Gjest Caztra Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Har lyst å bake en sånn typisk italiensk pizza, med tynn bunn. Noen som har en god oppskrift på en slik pizzadeig? Har også lyst å bake noen boller. Liker dem faktisk best når de er tunge, harde og kompakte! Hvordan får jeg dem slik? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Geir Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Håper du forstår Engelsk! Pizzadeig: 2,5 ml/1/2tsp active dried yeast pinch of granulated sugar 450 g/1 lb/4 cups strong white flour 5ml/1 tsp salt 30 ml/2 tbsp olive oil 1. Make the dough. Put 300 ml/1/2 pint/1 1/4 cups warm water in a measuring jug. Add the yeast and sugar and leave for 5-10 minutes until frothy. Sift the flour and salt into a large bowl and make a well in the center. Gradually pour in the yeast mixture and the olive oil. Mix too make a smooth dough. Knead on a lightly floured surface for about 10 minutes until smooth, springy and elastic. Place the dough in a floured bowl, cover and leave to rise in av warm place for 1 1/2 hours. 4. Preheat the oven to 220 C/425 F/Gas 7. Brush four baking sheets with oil. Knead the doug for 2 minutes, then divide into four equal pieces. Roll out each piece to a 25 cm/10 in round and place on a baking sheet. Ref: The Italian Kitchen Bible (Angela Boggiano m.fl.) Bakes i ca. 15 minutter, alt etter ka du har oppå ! Mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-203212 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Caztra Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Håper du forstår Engelsk! Pizzadeig: 2,5 ml/1/2tsp active dried yeast pinch of granulated sugar 450 g/1 lb/4 cups strong white flour 5ml/1 tsp salt 30 ml/2 tbsp olive oil 1. Make the dough. Put 300 ml/1/2 pint/1 1/4 cups warm water in a measuring jug. Add the yeast and sugar and leave for 5-10 minutes until frothy. Sift the flour and salt into a large bowl and make a well in the center. Gradually pour in the yeast mixture and the olive oil. Mix too make a smooth dough. Knead on a lightly floured surface for about 10 minutes until smooth, springy and elastic. Place the dough in a floured bowl, cover and leave to rise in av warm place for 1 1/2 hours. 4. Preheat the oven to 220 C/425 F/Gas 7. Brush four baking sheets with oil. Knead the doug for 2 minutes, then divide into four equal pieces. Roll out each piece to a 25 cm/10 in round and place on a baking sheet. Ref: The Italian Kitchen Bible (Angela Boggiano m.fl.) Bakes i ca. 15 minutter, alt etter ka du har oppå ! Mvh Altså ingen gjær? Hva med bollene da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-203240 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Altså ingen gjær? Hva med bollene da? "active dried yeast" er tørrgjær. Om tunge boller: kanskje elte deigen massssse både før og etter heving. Muligens. Eller hva med å ha i så mye mel at det ikke behøves mer mel til utbakingen? Tja, vet ikke helt, men gjetter litt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-203330 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jippiii Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Når det gjelder bollene... hva med å ha i ekstra mye mel og halv mengde gjær? Da vil de bli tunge og kompakte 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-203332 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snorkfrøken Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 Pizzadeig: 3 dl mel ca 1,5 dl vann ca 2 ts bakepulver 2 ss olje Bland og hiv på litt fyll og ost. Trenger ikke å heve pga bakepulver istedetfor gjær. Stekes på 300 grader i ca 5-7 minutt. Yummi. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-203375 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sine Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 En bolleelsker etter min smak ;o) Clouet med slike boller, er masse fett og fersk gjær, gjerne to pakker. Fettet må være meierismør, og kun H-melk godtas. I kilo mel 250 gram smør (ikke smeltes) 2 pakker gjær kardemomme (hvis du vil) 5.5 dl. melk 300 gram sukker. Hev deigen, rull boller, hev igjen. Og stek. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/51393-bake-pizza-og-boller-p%C3%A5-en-spesiell-m%C3%A5te/#findComment-204477 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.