Gå til innhold

Har folk ikke lenger ostehøvel, eller har de rett og slett blitt late?


Anbefalte innlegg

6 hours ago, Sokk said:

Med hel ost er det en stor del av osten som blir «slutten av osten» som det er umulig å skjære skiver av og som bare sprekker i alle retninger, jeg hater å spise den biten.

"Slutten av osten" river man opp og bruker på pizza, pasta, etc. To fluer i ett smekk!

Anonymkode: 4188d...064

Fortsetter under...

6 hours ago, Sokk said:

Rivjern er slitsomt, du får lett sår på fingrene, og du får uansett en viss «rest» som du ikke får revet ordentlig. 

Da har du dårlig teknikk. Kanskje det finnes et rivekurs man kan melde seg på.

Anonymkode: 4188d...064

Jeg bruker alltid ostehøvel. Kjøper ikke ost i skiver. Får vel være opp til den enkelte hva de vil. Mange kan ikke lage deig uten kjøkkenmaskin heller i dag. Jeg har ingen kjøkkenmaskin så jeg baker alltid uten. Har kun mixmaster. 

Anonymkode: abf44...893

Sokk skrev (6 timer siden):

Med hel ost er det en stor del av osten som blir «slutten av osten» som det er umulig å skjære skiver av og som bare sprekker i alle retninger, jeg hater å spise den biten.

Rivjern er slitsomt, du får lett sår på fingrene, og du får uansett en viss «rest» som du ikke får revet ordentlig.

Vi skjærer osten så langt det går med høvelen, den litt tykke skiva som blir igjen brekker vi i biter og har på knekkebrødet. Nam! Eller man kan rive det med foodprosessoren eller rive-innsatsen til stavmikseren, intet går til spille. :)

Lillemus skrev (1 minutt siden):

Vi skjærer osten så langt det går med høvelen, den litt tykke skiva som blir igjen brekker vi i biter og har på knekkebrødet. Nam! Eller man kan rive det med foodprosessoren eller rive-innsatsen til stavmikseren, intet går til spille. :)

Jeg klarer altså ikke de bitene. Jeg trenger at osten og annet pålegg passer perfekt til skiven og at det er like tykt overalt. Hvis ikke er det ekkelt.

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Jeg bruker alltid ostehøvel. Kjøper ikke ost i skiver. Får vel være opp til den enkelte hva de vil. Mange kan ikke lage deig uten kjøkkenmaskin heller i dag. Jeg har ingen kjøkkenmaskin så jeg baker alltid uten. Har kun mixmaster. 

Anonymkode: abf44...893

Jeg ble utrolig glad da jeg fikk meg kjøkkenmaskin, å elte for hånd er jo vanvittig slitsomt! Det blir en liten treningsøkt, og det er ikke alltid det passer. 

Vi har 3 ostehøvler, og bruker dem daglig. Vi kjøper ikke ferdig skivet ost, så sant vi ikke er på strandtur eller evt andre turer der det er enklest å bruke dette.

Det jeg har mest i mot ferdig skivet ost, er all plasten i forhold til mengde ost. Dernest er det prisen, det er nesten alltid mye dyrere. Jeg er heller ikke så glad i konsistensen. 

Jeg har artrose i hendene, og får vondt hvis jeg skal skjære eller raspe mye ost. Det er da som regel mannen eller en av ungene som gjør dette.

Annonse

Jeg er vokst opp med at vi alltid kjøpte hele ostestykker og brukte høvel. Vi var jo en familie på fem så det gikk mye ost.

Når det var så liten igjen av osten at det ble vanskelig å skjære, så rev mor den og brukte den på pizza eller lasagne.

Må innrømme at vi har blitt litt late her også, samboer og jeg. Vi kjøper for det meste skivet. Men det går ikke så mye ost hos oss heller når vi bare er to. 

Jeg dropper også brødmaskinen i butikken. Liker å skjære brød, og foretrekker hjemmeskåret brød 😁, der skivene er tykkere enn de i butikken. 

Synes forøvrig også det er litt slapt, at så mange får brødet skåret i butikken. Selvsagt er det noen som ikke har kraft i hendene til å skjære sel, men de fleste har jo det.

påskelilje skrev (15 minutter siden):

Jeg dropper også brødmaskinen i butikken. Liker å skjære brød, og foretrekker hjemmeskåret brød 😁, der skivene er tykkere enn de i butikken. 

Synes forøvrig også det er litt slapt, at så mange får brødet skåret i butikken. Selvsagt er det noen som ikke har kraft i hendene til å skjære sel, men de fleste har jo det.

Deilig å slippe det styret. Få jevne flotte skiver, ingen som skjærer brødet på egen måte slik det blir skjevt.

At ting blir lettere, betyr ikke at man blir lavere, men at man bruker kreftene på noe annet. For  eksempel får man litt mer tid med barna på morgenen når brødet alt er skjært opp.

Merkelig at fordi man selv ikke bruker noe, eller kjøper noe, så er alle som gjør det late.

 

Anonymkode: 386fe...87e

påskelilje skrev (19 minutter siden):

Jeg dropper også brødmaskinen i butikken. Liker å skjære brød, og foretrekker hjemmeskåret brød 😁, der skivene er tykkere enn de i butikken. 

Synes forøvrig også det er litt slapt, at så mange får brødet skåret i butikken. Selvsagt er det noen som ikke har kraft i hendene til å skjære sel, men de fleste har jo det.

Jeg kjøper to og to brød og skjærer det opp i butikken og når jeg kommer hjem så går det rett i fryseren.  Så kan vi ta opp de brødskivene vi trenger og har aldri noe kast og brødet er alltid ferskt.

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Deilig å slippe det styret. Få jevne flotte skiver, ingen som skjærer brødet på egen måte slik det blir skjevt.

At ting blir lettere, betyr ikke at man blir lavere, men at man bruker kreftene på noe annet. For  eksempel får man litt mer tid med barna på morgenen når brødet alt er skjært opp.

Merkelig at fordi man selv ikke bruker noe, eller kjøper noe, så er alle som gjør det late.

 

Anonymkode: 386fe...87e

Jeg har ikke brukt ordet lat. Jeg sa at jeg synes det er litt slapt.

Å skjære brød tar ikke mange sekunder, selv om mange skiver skal skjæres. Og, jeg synes at brødet smaker bedre når skivene er litt tykkere og gjerne litt individuelle 😅

Dorthe skrev (Akkurat nå):

Jeg kjøper to og to brød og skjærer det opp i butikken og når jeg kommer hjem så går det rett i fryseren.  Så kan vi ta opp de brødskivene vi trenger og har aldri noe kast og brødet er alltid ferskt.

Vi deler ferske brød i to. Et halvt brød spiser vi på to dager (mannen og jeg). Går helt greit.

Men jeg vet mange gjør som deg, deriblant min mor.

påskelilje skrev (Akkurat nå):

Jeg har ikke brukt ordet lat. Jeg sa at jeg synes det er litt slapt.

Å skjære brød tar ikke mange sekunder, selv om mange skiver skal skjæres. Og, jeg synes at brødet smaker bedre når skivene er litt tykkere og gjerne litt individuelle 😅

Da synes jeg mennesker som gjør ting gamle måten er grinete.

Anonymkode: 386fe...87e

Annonse

AnonymBruker skrev (17 minutter siden):

Da synes jeg mennesker som gjør ting gamle måten er grinete.

Anonymkode: 386fe...87e

*stolt over å være grinete*

Når det gjelder dette, vel å merke!

Nicklusheletida
påskelilje skrev (47 minutter siden):

Jeg dropper også brødmaskinen i butikken. Liker å skjære brød, og foretrekker hjemmeskåret brød 😁, der skivene er tykkere enn de i butikken. 

Synes forøvrig også det er litt slapt, at så mange får brødet skåret i butikken. Selvsagt er det noen som ikke har kraft i hendene til å skjære sel, men de fleste har jo det.

Vi bruker alltid brødskjæremaskin for å slippe smulene på kjøkkenbenken.  Jeg synes de blir akkurat passe tykke.

påskelilje skrev (1 time siden):

Vi deler ferske brød i to. Et halvt brød spiser vi på to dager (mannen og jeg). Går helt greit.

Men jeg vet mange gjør som deg, deriblant min mor.

Jeg spiser så lite brød at jeg fryser i skiver, baker selv og deler på oppskjærsmaskina vi har selv. Tar da opp etter behov. 🙂

AnonymBruker skrev (På 15.4.2025 den 13.34):

Det blir mindre og mindre hel ost i butikkene, og mer og mer ferdig oppskåret ost – til 50 % høyere pris. Er folk virkelig så late at de ikke gidder å bruke ostehøvel lenger, og heller betaler overpris for å slippe det?

Det samme gjelder ferdig revet ost. Rivjern gidder folk ikke å bruke – nei da, de betaler heller nesten dobbel pris for å få den ferdig revet.

Skjerpings!

Anonymkode: 4188d...064

Revet ost har den laveste kiloprisen.  Størrelsen på oste stykkene har mye å si for prisen.  Jeg vet ikke hvorfor det irriterer deg hva andre gjør når du kan velge selv.  Jeg river gjerne ned rester av ost fordi det er en gammel vane.  Det er også en vane å ha et stykke ost i kjøleskapet, men jeg kjøper gjerne oppskåret ost når jeg vil ha noe forskjellig, og de er ikke 50% dyrere.

De som plages av mine ostevaner har ikke mye å ta seg til.

 

stjernestøv skrev (9 timer siden):

her kjøper vi ost i skiver, er bare to som spiser. 

Sånn er det hos oss også, og ost brukes mest i matpakker. Dessuten foretrekker vi ulike sorter. Da synes jeg det er greit med ferdige skiver. Det er f.eks. aldri "nødvendig" å spise noe av osten når jeg lager matpakka, når den er i skiver. Jeg er veldig glad i ost, og jeg er sikker på at prisen totalt sett blir omtrent lik, når jeg bare tar én skive pr brødstykke i stedet for å høvle "fritt". 

Dorthe skrev (På 16.4.2025 den 14.12):

Så kan vi ta opp de brødskivene vi trenger og har aldri noe kast og brødet er alltid ferskt.

Slik gjør vi det også. Brød brukes stort sett bare til frokost og i matpakker. De ferdige skivene tiner på et øyeblikk. 
 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...