Gå til innhold

Hjemmelagde karameller?


Anbefalte innlegg

fryd1365380312
Skrevet

Skal lage karameller til Jul for første gang.

Men jeg vet ikke hva jeg skal pakke dem inn i så de ikke blir så klissete - Noen med erfaring som har noen gode råd og dele? :)

Skrevet

Aliminiumsfolie smurt med bittelitt solsikkeolje så de ikke skal sitte fast. :-)

fryd1365380312
Skrevet

Cellofan? Det gjør mamma...

Takk for svar :)

Skrevet

Kan du ikke gi meg oppskriften på karameller? Kunne godt tenke meg å smake de hjemmelagde..:-)

fryd1365380312
Skrevet

Kan du ikke gi meg oppskriften på karameller? Kunne godt tenke meg å smake de hjemmelagde..:-)

Her er den karamell oppskriften jeg skal prøve i år (har aldri laget karameller før)

Denne har jeg forøvrig funnet på et annert forum

synes den ser god ut.. så den prøver jeg :)

KARAMELLER

3 dl kremfløte

50 g smør eller margarin

3 dl sukker

1 ½ dl lys sirup

1 ½ ss vaniljesukker

Bruk en kjele som rommer ca 3 liter, gjerne med proporsjonene 20 cm i diameter og ca 12 cm høy. (Her bruker jeg en svær teflonpanne og tresleiv. Da er det så lett å vaske opp siden.)

Lag ikke mer enn en porsjon karameller om gangen. Kle en form på ca 16x20 cm med smurt aluminiumsfolie, eller som jeg har funnet ut er enklere: bakepapir. Da henger det ihvertfall ikke fast.

Ha alle ingrediensene i kjelen. Kok opp på forholdsvis sterk varme (ca 950 W). Rør rolig og jevnt til sukkeret smelter. Stopp så og rør. La karamellblandingen koke ved denne varmen uten omrøring i 15 minutter, maksimum 20. Rør ikke i karamellene underveis. Karamellblandingen sveller enormt, men koker ikke over når kjelen er såpass stor. Når karamellblandingen begynner å synke og tykne, kan du røre godt i bunnen av kjelen, men ikke for kraftig. Da kan karamellene sukre seg.

Gjør karamellprøven.

(drypp litt av litt av blandingen i et glass med iskaldt vann. La det gjerne renne iskaldt vann fra springen og ned i glasset mens du prøver å lage en seig kule.

Prøv også å dra i denne kulen mens du holder den under rennende kaldt vann. Kjennes den seig og god ut, er karamellene ferdig kokt.

Er den for myk og smuldrer så må det koke litt til. Er karamellene blitt for harde, kan du tilsette litt kremfløte.) Karamellprøven gjør jeg kontinuerlig fra ca 12 minutter. Det er så kjedelig hvis den koker for lenge.

Skrevet

Her er den karamell oppskriften jeg skal prøve i år (har aldri laget karameller før)

Denne har jeg forøvrig funnet på et annert forum

synes den ser god ut.. så den prøver jeg :)

KARAMELLER

3 dl kremfløte

50 g smør eller margarin

3 dl sukker

1 ½ dl lys sirup

1 ½ ss vaniljesukker

Bruk en kjele som rommer ca 3 liter, gjerne med proporsjonene 20 cm i diameter og ca 12 cm høy. (Her bruker jeg en svær teflonpanne og tresleiv. Da er det så lett å vaske opp siden.)

Lag ikke mer enn en porsjon karameller om gangen. Kle en form på ca 16x20 cm med smurt aluminiumsfolie, eller som jeg har funnet ut er enklere: bakepapir. Da henger det ihvertfall ikke fast.

Ha alle ingrediensene i kjelen. Kok opp på forholdsvis sterk varme (ca 950 W). Rør rolig og jevnt til sukkeret smelter. Stopp så og rør. La karamellblandingen koke ved denne varmen uten omrøring i 15 minutter, maksimum 20. Rør ikke i karamellene underveis. Karamellblandingen sveller enormt, men koker ikke over når kjelen er såpass stor. Når karamellblandingen begynner å synke og tykne, kan du røre godt i bunnen av kjelen, men ikke for kraftig. Da kan karamellene sukre seg.

Gjør karamellprøven.

(drypp litt av litt av blandingen i et glass med iskaldt vann. La det gjerne renne iskaldt vann fra springen og ned i glasset mens du prøver å lage en seig kule.

Prøv også å dra i denne kulen mens du holder den under rennende kaldt vann. Kjennes den seig og god ut, er karamellene ferdig kokt.

Er den for myk og smuldrer så må det koke litt til. Er karamellene blitt for harde, kan du tilsette litt kremfløte.) Karamellprøven gjør jeg kontinuerlig fra ca 12 minutter. Det er så kjedelig hvis den koker for lenge.

Takk skal du ha. Så skal jeg prøve noe nytt i år.:-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...