så skal jeg straks begynne med kjøtt og etterhvert resten av lapskausen. Alt dette for middag og besøk i to, tre timer. Jeg vil bare imponere litt. 

Jeg imponerer nok meg selv mest av alt, når sant skal sies...

Skrevet
  Kashmir skrev (På 23.3.2024 den 10.55):

Jeg er så stolt av meg selv. Jeg vil tillate meg det nå. Jeg lagde deig til flatbrød i går, og nå har jeg stekt flere på takke ( måtte låne foreldrene mine sin.. de KAN nemlig lage litt avansert mat i motsetning til meg ) og de ble faktisk helt vellykket! Flatbrødene altså..

Så skal jeg straks begynne med kjøtt og etterhvert resten av lapskausen. Alt dette for middag og besøk i to, tre timer. Jeg vil bare imponere litt. 

Jeg imponerer nok meg selv mest av alt, når sant skal sies...

Ekspander  

Du har grunn til å være stolt av deg selv når du lager alt fra bunnen av 😀.  Det er mye jobb.

Nå pleier jeg å lage brun lapskaus og da er kunsten å få den brun uten å bruke sukkerkulør.  Men jeg jukser og kjøper lapskausblanding og bruker Mors flatbrød.

Skrevet
  Dorthe skrev (På 23.3.2024 den 11.42):

Du har grunn til å være stolt av deg selv når du lager alt fra bunnen av 😀.  Det er mye jobb.

Nå pleier jeg å lage brun lapskaus og da er kunsten å få den brun uten å bruke sukkerkulør.  Men jeg jukser og kjøper lapskausblanding og bruker Mors flatbrød.

Ekspander  

Takk! Det satt jeg pris på at du skrev.

Jeg må prøve. Ikke gjør meg nervøs 😂 men jeg tror det blir spiselig. Ihvettfall er flatbrødene det, hehe. Og jeg har tyttebærsyltetøy min søster har laget også. Helt galt kan det ikke gå 😅

Skrevet
  Kashmir skrev (På 23.3.2024 den 11.45):

Takk! Det satt jeg pris på at du skrev.

Jeg må prøve. Ikke gjør meg nervøs 😂 men jeg tror det blir spiselig. Ihvettfall er flatbrødene det, hehe. Og jeg har tyttebærsyltetøy min søster har laget også. Helt galt kan det ikke gå 😅

Ekspander  

Ta det med ro, dette blir helt sikkert kjempegodt.

Skrevet
  Dorthe skrev (På 23.3.2024 den 12.19):

Ta det med ro, dette blir helt sikkert kjempegodt.

Ekspander  

Tusen takk! De komner klokken 18 og jeg inviterte. Det går nok bra 🤔

Skrevet

Det lukter godt her da 🙂 det lærte jeg. At skal folk føle seg vel så er duft av god mat viktig. Det gjaldt kanskje mer gjærbakst da men... 

Annonse

AnonymBruker
Skrevet

Åpner en boks med Trondhjems brun lauskaus. Smaker fortreffelig.

Anonymkode: b154d...5f2

Skrevet
  AnonymBruker skrev (På 23.3.2024 den 14.58):

Åpner en boks med Trondhjems brun lauskaus. Smaker fortreffelig.

Anonymkode: b154d...5f2

Ekspander  

Har du noen gang bedt gjester på en boks Trondhjemslapskaus?  Jeg kan også slenge i meg en boks med brun lapskaus hvis jeg er alene hjemme og da er det det sammen hvilket merke det er.  Men med masse tyttebærsyltetøy og salt og pepper er det helt greit.  Men bare greit fordi det er lettvint og billig. 

AnonymBruker
Skrevet
  Dorthe skrev (På 23.3.2024 den 20.40):

Har du noen gang bedt gjester på en boks Trondhjemslapskaus?  

Ekspander  

Jeg har aldri middagsgjester. Men jeg hadde ikke bedt de på lapskaus overhodet om det var aktuelt.

Anonymkode: b154d...5f2

Skrevet
  AnonymBruker skrev (På 23.3.2024 den 20.52):

Jeg har aldri middagsgjester. Men jeg hadde ikke bedt de på lapskaus overhodet om det var aktuelt.

Anonymkode: b154d...5f2

Ekspander  

Hvorfor ikke? 

 

Skrevet

Det ble ihvertfall godt da, og veldig hyggelig også 🙂

 

AnonymBruker
Skrevet
  Kashmir skrev (På 23.3.2024 den 21.03):

Hvorfor ikke? 

 

Ekspander  

Fordi de simple lapskausene jeg tilbereder ikke egner seg som gjestebudsmat.

Anonymkode: b154d...5f2

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...