Gå til innhold

De pasientene som går til terapi i en årrekke


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker
Everybody skrev (1 time siden):

Alvorlig sinnslidelse.

Nei. Psykoselidelser blir gitt medisiner i rumpa og så ferdig. Som regel. 

 

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Er de "de" med traumeproblematikk/overgrepshistorie/vond barndom?

Anonymkode: 6d5b3...bb8

Ja det tror jeg også det er. Men det er også fordi eupf og traumelidelser er noe de fleste blir helt friske fra. Man trenger ikke bli ufør av noe sånt. Derfor ser de denne omtalte økonomiske nytteverdien av å behandle denne gruppen av pasienter. 

Anonymkode: 9e25c...e43

Annonse

AnonymBruker
psykedeliker skrev (4 minutter siden):

Hvor ofte er "som regel"?

Det kan du sikkert finne ut av inne på statistisk sentralbyrå sine sider og så etter på dra det inn til retten mens du saksøker legen. 

Anonymkode: 9e25c...e43

AnonymBruker

Aner ikke, men hvert og et menneske er kompleks. Traumer fra barndom kan ta lang tid å løse opp i. Det kommer jo an på funksjonsnivået til pasienten og hvor mye det påvirker. Noen psykologer jobber bakover - barndom, mens andre jobber mer fremover. 

Anonymkode: d2881...d37

AnonymBruker

Tenker også at langvarig terapi kan være nødvendig for ganske mange. Dyptliggende vansker er ikke noe quick fix. Samtidig tenker jeg at terapi en gang i uken ikke nødvendigvis er det som gjør folk friske. Folk må få hjelp av både psykologen, men også av nettverket sitt hjemme. Å ha rutiner i hverdagen, gjøremål, planer og sysselsetting som gir mestring og vekst. Mange klarer dette på egenhånd, men de som blir liggende på sofaen frem til neste terapi time trenger mye mer hjelp til å komme i gang og håndtere hverdagen. Man tenker at terapi er det som gjør folk frisk, mel det er like mye terapi og tilfriskning i det å ha venner, familie, jobb og en funksjon i hverdagen. Så er det også forskjell på hvordan man er syk. Mye kan man gjøre selv, og med hjelp av familie og venner, mens andre sykdommer er man avhengig av riktige medisiner der det er kjemien i hjernen som er i ubalanse. Da klarer de ikke bare tenke seg frisk. Bipolar lidelse feks er jo for mange et helvete å leve i, mens andre takler det bedre. Hvis man ser filmen «søstre for evig» så skjønner man at psykiske lidelser ikke er å kimse av. Tror det er helt opp til hver enkelt å kjenne på hva man trenger av hjelp. Å snakke med en psykolog ukentlig eller et par ganger i måneden er nok for noen, men alt for lite for andre. Generelt sett burde alle hatt noen runder med psykolog en gang i året og få rensket opp. De som møter veggen med et brak i 40 åra har mange år med slitasje bak seg som må renses opp i. 
Håper psykisk helsevern i Norge blir styrket slik at alle som trenger hjelp får hjelp, og ikke minst får nok hjelp. 
 

Anonymkode: d2881...d37

psykedeliker
AnonymBruker skrev (16 minutter siden):

Mye kan man gjøre selv, og med hjelp av familie og venner, mens andre sykdommer er man avhengig av riktige medisiner der det er kjemien i hjernen som er i ubalanse.

Problemet med denne forklaringsmodellen er at den kan misbrukes både av pasient- og behandlersiden for å bortforklare og dekke over andre årsakssammenhenger.

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...