Gå til innhold

Spennende mat til jentekveld?


Anbefalte innlegg

Vi er 6 damer som møtes hver 6 uke.. For å spise, drikke vin og prate...

Fondue, salater, pizza, raklette, toro produkter er gjengangere....

Noen som har noen tips til hva jeg kan servere? Gjerne noe fra andre himmelstrøk... Bor i Oslo så jeg får tak i det meste av ingredienser..

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/75566-spennende-mat-til-jentekveld/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Quiche Lorraine er kjempegodt og kan godt lages på forhånd og serveres kald. Servert med en salat blir det et nydelig måltid.

Oppskrift:

200 gram hvetemel blandes med 1 ts bakepulver. Smuldre i 100 gram myk margarin. Rør det hele sammen med 1 eggeplomme og noen ss melk til deigen går sammen. Kjevle den ut i en paiform (også oppover kantene) og prikk bunnen med en gaffel.

2 pk hamburgerrygg skjæres i terninger og strøs over paibunnen. Bland sammen 6 egg, 1 eggehvite, 6 dl fløte, 1 1/4 ts salt og litt pepper og hell det forsiktig over i paiformen. Stek ved 225-250 grader i 40-50 minutter. Overflaten skal være gylden, så den må sannsynligvis dekkes til etter ca 10 minutter.

polly1365380357

Hvitvinsdampede blåskjell - med hvitløkloff og godt smør ved siden av (vin er selvsagt), gratinerte kamskjell, snegler, en renset krabbe til hver - med loff og majones/sitron - eventuelt en halv hummer, ferske (ikke frosne) reker er også en delikatesse!

Alt dette er lettvint å lage til! Av litt mer arbeidskrevende råvarer er f.eks. blekksprut (akkar) - men det blir nydelig i salat -eller frityrstekt!

Kanskje hvitvinsdampet sjøtungefilet med mandelpotet og lettwokete grønnsaker er tingen?

Gratinerte

  • 1 år senere...

Annonse

Quiche Lorraine er kjempegodt og kan godt lages på forhånd og serveres kald. Servert med en salat blir det et nydelig måltid.

Oppskrift:

200 gram hvetemel blandes med 1 ts bakepulver. Smuldre i 100 gram myk margarin. Rør det hele sammen med 1 eggeplomme og noen ss melk til deigen går sammen. Kjevle den ut i en paiform (også oppover kantene) og prikk bunnen med en gaffel.

2 pk hamburgerrygg skjæres i terninger og strøs over paibunnen. Bland sammen 6 egg, 1 eggehvite, 6 dl fløte, 1 1/4 ts salt og litt pepper og hell det forsiktig over i paiformen. Stek ved 225-250 grader i 40-50 minutter. Overflaten skal være gylden, så den må sannsynligvis dekkes til etter ca 10 minutter.

Bruker du ikke ost i fyllet?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...