Gå til innhold

Akne - jeg trenger hjelp!


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er en 21 år gammel jente, spiser sunt (ingen sjokolade osv), trener flere ganger i uken, og har store problemer med akne. Dette kommer til uttrykk i:
Mange sorte prikker (spesielt på hake/kinn) (også massemasse på nesen), alltid tre-fire store kviser et eller annet sted i annsiktet, tusenvis av små nuppete hvite hudormer litt over alt. Mesteparten av urenhetene er sortert rundt hake/hals/kinn. Litt smått på bryst eller rygg, men ikke så mye. Også litt i pannen osv.

Har også store problemer med flass i håret, over alt, absolutt over alt er det store hvite flak som er synlige. Veldig irriterende..  :lol:

Skal _jeg_ klasifisere huden min vil jeg si at den er fet/tørr kombinasjonshud. Men jeg er ingen ekspert. Jeg vet bare at huden min er veldig fet og skinnende, og har en tendens til å tørke ut om jeg ikke tilfører fuktighet.

 

Jeg har lenge hatt problemer med kviser og uren hud. Da jeg gikk på p-pillen Diane forsvant stort sett alt jeg hadde av kviser/flass/annsiktshår og alt var bra. Men jeg kom i så stor hormonell ubalanse at jeg tok valget å slutte på pillene. Jeg har også hørt at mange har problemer med å bli gravid i ettertid, og jeg har et ønske om å bli det i fremtiden. Jeg kommer derfor aldri til å gå tilbake til de igjen.

 

Da jeg sluttet kom kvisene tilbake som en gigantisk eksplosjon, og de blir bare verre og verre. Flass og ansiktshår fulgte også med.

 

Det er nå ca 9 måneder siden jeg sluttet. Jeg håper vell egentlig litt at de skal forsvinne etter ett år, eller ett og et halvt år eller noe, slik jeg ser andre har erfart.

 

Men allikevel, det er en usikker faktor. Jeg ønsker å ha noe som kan gi samme effekten som p-piller, uten å faktisk være p-piller. Altså, kan jeg få tilført det samme hormonet som er virkingsstoffet på en annen måte?

 

Mitt resonnement av kvisebehandling:

* Annsiktsrensprodukter gjør det bare verre in the long run, og det er helt klart at disse bare ønsker å tjene penger på å bevare urenhetene. Når jeg slutter på disse blir det også ti ganger verre enn det var før...

Når jeg gikk på pillene sovnet jeg som regel med sminke på, jeg renset aldri huden, tok sikkert mye i annsiktet med bakteriefylte fingre - men ingen kviser. Noe som sier meg at rensing bare fjerner symptomene og ikke problemet i seg selv. Med andre ord har jeg ingen tro på dette.

 

* Olivenolje fungerer kjempe bra på huden, den blir myk og deilig, og mye renere. Jeg bruker olivenolje som rens, da det er helt naturlig og er noe jeg stoler på. Det fjerner imidlertid ikke alt. Så dette er bare noe for personlig hygiene og det å føle seg vell.

 

* Antibiotika hjelper ikke på kvisene mine. Derimot får jeg soppinfeksjoner, og jeg liker ikke tanken på å bli resistent mot antibiotika.

 

* Ruccotane (eller hvordan det skrives) har jeg ikke prøvd. Dette er en stor prosess, og jeg vil helst unngå det.

Oppsummert: Jeg trenger et alternativ jeg kan forsone meg med som jeg ikke har prøvd. Finnes det andre muligheter, eller må jeg leve med dårlig selvtillit hele livet?  :rolleyes:

Joda, du kan si: Vent noen år. Ikke det jeg helst vil høre  B) Det er noe med disse ungdomsårene! Vi skal stråle, ikke gjemme oss vekk..  :ph34r:  :rolleyes:

 

Takker for svar!  :)



Anonymous poster hash: c5008...44b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Fortsetter under...

AnonymBruker

Hei :)

1.Fuktighet

Jeg har slitt med mye kviser etter at jeg kom i 20 årene.

Har prøvd det meste og kommet frem til at man ikke må strippe huden for fukt, Det mange gjør er å bruke sterkt uttørrende renser og kremer,og det synes jeg bare gjør vondt verre.

Profesjonell hjelp:

Hvis jeg var deg ville jeg tatt en tur til lege/hudlegen for å få hjelp.

Hos hudpleier kan du pensle med en slags syre tror jeg,det har jeg hørt har fungert for mange.

Ofte har kviser på hake/munnparti noe med hormoner å gjøre.En jeg kjenner hadde lavt stoffskifte,noe som gjorde at hun fikk nupper/kviser på haken.Disse gikk vekk når hun fikk medisiner for sykdommen. Det kan være lurt å gå til lege og fortelle om problemet.Forstår at det går utover selvtilliten.Sånn er det hos meg og.Man har en god dag hvis man har fått en kvise istedenfor 10 liksom.....

P piller:

I forhold til p-piller.Jeg har gått på Diane/Yasmin i over 10 år.Jeg ble fort gravid når jeg sluttet,så det tror jeg ikke det har mye å si på fruktbarhet. Men, det har jeg ikke grunnlag for å uttale meg om ettersom jeg ikke jobber i helsevesen. Så hør med lege.

Jeg har fremdeles kviser på haken nå i alder av 29 år-blir aldri helt kvitt det.Men har funnet en krem som jeg synes fungerer bra for meg.

Estere Lauder Hydrationist maximum moisture krem for normal/kombinert hud.Ellers mild rens.

PS: Hør også med legen om noe som heter tetracyclin :)

Lykke til :)

Anonymous poster hash: 255b0...a41

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du bør snakke med legen (be legen henvise deg til en hudlege hvis din fastlege ikke har stor kompetanse på hud).

 

Det virker som du har gjort det opp meninger om de mest effektive medisinene (roaccutane og p-piller) på bakgrunn av "ting du har hørt".  Legen kan gi deg en vitenskapelig og god foklaring på effekt og bivirkninger.  Bivikningene er antageligvis svært mye mindre enn ulempene du har med aknen.  Så kan dere sammen finne ut hva som er riktig for deg.

 

Man kan bruke utrolig mye penger på parymeriprodukter, reseptfie produkter og hudpleiebehandling, som i bestefall kan dempe symptomene litt, i værstefall gjør alt værre, men ikke gjør noe med selve problemet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk Skinoren salve på resept av fastlegen, og det hjalp meg veldig.

 

Men: Måtte bruke den hele tiden - smøre morgen og kveld.   Hvis jeg kuttet ut et par dager var kvisene tilbake igjen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...