Fenra Skrevet 6. februar 2003 Skrevet 6. februar 2003 Har hørt linsestuing skal være så sunt? Ikke vet jeg, men det kunne kanskje vært artig å prøve. Noen som har en grei oppskrift? Jeg er ingen kløpper på kjøkkenet. Og har foreløpig aldri hatt linser i hus! : ) 0 Siter
favn Skrevet 7. februar 2003 Skrevet 7. februar 2003 Det er avsindig godt, tro det eller ei. Har dessverre ingen oppskrift her og nå, men vet at det tar tid og endel brasing og koking for å få fram den gode smaken av krydder og urter. Ingredienser: Bl.a. røde linser, løk, sitron, fersk koriander og flere varme krydere. Har du prøvd et søk? 0 Siter
Tornerose Skrevet 7. februar 2003 Skrevet 7. februar 2003 Her er en indisk linsegryte som jeg synes er veldig god. Kok 2,5 dl røde linser (du trenger ikke bløtlegge dem på forhånd) ca 20 min i 7,5 dl vann, 1 ts salt, 3/4 ts gurkemeie og 1 ts chilipulver. Sil av vannet. Skrell og finhakk 1 stor løk og stek den i en gryte til den er gyllen. Ha i 2 fedd presset hvitløk og 1 ts revet ingefær og stek videre et par minutter. Tilsett 1 stor tomat (hakket, flådd, uten frø) og stek til de er myke. Rør i linsene, 2 ts garam masala, 1 ts karri, 2-3 ss kremfløte og 2 ss hakket koriander. 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. februar 2003 Skrevet 7. februar 2003 Her er en indisk linsegryte som jeg synes er veldig god. Kok 2,5 dl røde linser (du trenger ikke bløtlegge dem på forhånd) ca 20 min i 7,5 dl vann, 1 ts salt, 3/4 ts gurkemeie og 1 ts chilipulver. Sil av vannet. Skrell og finhakk 1 stor løk og stek den i en gryte til den er gyllen. Ha i 2 fedd presset hvitløk og 1 ts revet ingefær og stek videre et par minutter. Tilsett 1 stor tomat (hakket, flådd, uten frø) og stek til de er myke. Rør i linsene, 2 ts garam masala, 1 ts karri, 2-3 ss kremfløte og 2 ss hakket koriander. Hva bruker du det til? Som tilbehør til kjøttmat? 0 Siter
Tornerose Skrevet 7. februar 2003 Skrevet 7. februar 2003 Hva bruker du det til? Som tilbehør til kjøttmat? Ja, det passer veldig godt til kylling, jeg lager gjerne en indisk kyllinggryte og serverer med eller bare steker kylling i ovnen (pensler på masse krydder først). 0 Siter
Fenra Skrevet 8. februar 2003 Forfatter Skrevet 8. februar 2003 Her er en indisk linsegryte som jeg synes er veldig god. Kok 2,5 dl røde linser (du trenger ikke bløtlegge dem på forhånd) ca 20 min i 7,5 dl vann, 1 ts salt, 3/4 ts gurkemeie og 1 ts chilipulver. Sil av vannet. Skrell og finhakk 1 stor løk og stek den i en gryte til den er gyllen. Ha i 2 fedd presset hvitløk og 1 ts revet ingefær og stek videre et par minutter. Tilsett 1 stor tomat (hakket, flådd, uten frø) og stek til de er myke. Rør i linsene, 2 ts garam masala, 1 ts karri, 2-3 ss kremfløte og 2 ss hakket koriander. Tusen takk! Skal prøve den : ) 0 Siter
Fenra Skrevet 8. februar 2003 Forfatter Skrevet 8. februar 2003 Det er avsindig godt, tro det eller ei. Har dessverre ingen oppskrift her og nå, men vet at det tar tid og endel brasing og koking for å få fram den gode smaken av krydder og urter. Ingredienser: Bl.a. røde linser, løk, sitron, fersk koriander og flere varme krydere. Har du prøvd et søk? Ja, har prøvd å søke.Men fant ikke så mye. Tenkte jeg skulle stikke innom en butikk med matvarer fra hele verden og spørre dem om de har noen tips. I kokeboken min virker det som om linser kan brukes noenlunde til det samme som bønner? Uansett. I kveld skal jeg prøve å lage ertestuing og bønnestuing fra bunnen av. Jeg bruker vanligvis poser og ferdigpakker når jeg lager mat. Men i helgene har jeg litt bedre tid til å leke kokk : ) 0 Siter
Tornerose Skrevet 8. februar 2003 Skrevet 8. februar 2003 Tusen takk! Skal prøve den : ) Jeg har en oppskrift til forrestenm, som er fin helt alene (hvis du er vegetarianer) eller med kjøtt til. 1 løk og 3 fedd hvitløk skrelles og skjæres i skiver og surres i litt olje. Hell i 2 ss tomatpuré, 1 boks hermetiske tomater, 1 ss presset sitron, 1-2 ts sukker, cayennepepper, salt/pepper, ca 1-2 dl grønnsaksbuljong, basilikum og 1/2 dl røde linser. La småkoke minst 15 minutter, gjerne lengre. Du kan evt ha i mer kraft etterhvert hvis du synes den blir for tykk. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.