erik123 Skrevet torsdag kl 16:25 Skrevet torsdag kl 16:25 Babette skrev (1 time siden): Hel enig, det kunne jeg også ha tenkt meg. Særlig med reker i sausen, gulrøtter og syltet gresskar til. Eller tomatsuppe, det er utrolig godt. 0 Siter
Kayia Skrevet torsdag kl 16:31 Skrevet torsdag kl 16:31 nachnoo skrev (6 timer siden): Rakørret. Rakørret er fast lille julaften-meny hos oss, nam Du har sikkert fisket og raket selv du? Julaften er det ribbe med medisterkaker (Innerøyafarse), deilige lokale grove pølser, rødkål og rosenkål. Vi tar ikke dessert ved bordet, men har heller hjemmelaget karamellpudding og selvplukket multer med krem og krumkaker til gaveåpning som starter rett etter middag. 1 Siter
Ekstra Skrevet torsdag kl 16:36 Skrevet torsdag kl 16:36 Kayia skrev (1 minutt siden): Rakørret er fast lille julaften-meny hos oss, nam Du har sikkert fisket og raket selv du? Julaften er det ribbe med medisterkaker (Innerøyafarse), deilige lokale grove pølser, rødkål og rosenkål. Vi tar ikke dessert ved bordet, men har heller hjemmelaget karamellpudding og selvplukket multer med krem og krumkaker til gaveåpning som starter rett etter middag. Hjemmelaget karamellpudding savner jeg, det er knallgodt! Husker jeg pleide å få servert en med oppskrift fra Schønberg Erken, mener det var noe likør i sausen 😋. Sannelig fant jeg kanskje oppskriften her, dog ikke den minneverdige sausen (1) Karamellpudding Fra Henriette Schønberg... - Langgård på Oksrød | Facebook 1 Siter
Kayia Skrevet torsdag kl 16:40 Skrevet torsdag kl 16:40 Ekstra skrev (2 minutter siden): Hjemmelaget karamellpudding savner jeg, det er knallgodt! Husker jeg pleide å få servert en med oppskrift fra Schønberg Erken, mener det var noe likør i sausen 😋. Sannelig fant jeg kanskje oppskriften her, dog ikke den minneverdige sausen (1) Karamellpudding Fra Henriette Schønberg... - Langgård på Oksrød | Facebook Ai, det høres godt ut! Her er det min mors legendariske oppskrift som videreføres av undertegnede, og her er det brunet sukkersom utgjør saus, men den er NAM den også 1 Siter
Grendel Skrevet torsdag kl 16:42 Skrevet torsdag kl 16:42 Det er nok ribbe med hjemmelaget rødkål og surkål. Multekrem til dessert. 0 Siter
Ekstra Skrevet torsdag kl 16:45 Skrevet torsdag kl 16:45 Her blir det tradisjonell ribbemiddag med julepølse, medisterkaker, surkål, rosenkål og poteter. Må innrømme at ribbe etc. ikke er min favoritt, men det vet knapt den nærmeste familien, de andre elsker det 😅 0 Siter
morsan Skrevet torsdag kl 17:25 Skrevet torsdag kl 17:25 Her har vi ikke helt bestemt oss for om det blir ribbe eller pinnekjøtt. Vi har en av delene de årene julaften er hos oss, men som oftest ribbe. Dessert er riskrem med mandel. Hjemmelaget karamellpudding er den beste desserten, men den har vi oftest på en annen dag. 0 Siter
Nicklusheletida Skrevet torsdag kl 17:30 Skrevet torsdag kl 17:30 Kayia skrev (48 minutter siden): Rakørret er fast lille julaften-meny hos oss, nam Du har sikkert fisket og raket selv du? Julaften er det ribbe med medisterkaker (Innerøyafarse), deilige lokale grove pølser, rødkål og rosenkål. Vi tar ikke dessert ved bordet, men har heller hjemmelaget karamellpudding og selvplukket multer med krem og krumkaker til gaveåpning som starter rett etter middag. Jeg testet rakørret nå i helga. Dette fordi jeg ville teste det selv før jeg hadde tenkt å servere det på familiens " julegavebyttedag" Jeg kjøpte rakørret, flatbrød, lomper, rødbeter, rødløk, purreløk, vårløk og rømme, egg og poteter . Jeg liker det, men jeg forpestet hele hytta med en grusom lukt Og lukta satt fast i fingrene mine, selv etter å ha vasket dem grundig med såpe og vann. Samboeren nektet å spise det, så det ble bortkastet penger. Resten av fisken havnet i fryseren. Rakfisk blir byttet ut med vafler på gavebyttedagen 0 Siter
cilie Skrevet torsdag kl 19:42 Skrevet torsdag kl 19:42 (endret) Jeg spiser kalkun, de andre ribbe m tilbehør. Endret torsdag kl 19:42 av cilie 0 Siter
Lillemus Skrevet fredag kl 07:58 Skrevet fredag kl 07:58 I år blir det både ribbe og kalkunbryst og det gleder jeg meg til. Tilbehør er poteter, gulrot, surkål og rødkål, muligens rosenkål om jeg får tak i fersk, waldorfsalat og selvfølgelig deilig saus! 😋 Desserten blir riskrem med bringebærsaus (laget av bringebær fra hagen, melis og en liten dæsj sitronsaft) og is med forskjellig tilbehør til de som heller vil ha det. 0 Siter
erik123 Skrevet fredag kl 08:33 Skrevet fredag kl 08:33 Et alternativ er fiskepinner, det er utrolig godt. Så puffet ris til dessert. 0 Siter
Stikkelsbær Skrevet fredag kl 09:39 Skrevet fredag kl 09:39 Vi har alltid ribbe, medisterkaker og medisterpølse. Hjemmelaget surkål og kokte poteter med persilledryss . Tror jeg kan hente frisk persille i kjøkkenhagen i år, for det har knapt nok vært kuldegrader. Nyrørt tyttebær og svisker hører også med. Dessert er hjemmelaget karamellpudding. Det spiser vi samtidig med at det settes fram kaffe og julekaker som en liten pause i gaveutdelingen. 0 Siter
cathlin Skrevet i går, 20:39 Skrevet i går, 20:39 Jeg må lage julemat i år til 2 stk og aner ikke hva jeg skal lage. Noen som har tips til hvordan man enklest mulig kan lage noe juleaktig spiselig? Har prøvd å steke ribbe en gang og det ble ikke særlig vellykka. 0 Siter
ISW Skrevet i går, 20:44 Skrevet i går, 20:44 cathlin skrev (Akkurat nå): Jeg må lage julemat i år til 2 stk og aner ikke hva jeg skal lage. Noen som har tips til hvordan man enklest mulig kan lage noe juleaktig spiselig? Har prøvd å steke ribbe en gang og det ble ikke særlig vellykka. Å steke ribbe og få den god er meget enkelt: 1. Kjøp ekte ribbe uten kotelettkam 2. Salt og pepre den 3 dager før steking 3. Stek ved 220 grader 50 minutter i ildfast form med svoren ned og 2 dl vann i formen. 4. Snu ribben, legg en tallerken under midten og sett ovnen på 140 grader 5. Stek 2 timer på 140 grader 6. Øk temperaturen til 160 grader 30 minutter og øk videre til 180 grader 30 minutter. 7. Øk til 200 grader og la ribben stå til svoren bobler. Skjer ikke dette innen 30-45 minutter, øk videre til 220 grader 8. La hvile 15 minutter og server. Fettet har smeltet og den detter av beina 2 Siter
cathlin Skrevet i går, 21:03 Skrevet i går, 21:03 ISW skrev (17 minutter siden): Å steke ribbe og få den god er meget enkelt: 1. Kjøp ekte ribbe uten kotelettkam 2. Salt og pepre den 3 dager før steking 3. Stek ved 220 grader 50 minutter i ildfast form med svoren ned og 2 dl vann i formen. 4. Snu ribben, legg en tallerken under midten og sett ovnen på 140 grader 5. Stek 2 timer på 140 grader 6. Øk temperaturen til 160 grader 30 minutter og øk videre til 180 grader 30 minutter. 7. Øk til 200 grader og la ribben stå til svoren bobler. Skjer ikke dette innen 30-45 minutter, øk videre til 220 grader 8. La hvile 15 minutter og server. Fettet har smeltet og den detter av beina Føler at jeg trenger en brukerstyrt personlig assistent for å få kommet gjennom alle de stegene der. Hva er kotelettkam? 1 Siter
ISW Skrevet i går, 21:07 Skrevet i går, 21:07 cathlin skrev (2 minutter siden): Føler at jeg trenger en brukerstyrt personlig assistent for å få kommet gjennom alle de stegene der. Hva er kotelettkam? Altså: Ovnen gjør det meste her - du trenger ikke holde den med selskap 😅 Kotelettkam er tillegget du får i butikken når du kjøper såkalt familieribbe. Det kan være godt - men det er ikke ribbe. 0 Siter
Lillemus Skrevet 23 timer siden Skrevet 23 timer siden cathlin skrev (53 minutter siden): Jeg må lage julemat i år til 2 stk og aner ikke hva jeg skal lage. Noen som har tips til hvordan man enklest mulig kan lage noe juleaktig spiselig? Har prøvd å steke ribbe en gang og det ble ikke særlig vellykka. Kjøp et kalkunbryst, om du ikke har leirgryte så kjøp eller lån en (finnes ofte til en billig penge på gjenbruksbutikker). Grovhakk en løk, vask og grovdel 2-3 gulrøtter og ha i leirgryta med 1 dl vann. Krydre kalkunbrystet, vi bruker salt, pepper og sennep på undersiden og salt, pepper og paprikakrydder på skinnet. Legg kalkunbrystet oppå grønnsakene og sett på lokket og sett leirgryta i kald ovn (gryta må ligge i kaldt vann i 20 min først). Sett ovnen på 220 grader i en time, skru så ned temperaturen til 160 grader i to timer. Mørere kalkun får du ikke! Sil av krafta og lag en deilig saus, grønnsakene får vanvittig god smak og vi spiser dem som de er. Server waldorfsalat og hva du ellers liker til. NAM! 0 Siter
Stikkelsbær Skrevet 9 timer siden Skrevet 9 timer siden cathlin skrev (14 timer siden): Jeg må lage julemat i år til 2 stk og aner ikke hva jeg skal lage. Noen som har tips til hvordan man enklest mulig kan lage noe juleaktig spiselig? Har prøvd å steke ribbe en gang og det ble ikke særlig vellykka. Hvis du har tilgang til butikker med ferskvaredisk, så kan du kjøpe en passe stor og ferdig stekt bit med ribbe. Alt annet av julemat kan en også få tak i fiks ferdig. Fjordland har også julemiddag, så det går sikkert bra å spise det også 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.