Gå til innhold

Bake pizza og boller på en spesiell måte!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Geir

Håper du forstår Engelsk!

Pizzadeig:

2,5 ml/1/2tsp active dried yeast

pinch of granulated sugar

450 g/1 lb/4 cups strong white flour

5ml/1 tsp salt

30 ml/2 tbsp olive oil

1. Make the dough. Put 300 ml/1/2 pint/1 1/4 cups warm water in a measuring jug. Add the yeast and sugar and leave for 5-10 minutes until frothy.

Sift the flour and salt into a large bowl and make a well in the center.

Gradually pour in the yeast mixture and the olive oil.

Mix too make a smooth dough. Knead on a lightly floured surface for about 10 minutes until smooth, springy and elastic.

Place the dough in a floured bowl, cover and leave to rise in av warm place for 1 1/2 hours.

4. Preheat the oven to 220 C/425 F/Gas 7.

Brush four baking sheets with oil. Knead the doug for 2 minutes, then divide into four equal pieces.

Roll out each piece to a 25 cm/10 in round and place on a baking sheet.

Ref: The Italian Kitchen Bible (Angela Boggiano m.fl.)

Bakes i ca. 15 minutter, alt etter ka du har oppå !

Mvh

Gjest Caztra

Håper du forstår Engelsk!

Pizzadeig:

2,5 ml/1/2tsp active dried yeast

pinch of granulated sugar

450 g/1 lb/4 cups strong white flour

5ml/1 tsp salt

30 ml/2 tbsp olive oil

1. Make the dough. Put 300 ml/1/2 pint/1 1/4 cups warm water in a measuring jug. Add the yeast and sugar and leave for 5-10 minutes until frothy.

Sift the flour and salt into a large bowl and make a well in the center.

Gradually pour in the yeast mixture and the olive oil.

Mix too make a smooth dough. Knead on a lightly floured surface for about 10 minutes until smooth, springy and elastic.

Place the dough in a floured bowl, cover and leave to rise in av warm place for 1 1/2 hours.

4. Preheat the oven to 220 C/425 F/Gas 7.

Brush four baking sheets with oil. Knead the doug for 2 minutes, then divide into four equal pieces.

Roll out each piece to a 25 cm/10 in round and place on a baking sheet.

Ref: The Italian Kitchen Bible (Angela Boggiano m.fl.)

Bakes i ca. 15 minutter, alt etter ka du har oppå !

Mvh

Altså ingen gjær? Hva med bollene da?

Altså ingen gjær? Hva med bollene da?

"active dried yeast" er tørrgjær.

Om tunge boller: kanskje elte deigen massssse både før og etter heving. Muligens. Eller hva med å ha i så mye mel at det ikke behøves mer mel til utbakingen? Tja, vet ikke helt, men gjetter litt.

Annonse

Gjest sine

En bolleelsker etter min smak ;o)

Clouet med slike boller, er masse fett og fersk gjær, gjerne to pakker. Fettet må være meierismør, og kun H-melk godtas.

I kilo mel

250 gram smør (ikke smeltes)

2 pakker gjær

kardemomme (hvis du vil)

5.5 dl. melk

300 gram sukker.

Hev deigen, rull boller, hev igjen. Og stek.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...