Gå til innhold

Bruk av kjøttdeig som har gått ut på dato


Anbefalte innlegg

Gjest prust
Skrevet

Jeg har ei pakke med kjøttdeig i kjøleskapet som gikk ut på dato på fredag (altså 4/4). Den har ligget i kjøleskapet siden jeg kjøpte den - og er ikke opptint.

Kan jeg bruke den til middag i dag? Legger til at jeg har to barn på 2 og 4 år og en mann med litt ømfintlig mage. Liker ikke å kast mat, irriterer meg over meg selv at vi ikke har brukt den før - men har ikke lyst å bli matforgiftet.....

Fortsetter under...

Gjest Slakterlærling
Skrevet

Se på fargen og lukt på kjøttdeigen. Vanlig sunn fornuft rekker lenge i bedømmelsen av om den kan brukes eller ei.

Gjest prust
Skrevet
  Slakterlærling skrev (På 7.4.2003 den 7.40):

Se på fargen og lukt på kjøttdeigen. Vanlig sunn fornuft rekker lenge i bedømmelsen av om den kan brukes eller ei.

Har ikke åpnet pakken ennå. Den har ligget vakuumpakket i kjøleskapet i en uke eller to.

Men jeg skal se og lukte når jeg kommer hjem - før jeg setter i gang med middagen!

Ulv I Faarikaal
Skrevet

Kjøttdeig er takknemlig sånn, den begynner å lukte mistenkelig lenge før den blir uspiselig. Lukter den godt, er den spiselig.

Gjest prust
Skrevet
  Ulv I Faarikaal skrev (På 7.4.2003 den 7.47):

Kjøttdeig er takknemlig sånn, den begynner å lukte mistenkelig lenge før den blir uspiselig. Lukter den godt, er den spiselig.

OK - det høres greit ut. Skal ha skjerpet luktesans når jeg kommer fra jobb!

Skrevet

Du må ha et godt og kaldt kjøleskap hvis den ikke er opptint etter å ha ligget der i 2 uker...hvordan er melka?

Annonse

Gjest prust
Skrevet
  sigga skrev (På 7.4.2003 den 8.01):

Du må ha et godt og kaldt kjøleskap hvis den ikke er opptint etter å ha ligget der i 2 uker...hvordan er melka?

Jeg mente at det var ferskvare og ikke frysevare. Den har altså ikke vært fryst ned og tint opp igjen, men vært i kjøleskpa hele tiden.

For hvis den først har vært fryst og så tint, bør en vel ikke vente så lenge før en spiser den?

Gjest Pricilla
Skrevet

jeg hadde ikke spist den i hvert fall! Æsj... det kan hende det kryr av bakterier..

Litt kjedelig hvis hele fammen blir sittende med magesmerter på potta fordi du ikke har holdt "fristen" på bruk da... : )

Gjest vlbkomme
Skrevet

Du risikerer og forgifte hele familien om dere spiser den!

laguna1365380434
Skrevet

Bare spis den du!

Kjøttdeig lukter vondt når den er uspiselig..

Jeg har spist kjøttdeig som har gått ut, uten antydning til magesmerter etterpå..

Men magen min takler også kebab, tilbredt kl 4 om morgenen,på tvilsomme steder, så det er mulig jeg er hardfør..

Kjæresten er kokk, og han følger heller ikke datostemplingen, så lenge ting har vært nedfrosset..:)

Gjest prust
Skrevet
  laguna skrev (På 7.4.2003 den 8.47):

Bare spis den du!

Kjøttdeig lukter vondt når den er uspiselig..

Jeg har spist kjøttdeig som har gått ut, uten antydning til magesmerter etterpå..

Men magen min takler også kebab, tilbredt kl 4 om morgenen,på tvilsomme steder, så det er mulig jeg er hardfør..

Kjæresten er kokk, og han følger heller ikke datostemplingen, så lenge ting har vært nedfrosset..:)

Denne kjøttdeigen har ikke vært frossen! Kjøpte den som ferskvare, og har hatt den i kjøleskapet. Datoen gikk ut på fredag. Hva da?

laguna1365380434
Skrevet

Tillegg:

Kjæresten sier: Hvis du vil være helt på den sikre siden, selv om han anser det som unødvendig da datoer kun er veiledende, gjør følgende:

Stek litt av den, uten krydder,

hvis den lukter søtlig under steking bør du ikke spise den..

Og ikke spis mer om den smaker surt eller rart.. Selvfølgelig.. Det er ikke farlig å smake en skje..

Sier type, og han er en fliiiink kokk..:)

Ulv I Faarikaal
Skrevet
  prust skrev (På 7.4.2003 den 8.19):

Jeg mente at det var ferskvare og ikke frysevare. Den har altså ikke vært fryst ned og tint opp igjen, men vært i kjøleskpa hele tiden.

For hvis den først har vært fryst og så tint, bør en vel ikke vente så lenge før en spiser den?

Spørs hvor lenge den har vært tint og delvis tint. Bakterie- og soppvekst stanser langsomt under nedfrysing og starter langsomt igjen under optining. Over 6-7 varmegrader begynner det virkelig å skje ting. Altså: antall, type bakterier som tilføres, hvordan de tilføres (om de males inn), type mat, tid og temperatur. Ikke lett å si. Jeg har stekt kjøttdeig som lukta litt mystisk, men stekt den godt og kokt den som kjøttkaker. Det smakte greit nok. Må det når det er langt til folk på hytta.

Annonse

laguna1365380434
Skrevet
  prust skrev (På 7.4.2003 den 8.52):

Denne kjøttdeigen har ikke vært frossen! Kjøpte den som ferskvare, og har hatt den i kjøleskapet. Datoen gikk ut på fredag. Hva da?

Følg tipset til kjæresten over her..

Han påstår at det er helt ufarlig selvom den ikke har vært frossen..

Fredag er ingen fare, datoen er veiledende..

All dato er best før, ikke uspiselig/farlig etter:)

Skrevet

Jeg har vært ute for det samme. Har ikke brukt det.Det får heller gå i søpla, mener jeg.

Skrevet
  prust skrev (På 7.4.2003 den 8.19):

Jeg mente at det var ferskvare og ikke frysevare. Den har altså ikke vært fryst ned og tint opp igjen, men vært i kjøleskpa hele tiden.

For hvis den først har vært fryst og så tint, bør en vel ikke vente så lenge før en spiser den?

okei..da skjønner jeg. En bør vel spise opptint kjøttdeig i løpet av noen dagerja...vet ikke, er ingen kjøttekspert. Men er ganske skeptisk til mat over dato...

Skrevet

Lukt på den.

Lukter den rart bruker du den ikke. Hvis den lukter normalt er den helt i orden.

Gjest bebba
Skrevet
  prust skrev (På 7.4.2003 den 7.46):

Har ikke åpnet pakken ennå. Den har ligget vakuumpakket i kjøleskapet i en uke eller to.

Men jeg skal se og lukte når jeg kommer hjem - før jeg setter i gang med middagen!

Etter innleggene dine så er jeg ikke i tvil at du kan rolig spise den til middag i dag. Dato er først og fremst veiledende, og det kan forekomme at mat er ødelagt selvom den ikke er gått ut på dato. Vanlig kjøttdeig kan ligge noen få dager i kjøleskap uten å bli ødelagt.

Skrevet

Dersom den er så dårlig at den ikke er brukbar er den slimete og lukter grusomt.

Dersom den virker "normal" er det bare å spise.

Stek/kok den godt dersom du er usikker, sånn at ev. ekstra bakterier dør.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...