trine25 Skrevet 23. juni 2002 Del Skrevet 23. juni 2002 Hei jeg skal til Hellas i sommer. Dette blir min aller første syden tur. Men nå lurer jeg litt på hva man kan spise i hellas? Jeg vet at man ikke bør spise kjøtt(bare dersom det er godt stekt), eller spise salater. Men hva kan man spise da? Håper det er noen her som kan hjelpe meg. Dere skjønner mamma(mormor) er litt urolig og bekymret for oss(meg og babyen). Så jeg har lovet henne og finne ut hva jeg kan spise før jeg reiser nedover. Trine 8+1 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/60710-syden-tur/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spenning Skrevet 23. juni 2002 Del Skrevet 23. juni 2002 Tror du kan spise det meste i Hellas, herlige restauranter med fristende mat, nasjonalretter, salater, alle typer kjøtt og fisk, selvfølgelig godt stekt. Høne, kylling bør du være litt forsiktig med. Gresk salat med fetaost pluss en iskald øl på morgnen ved badebassenget er nydelig;-)) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/60710-syden-tur/#findComment-263736 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest tips Skrevet 24. juni 2002 Del Skrevet 24. juni 2002 Søk (og les om) Toxoplasmose, det er det som er farligst for gravide i Hellas, Spania og SydFrankrike (som ikke allerede har hatt Toxo, noe som de fleste "innfødte der har hatt som barn). Viktig at du og mannen din sammen tar avgjørelsen om å reise, på god bakgrunn av det dere harlest om emnet. Min kollega mistet fosteret sitt pga toxoplasmosesmitte i Syden, og hun var bitter fordi de ikke hadde fått vite nok om dette på forhånd. Jeg har reist på tross av at jeg har visst om risikoen, men tatt forhåndsregler. Salat må være vasket _veldig godt_ i rent vann før du kan spise det, man kan ikke stole på at alle resturanter og cafeer gjør dette, så reis til et sted der dere kan stelle dere selv. Listeria og matforgiftning generelt (inkl. salmonella) er andre ting dere bør lese om, og sette dere inn i. Sjømat må være helt frisk, ikke spis slik mat på steder du ikke stoler 100% på (en matforgiftning er mye farligere for deg og fosteret enn for ikke-gravide). Rått egg er vi ikke vant til å måtte være forsiktige med i Norge, men vi er omtrent det eneste landet som ikke har store salmonellaproblemer. Så vær forsiktig med rått egg, som du finner i sauser, majoneser, desserter osv. les mer her: http://search.doktoronline.no/searchbin/dsearch?_cmd=search&words=toksoplasmose+toxoplasmose&type=1&entries=25&x=14&y=11 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/60710-syden-tur/#findComment-264105 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 24. juni 2002 Del Skrevet 24. juni 2002 Tror du kan spise det meste i Hellas, herlige restauranter med fristende mat, nasjonalretter, salater, alle typer kjøtt og fisk, selvfølgelig godt stekt. Høne, kylling bør du være litt forsiktig med. Gresk salat med fetaost pluss en iskald øl på morgnen ved badebassenget er nydelig;-)) Jeg tror ikke du er den rette til å svare på dette forumet, salat bør hun så absolutt være forsiktig med på restauranter, kylling er ikke farlig så lenge den er gjennomstekt. Heller ikke kokt høne. Og man anbefaler ikke iskald øl til en gravid! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/60710-syden-tur/#findComment-264115 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 24. juni 2002 Del Skrevet 24. juni 2002 Vær forsiktig med egg som ikke er hardkokt også, her i Spania blir det anbefalt at eggene kokes i min. 12-14 minutter. Hold deg langt unna østers, salat på restauranter, kjøtt/kylling/fisk som ikke er gjennomstekt/kokt og ferske oster. Salat som du vasker selv i kjøpevann og eddik (la det ligge i 15 min.) kan du spise, frukten bør du skrelle. Spis kun is som selges innpakket i papir fra fabrikk. Majoneser/dressinger som kjøpes ferdig på butikker fra fabrikk er trygt. En ting til som ikke har noe med mat å gjøre, bruk høy solfaktor i ansiktet, gjerne sunblock i begynnelsen (midt på dagen) så du ikke får pigmentflekker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/60710-syden-tur/#findComment-264129 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spenning Skrevet 24. juni 2002 Del Skrevet 24. juni 2002 Jeg tror ikke du er den rette til å svare på dette forumet, salat bør hun så absolutt være forsiktig med på restauranter, kylling er ikke farlig så lenge den er gjennomstekt. Heller ikke kokt høne. Og man anbefaler ikke iskald øl til en gravid! Det var da fælt da:-( Det var snakk om Hellas ikke Spania? Kan ikke være der uten grest salat da??? mente alkoholfritt øl da selvfølgelig eller vann:-)) Uansett , herlig land 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/60710-syden-tur/#findComment-264147 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsa Prebensen, Jordmor Skrevet 24. juni 2002 Del Skrevet 24. juni 2002 Du bör undvika blodigt kött, alltså ät endast gjenomstekt kött. Opasteuriserade ostar och osköljd frukt samt grönsaker bör du inte äta. Drick bara köpt vatten från flaska och undvik majonäs, på restaurangerna. Det finns mycket mat som du kan äta. All mat som varit upphettad, brukar gå bra. F eks grönsaker, pasta, ris, potatis osv. Pröva gjärna deras goda Mossaka! Lycka till! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/60710-syden-tur/#findComment-264814 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SimenMamma Skrevet 24. juni 2002 Del Skrevet 24. juni 2002 Hei, Trine25 ! Ser at jordmor her anbefaler Mousaka i Hellas, men : VÆR FORSIKTIG ! Det blir ofte blandet mye rart i denne retten ! Jeg ble selv matforgiftet av dette i Hellas ( Chania ) for noen år tilbake og ble virkelig syk , det var bare flaks at jeg ikke måtte legges inn på sykehus der nede. Synes egentlig det er rart at jordmor anbefaler dette...... Hilsen meg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/60710-syden-tur/#findComment-264889 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.