Gjest Caztra Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Har lyst å bake en sånn typisk italiensk pizza, med tynn bunn. Noen som har en god oppskrift på en slik pizzadeig? Har også lyst å bake noen boller. Liker dem faktisk best når de er tunge, harde og kompakte! Hvordan får jeg dem slik? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Geir Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Håper du forstår Engelsk! Pizzadeig: 2,5 ml/1/2tsp active dried yeast pinch of granulated sugar 450 g/1 lb/4 cups strong white flour 5ml/1 tsp salt 30 ml/2 tbsp olive oil 1. Make the dough. Put 300 ml/1/2 pint/1 1/4 cups warm water in a measuring jug. Add the yeast and sugar and leave for 5-10 minutes until frothy. Sift the flour and salt into a large bowl and make a well in the center. Gradually pour in the yeast mixture and the olive oil. Mix too make a smooth dough. Knead on a lightly floured surface for about 10 minutes until smooth, springy and elastic. Place the dough in a floured bowl, cover and leave to rise in av warm place for 1 1/2 hours. 4. Preheat the oven to 220 C/425 F/Gas 7. Brush four baking sheets with oil. Knead the doug for 2 minutes, then divide into four equal pieces. Roll out each piece to a 25 cm/10 in round and place on a baking sheet. Ref: The Italian Kitchen Bible (Angela Boggiano m.fl.) Bakes i ca. 15 minutter, alt etter ka du har oppå ! Mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-203212 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Caztra Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Geir skrev (På 1.5.2002 den 14.46): Håper du forstår Engelsk! Pizzadeig: 2,5 ml/1/2tsp active dried yeast pinch of granulated sugar 450 g/1 lb/4 cups strong white flour 5ml/1 tsp salt 30 ml/2 tbsp olive oil 1. Make the dough. Put 300 ml/1/2 pint/1 1/4 cups warm water in a measuring jug. Add the yeast and sugar and leave for 5-10 minutes until frothy. Sift the flour and salt into a large bowl and make a well in the center. Gradually pour in the yeast mixture and the olive oil. Mix too make a smooth dough. Knead on a lightly floured surface for about 10 minutes until smooth, springy and elastic. Place the dough in a floured bowl, cover and leave to rise in av warm place for 1 1/2 hours. 4. Preheat the oven to 220 C/425 F/Gas 7. Brush four baking sheets with oil. Knead the doug for 2 minutes, then divide into four equal pieces. Roll out each piece to a 25 cm/10 in round and place on a baking sheet. Ref: The Italian Kitchen Bible (Angela Boggiano m.fl.) Bakes i ca. 15 minutter, alt etter ka du har oppå ! Mvh Altså ingen gjær? Hva med bollene da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-203240 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Caztra skrev (På 1.5.2002 den 15.18): Altså ingen gjær? Hva med bollene da? "active dried yeast" er tørrgjær. Om tunge boller: kanskje elte deigen massssse både før og etter heving. Muligens. Eller hva med å ha i så mye mel at det ikke behøves mer mel til utbakingen? Tja, vet ikke helt, men gjetter litt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-203330 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jippiii Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Når det gjelder bollene... hva med å ha i ekstra mye mel og halv mengde gjær? Da vil de bli tunge og kompakte 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-203332 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snorkfrøken Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Pizzadeig: 3 dl mel ca 1,5 dl vann ca 2 ts bakepulver 2 ss olje Bland og hiv på litt fyll og ost. Trenger ikke å heve pga bakepulver istedetfor gjær. Stekes på 300 grader i ca 5-7 minutt. Yummi. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-203375 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sine Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 En bolleelsker etter min smak ;o) Clouet med slike boller, er masse fett og fersk gjær, gjerne to pakker. Fettet må være meierismør, og kun H-melk godtas. I kilo mel 250 gram smør (ikke smeltes) 2 pakker gjær kardemomme (hvis du vil) 5.5 dl. melk 300 gram sukker. Hev deigen, rull boller, hev igjen. Og stek. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-204477 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.