Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Min svigermor har nylig hatt et gallestensanfall m/innleggelse på sykehus. Nå lurer hun på om kostholdet har betydning for eventuelle nye anfall - blandt annet spiste hun egg rett før anfallet.

Hun har også diabetes, og synes at blodsukkeret har vært veldig bra etter gallestensanfallet. Kan dette ha noen sammenheng?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/959-gallesten/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Jan Petter Høeg, Allmenpraktiserende Leg

Kjære -mandy. Gallesten finnes hos 10-20% av befolkningen,men ikke alle vil oppleve plager. Hun bør generelt være forsiktig med fettrik mat,og i dette tilfellet kan eggeplommen ha vært utløsende årsak,da denne er rik på fett.

Et sunt kosthold med lite fett vil også være bra for hennes diabetes.

Jeg vil anbefale at hun rådfører seg med legen sin for hjelp til å regulere kostholdet,også fordi endret kosthold kan virke inn på blodsukkeret,slik at man må justere på evt.diabetes-medisiner.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/959-gallesten/#findComment-3400
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...