Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. franklyscarlet

  Kupton: jeg trenger noen råd for å komme meg videre i livet

  Jaja, ro ned temperamentet litt. Hvis de ikke er bekymret nok til å legge meg inn på DPS, hvorfor skal jeg være bekymret, da?
 3. kupton

  Kupton: jeg trenger noen råd for å komme meg videre i livet

  Jeg må innrømme at jeg er dr......lei ordet liker. Mange ganger i livet gjelder dette: A woman must do what a woman must do" - enten en liker det eller ikke. Hva taper du med å gå syk så lenge? Hva skjer med hjernen din og de kognitive funksjoner? Hvor mange bruer brennes?
 4. Det ble 3 økter: To turer gå/jogg og en times svøm. Har tom veid meg og skjønner at ferien bør bli treningscamp😬🥵 Og burde vært i burka istedenfor bikini... - Men synes om ikke annet at formen er ganske bra. Spiste godteri i helga etter en stund uten og merket hvor sykt hoven jeg ble under øynene dagen etter - skrives bak øret. Denne uken drar jeg på ferie, men håper jeg har noe å melde neste uke likevel 👊
 5. AnonymBruker

  Skam å være ufør

  Ja, som uføretrygdede betaler vi også skatt. Anonymkode: 64f68...a41
 6. FjellOgDalar

  Skam å være ufør

  Her er det dessverre unntakene som skaper fordommer mot personer på uføretrygd. Dessverre er det de som ikke skjønner at mang en kronisk sykdom eller skade faktisk er usynlig. Hvis noen jeg ikke kjenner begynner å mase etter hvorfor jeg er på trygd, svarer jeg at jeg har dårlig helse. Ferdig snakka. Det er faktisk ingen løgn heller. Jeg er en av de som har vært uheldig med helsa, men noen usynlige komponenter er en stor del av regnestykket. Hva dette er angår ikke folk jeg ikke skal ha noe større å gjøre med med. På spørsmål om hva jeg driver med, kan jeg svare at jeg ikke er i arbeid og fortelle om hva jeg liker å gjøre på. For jeg sitter ikke hjemme dag ut og inn. Å skamme meg gjør alt verre, så jeg forsøker som best jeg kan å si til meg selv at vi er i et land der man faktisk betaler skatt til en samfunnsordning som tar vare på mange.
 7. Psykologen min måtte avslutte behandlingen fordi jeg opplevde så sterkt ubehag under og etter hver samtale. Psykiateren jeg gikk til senere tok en pause pga det samme. Nå er det noen mnd siden sist og jeg skal til psykiateren i morgen. Jeg har lenge prøvd å lage en saklig oversikt over hva jeg vil med timen men nå kjenner jeg meg tom i hodet og angsten øker. Vil så gjerne at det skal bli en god og nyttig konsultasjon. Har du et godt råd Kupton? Anonymkode: 94266...b66
 8. Today
 9. FjellOgDalar

  Jeg har sluttet å røyke. Alle kan få nok.

  Jeg vil ikke anbefale å ha noe røyk i huset, for det er jeg rimelig sikker på at øker kjangsen for å sprekke betydelig. Da ville jeg evt. gått over til damp.
 10. franklyscarlet

  Kupton: jeg trenger noen råd for å komme meg videre i livet

  Mm, ok. Takk for at du svarte meg. Psykologen sier at han vil prøve å unngå innleggelse fordi jeg ikke liker å være innlagt, og han vil ikke overkjøre meg. Og at teamet hans er enige så lenge jeg tar Zyprexa. De sier at jeg må "ned", og at jeg skal ta 15 mg Zyprexa i døgnet på ubestemt tid. Det gjør at jeg veksler mellom å være megatrøtt og hyper. Lurer på hvor lang tid det tar før det får meg ned.
 11. Trinne

  Angst... stole på legen?

  Prøver å si dette til meg selv daglig... noen ganger fungerer det- helt til angsten bare tar meg igjen 😓😓
 12. Som Laban sier er jo avføring fra fugl en mulig smittekilde og det har vel også vært spekulert i avsig fra gamle septiktanker. Hjelper lite med gjerder da.
 13. kupton

  Kupton: jeg trenger noen råd for å komme meg videre i livet

  Jeg mener det er viktig å ta en ting av gangen. Det som må prioriteres nå er å bli eutym. Etter så lang tid, synes jeg tiden er inne for innleggelse for å få skikkelig tak på denne manien din. Egentlig synes jeg manier alltid skal føre til umiddelbar innleggelse og kraftig medisinering for å gjøre varigheten kortest mulig. Har meget god erfaring med det. Synes ikke du skal snakke med NAV før du er eutym.
 14. kupton

  En på over 50 som fikk diagnosen asberger

  Tror ikke en skal uttale seg så undrende om denne saken uten å kjenne alle detaljer. Jeg har diagnostisert en mann på nesten samme alder med samme diagnose. Han hadde kone, fire barn og jobb. Det betydde ikke at fungeringen som ektemann, far og arbeidstaker var særlig god. Diagnosen var åpenbart korrekt. Det finnes en god del i arbeidslivet som har helt marginal fungering. Det samme gjelder i familielivet.
 15. AnonymBruker

  Plages ut av tøyvask som henger til tørk ute på søndager?

  Jeg har stor familie og mye klesvask. Man står fremfor en ny uke der man trenger tøy til jobb, skole og trening. Hvis sola skinner og det er fint vær ute er det jo fristende å få unna mye klesvask. Så da hender det noen ganger at jeg henger ut tøy på en søndag. I utgangspunktet trodde jeg at det var budet om å holde hviledagen hellig som ligger bak det hele. Det handler mer om å ta en pause fra arbeid, slappe av, være med familie og ta tid til ettertanke og Gud. Likevel må man jo lage mat ,ta oppvasken og kunne sette på en klesvask. Om man henger den opp ute eller inne kan da ikke gjøre noen forskjell. Men at det skulle være et hån mot flagget har jeg aldri visst. Anonymkode: 4cb8c...5a8
 16. En hovedhypotese er fugleavføring. Fugler bryr seg ikke om gjerder. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/8mXrLd/ekspert-ja-en-fuglebaesj-kan-slaa-ut-mange-mennesker
 17. Må jo bare flire av en sånn gjeng - om de mener at det på offentlige flaggdager ikke skal henges ut annet enn det norske flagget så betyr jo det at man ikke kan henge ut klesvask den 6. februar, 4. juli eller 19. august heller... For noe tull. Jeg har dog ved et par anledninger sett en familie (med vestlig utseende) sitte ute på fortauet foran bygården de bor i sammen med et klesstativ med klesvask til tørk... Det er litt pussig. Jeg reagerer ikke på at de tørker klær ute, men litt pussig å sette klesvasken sin på fortauet? Men det plager meg ikke på noen som helst måte, annet enn at jeg synes det er litt komisk og det får meg til å trekke på smilebåndet.
 18. Ja, hei. Meg igjen. Beklager at dette ble litt langt. Jeg har vært hypo/manisk i snart fem måneder. Holder det noenlunde i sjakk med Zyprexa, men, du vet, manien ligger der og ulmer. Jeg har gjort mye dumt, men når jeg tar Zyprexa klarer jeg å oppføre meg. - Men jeg kan ikke ta Zyprexa i evigheter. Det messer med bulimien min. Jeg har ikke gått opp i vekt, men jeg er konstant sulten, og det er hardt og krevende å holde vekta. Og jeg har begynt å kaste opp ca. tre ganger i uka. Det er ikke så ille, men lell. Snart skal jeg begynne på Lamictal igjen. Sist fikk jeg utslett over alt på beina på 5 mg. Jeg hadde god effekt av medisinen, men hudreaksjonen var alvorlig (ikke det alvorlige lamictalutslettet, men legen sa det var alvorlig likevel). Det er 2 mg jeg skal prøve nå, men jeg er ganske redd. Er det ikke sannsynlig at jeg får utslett igjen. En gang allergisk, alltid allergisk, eller? Vet du om noe annet enn Latuda som er nytt, men ikke egentlig gis mot bpl? Noe annet enn det "vanlige" som det går an å spørre legen om å få prøve? Jeg er litt desperat etter medisiner/behandling som normaliserer ... alt igjen. Og så lurer jeg på om du har noen råd å komme med til meg som ønsker å studere fra høsten. Jeg har klart å ta en bachelor, men i etterkant har jeg feilet tre ulike studier på grunn av bipolariteten. Nå vil jeg prøve igjen, men jeg er redd for å mislykkes. Tenker samtidig at å slutte å prøve også er å mislykkes (for meg personlig). Hvordan kan en med ganske alvorlig (som psykologen kaller det) bp1 klare å ta en mastergrad? Jeg har lyst og er motivert, men redd for å miste kontroll, og at alt skal gå i dass. Jeg tenkte også å spørre NAV om jeg kan få studiet som tiltak. Det er et samlingsbasert deltidsstudium med kun tre uker oppmøte pr. semester, og det er en viss sjanse for at jeg kan få det til. - Men i tilfelle "historien" gjentar seg, så er det greit å fortsatt være i NAV systemet, hvis du skjønner? Sist jeg prøvde å studere begynte jeg å bli psykotisk etter to uker, og etter fem måneder svevde jeg mellom liv og død. Tror du at NAV kan gå med på videreutdanning som tiltak? Eller hva tenker du om det? Selv synes jeg at jeg har noen gode argumenter, men jeg kvier meg for å spørre, fordi det alltid går veldig dårlig i møte med NAV når jeg er manisk. Det blir alltid så mange misforståelser. Argumentene mine er: - Det er arbeidsrettet. - Jeg signaliserer at jeg gjerne vil ut i arbeid etter hvert. - Masteren kan gi meg tilgang til roligere jobber enn bacheloren min kan. Bedre for å holde meg stabil. - Jeg får øvd meg på litt mer struktur i hverdagen. - Jeg får trent hjernen litt. Merker at bipolariteten kan gjøre meg treigere, "dummere", ukonsentrert, etc. Kanskje jeg har godt av å lære noe nytt, og å lese litt. - Hvis det går bra, vil det øke selvtilliten og selvbildet mitt, og jeg slipper å føle meg utenfor i samfunnet. Hilsen meg, som ønsker meg et "vanlig liv".
 19. AnonymBruker

  En på over 50 som fikk diagnosen asberger

  Nei, dette høres veldig rart ut. Anonymkode: 66a10...146
 20. Gargamel

  Å bli konstant kritisert for arbeidet

  Jeg tviler ikke på at det er reelt. Det TS beskriver er neppe veldig uvanlig. Jeg er i sterk tvil om hvor hardt TS bør gå ut når de har en såpass konstruktiv dialog. Man bør kun "gå til krig" når man ikke kan løse ting med dialog. Hvis flere medarbeidere rundt mener at dette er en sak som bør tas opp på høyere hold så er det sannsynligvis det. Jeg lander på litt det samme som @frosken og @Kayia : At TS bør sjekke mer hva de andre på jobben mener om saken.
 21. Jeg enser ikke sånt. Jeg tenker på andre ting. Jeg lurer litt på om Alija har vært uheldig og havnet i et nabolag av nazister. Det skinner igjennom at de tolker dette om et angrep på Norge, og ikke bare et ønske om tørre klær: "Offentlige flaggdager skal bare det norske flagg henges ut. P.S. respekter våres høytidsdager"
 22. Lillemus

  Halsbrann Magesyre

  Jeg får sure oppstøt og smerter i overgangen magesekk / spiserør om jeg ikke spiser nok salt. Magesyren består av mye saltsyre og om den har for lite så kan den overprodusere for å få nok. Mange av de som tror de har for mye magesyre har egentlig for lite. For jeg fungerer det utmerket å spise 1-2 måltider med 2 knekkebrød eller brødskiver med kaviar og hvitost om dagen. Kan gå bra uten i et par dager, men så begynner ubehaget å komme. Fikk påvist slapp lukkemuskel i spiserøret på gastroskopi. Men det er jo ikke sikkert det er grunnen til ditt ubehag.
 23. AnonymBruker

  Er vi under angrep av eliten?

  Enkelte burde virkelig begynne å ta tak i seg selv.Les: politikerene.😊 Anonymkode: f87f9...735
 24. Alt er nok bare ikke for alle tror jeg. De fleste mennesker må skrinlegge noe i livet.Alt går ofte ikke som vi hadde håpet og trodd.Slik er det før veldig mange tror jeg også for de fleste land. Anonymkode: 096bc...295
 25. Enkelte av oss har nok noe problemer ja. Kanskje det er fordi nabolandene er større at de ofte virker bedre. Mer fri liksom. Ikke at noen er ufri men sommeren er ofte kald og kort i Norge. Anonymkode: 096bc...295
 26. AnonymBruker

  Hvordan få de til å glemme den gammle meg ?

  Jeg blir påminnt hele tiden om hvordan jeg var, hva dumt jeg har gjort og hvordan jeg oppførte meg for noen år siden. Jeg ønsker virkelig å bli ferdig med dette, men det går ikke når jeg blir påmint om det hele tiden. Hva skal jeg gjøre ? Er den eneste muligheten å flytte fra denne byen ? Jeg klarer ikke å leve med alle de ryktene som går om meg av både kjente og ukjente… legger til at jeg har vært litt psykisk syk... mye av dette er grunnen til at ting har blitt slik. Jeg sliter ikke lenger, men dette henger på ryggen min :// det er det folk husker meg for! Anonymkode: 9d3c4...ea7
 27. Jeg har endret meg, men ingen legger merke til det. Jeg blir påmint hele tiden om hvem jeg har vært og hva jeg har gjort av dumme ting i live mitt. Jeg føler at dette er et kapitell av livet mitt som jeg er ferdig med, det prøver jeg å fortelle videre til de det gjelder, men de forstår ikke og tar opp gammle ting som om det har skjedd nå. Jeg har gjort meg ferdig med fortiden og nå har jeg blitt et bedre menneske, men det at andre behandler meg som om jeg var den gammle meg gjør at jeg blir trist. Jeg vil komme meg videre, men det er tydeligvis vanskelig for andre å legge bak seg gammle ting. Jeg var ikke akuratt en snill unge, men nå har jeg jo endret meg! Hvordan kan jeg få de til å slutte å ta opp gammle ting. Jeg begynner å bli lei av dette. Hjelp! Anonymkode: 9d3c4...ea7
 1. Load more activity

Artikler fra forsiden

×
×
 • Create New...