Gå til innhold

Hva er Norges nasjonalrett? (u/t)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er ikke sikker på hvilken av disse to som er kåret til nasjonalrett, men det er enten

a) fårikål

B) kjøttkaker og poteter

Skrevet
  molli skrev (På 20.11.2002 den 21.15):

Jeg er ikke sikker på hvilken av disse to som er kåret til nasjonalrett, men det er enten

a) fårikål

B) kjøttkaker og poteter

Trudde det var snakk om sild, lutefisk eller bacalao jeg? Jækk!

Ulv I Faarikaal
Skrevet

Frossen pizza, noen tiner og steker den før de spiser den da.

Ulv I Faarikaal
Skrevet

Pølse med lompe. Lompe finnes ikke andre steder.

Skrevet

Fårikål eller Kjøttkaker.

Fårikål er nok det mest særnorske for Kjøttkaker finnes det jo i mange variasjoner i forskjellige land.

Skrevet

Her på mine trakter skulle jeg mene at det da er snakk om

potetball med tilbehør...*sukk*

Prøvde å forklare dette med raspeballer som noe veldig norsk til noen amerikanere, hvorpå de kommenterte: "Oh - you mean dumplings! We've got that too."

Fårikål eller spekesild må da være nokså nasjonalt?

Skrevet
  monsina skrev (På 20.11.2002 den 21.33):

Her på mine trakter skulle jeg mene at det da er snakk om

potetball med tilbehør...*sukk*

Prøvde å forklare dette med raspeballer som noe veldig norsk til noen amerikanere, hvorpå de kommenterte: "Oh - you mean dumplings! We've got that too."

Fårikål eller spekesild må da være nokså nasjonalt?

Jeg tror det var utvandrende nordmenn som tok med seg den skikken til Amerika, om det er noen trøst :o)

Skrevet
  spirito skrev (På 20.11.2002 den 21.34):

Jeg tror det var utvandrende nordmenn som tok med seg den skikken til Amerika, om det er noen trøst :o)

*s*

Sikkert en slags sammenheng der, ja!

Og plutselig vet jeg hva jeg skal ha til middag i morgen :-)

Skrevet

Fårikål, pinnekjøtt, kjøttkaker i brunsaus, raspeballer, lutefisk, fiskeboller.......nei, jeg vet ikke hvilken som er nasjonalretten.

Skrevet
  leenie skrev (På 20.11.2002 den 21.21):

Kjøttkaker

Men når du blir president her i landet blir det Pulgogi? *S*

*klem*

Skrevet
  monsina skrev (På 20.11.2002 den 21.33):

Her på mine trakter skulle jeg mene at det da er snakk om

potetball med tilbehør...*sukk*

Prøvde å forklare dette med raspeballer som noe veldig norsk til noen amerikanere, hvorpå de kommenterte: "Oh - you mean dumplings! We've got that too."

Fårikål eller spekesild må da være nokså nasjonalt?

Fårikål

Kjøttkaker i brunsaus

Stekte Kjøttpølser med stekte poteter

Bankebiff kokt i masse løk

Pepperbiff med peppersaus

Lapskaus

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...