fryd1365380312 Skrevet 17. desember 2002 Skrevet 17. desember 2002 Skal lage karameller til Jul for første gang. Men jeg vet ikke hva jeg skal pakke dem inn i så de ikke blir så klissete - Noen med erfaring som har noen gode råd og dele? 0 Siter
Dronninga Skrevet 17. desember 2002 Skrevet 17. desember 2002 Aliminiumsfolie smurt med bittelitt solsikkeolje så de ikke skal sitte fast. :-) 0 Siter
fryd1365380312 Skrevet 17. desember 2002 Forfatter Skrevet 17. desember 2002 Cellofan? Det gjør mamma... Takk for svar 0 Siter
Sofline Skrevet 17. desember 2002 Skrevet 17. desember 2002 Kan du ikke gi meg oppskriften på karameller? Kunne godt tenke meg å smake de hjemmelagde..:-) 0 Siter
fryd1365380312 Skrevet 18. desember 2002 Forfatter Skrevet 18. desember 2002 Kan du ikke gi meg oppskriften på karameller? Kunne godt tenke meg å smake de hjemmelagde..:-) Her er den karamell oppskriften jeg skal prøve i år (har aldri laget karameller før) Denne har jeg forøvrig funnet på et annert forum synes den ser god ut.. så den prøver jeg KARAMELLER 3 dl kremfløte 50 g smør eller margarin 3 dl sukker 1 ½ dl lys sirup 1 ½ ss vaniljesukker Bruk en kjele som rommer ca 3 liter, gjerne med proporsjonene 20 cm i diameter og ca 12 cm høy. (Her bruker jeg en svær teflonpanne og tresleiv. Da er det så lett å vaske opp siden.) Lag ikke mer enn en porsjon karameller om gangen. Kle en form på ca 16x20 cm med smurt aluminiumsfolie, eller som jeg har funnet ut er enklere: bakepapir. Da henger det ihvertfall ikke fast. Ha alle ingrediensene i kjelen. Kok opp på forholdsvis sterk varme (ca 950 W). Rør rolig og jevnt til sukkeret smelter. Stopp så og rør. La karamellblandingen koke ved denne varmen uten omrøring i 15 minutter, maksimum 20. Rør ikke i karamellene underveis. Karamellblandingen sveller enormt, men koker ikke over når kjelen er såpass stor. Når karamellblandingen begynner å synke og tykne, kan du røre godt i bunnen av kjelen, men ikke for kraftig. Da kan karamellene sukre seg. Gjør karamellprøven. (drypp litt av litt av blandingen i et glass med iskaldt vann. La det gjerne renne iskaldt vann fra springen og ned i glasset mens du prøver å lage en seig kule. Prøv også å dra i denne kulen mens du holder den under rennende kaldt vann. Kjennes den seig og god ut, er karamellene ferdig kokt. Er den for myk og smuldrer så må det koke litt til. Er karamellene blitt for harde, kan du tilsette litt kremfløte.) Karamellprøven gjør jeg kontinuerlig fra ca 12 minutter. Det er så kjedelig hvis den koker for lenge. 0 Siter
Sofline Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Her er den karamell oppskriften jeg skal prøve i år (har aldri laget karameller før) Denne har jeg forøvrig funnet på et annert forum synes den ser god ut.. så den prøver jeg KARAMELLER 3 dl kremfløte 50 g smør eller margarin 3 dl sukker 1 ½ dl lys sirup 1 ½ ss vaniljesukker Bruk en kjele som rommer ca 3 liter, gjerne med proporsjonene 20 cm i diameter og ca 12 cm høy. (Her bruker jeg en svær teflonpanne og tresleiv. Da er det så lett å vaske opp siden.) Lag ikke mer enn en porsjon karameller om gangen. Kle en form på ca 16x20 cm med smurt aluminiumsfolie, eller som jeg har funnet ut er enklere: bakepapir. Da henger det ihvertfall ikke fast. Ha alle ingrediensene i kjelen. Kok opp på forholdsvis sterk varme (ca 950 W). Rør rolig og jevnt til sukkeret smelter. Stopp så og rør. La karamellblandingen koke ved denne varmen uten omrøring i 15 minutter, maksimum 20. Rør ikke i karamellene underveis. Karamellblandingen sveller enormt, men koker ikke over når kjelen er såpass stor. Når karamellblandingen begynner å synke og tykne, kan du røre godt i bunnen av kjelen, men ikke for kraftig. Da kan karamellene sukre seg. Gjør karamellprøven. (drypp litt av litt av blandingen i et glass med iskaldt vann. La det gjerne renne iskaldt vann fra springen og ned i glasset mens du prøver å lage en seig kule. Prøv også å dra i denne kulen mens du holder den under rennende kaldt vann. Kjennes den seig og god ut, er karamellene ferdig kokt. Er den for myk og smuldrer så må det koke litt til. Er karamellene blitt for harde, kan du tilsette litt kremfløte.) Karamellprøven gjør jeg kontinuerlig fra ca 12 minutter. Det er så kjedelig hvis den koker for lenge. Takk skal du ha. Så skal jeg prøve noe nytt i år.:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.