molli Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 Hei ! En venninne av meg sier hun så ett tv-program der det ble tatt opp en type julegløgg som er i handelen. Denne julegløggen gjorde visstnok folk syke (oppkast ?). Jeg sa at man kan vel anta at denne gløggen er trukket fra markedet, ettersom det har kommet slike rapporter fra forbrukerne. Dette stolte hun ikke helt på. Jeg spør derfor på vegne av henne om du har hørt noe om eller kjenner til denne julegløggen som gjør folk dårlige ? For desverre husket ikke min venninne merket eller fabrikanten av gløggen, og er nå redd for å kjøpe feil. På forhånd takk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
molli Skrevet 24. november 2000 Forfatter Del Skrevet 24. november 2000 Hei ! En venninne av meg sier hun så ett tv-program der det ble tatt opp en type julegløgg som er i handelen. Denne julegløggen gjorde visstnok folk syke (oppkast ?). Jeg sa at man kan vel anta at denne gløggen er trukket fra markedet, ettersom det har kommet slike rapporter fra forbrukerne. Dette stolte hun ikke helt på. Jeg spør derfor på vegne av henne om du har hørt noe om eller kjenner til denne julegløggen som gjør folk dårlige ? For desverre husket ikke min venninne merket eller fabrikanten av gløggen, og er nå redd for å kjøpe feil. På forhånd takk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-55305 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flisa Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 åå, jeg trodde det programmet handlet om at man ikke skal varme opp gløgg til over en viss temperatur, for da ville syren i den løse opp visse saker fra kjelen! Det ville hjelpe å varme litt sitronsyre, evnt. eddikkvann først - og helle ut vannet før man brukte det til gløgg. Tror det gjaldt gløgg generelt.... Varm den i glass! :-) GODT! NAM, gleder meg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-48431 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flisa Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 åå, jeg trodde det programmet handlet om at man ikke skal varme opp gløgg til over en viss temperatur, for da ville syren i den løse opp visse saker fra kjelen! Det ville hjelpe å varme litt sitronsyre, evnt. eddikkvann først - og helle ut vannet før man brukte det til gløgg. Tror det gjaldt gløgg generelt.... Varm den i glass! :-) GODT! NAM, gleder meg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-55307 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest her er saken Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 http://www.nrk.no/fakta/nyheter/Y1395.html Det er syren i gløggen som gjør at den løser opp aluminiumskjelen. Bruk en jern- eller teflonkjele, så går alt bra, eller kok opp eddikvann i alu-kjelen før du bruker den. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-48437 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest her er saken Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 http://www.nrk.no/fakta/nyheter/Y1395.html Det er syren i gløggen som gjør at den løser opp aluminiumskjelen. Bruk en jern- eller teflonkjele, så går alt bra, eller kok opp eddikvann i alu-kjelen før du bruker den. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-55313 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flisa Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 http://www.nrk.no/fakta/nyheter/Y1395.html Det er syren i gløggen som gjør at den løser opp aluminiumskjelen. Bruk en jern- eller teflonkjele, så går alt bra, eller kok opp eddikvann i alu-kjelen før du bruker den. ..da husket jeg riktig :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-48438 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flisa Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 http://www.nrk.no/fakta/nyheter/Y1395.html Det er syren i gløggen som gjør at den løser opp aluminiumskjelen. Bruk en jern- eller teflonkjele, så går alt bra, eller kok opp eddikvann i alu-kjelen før du bruker den. ..da husket jeg riktig :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-55314 Del på andre sider Flere delingsvalg…
molli Skrevet 24. november 2000 Forfatter Del Skrevet 24. november 2000 http://www.nrk.no/fakta/nyheter/Y1395.html Det er syren i gløggen som gjør at den løser opp aluminiumskjelen. Bruk en jern- eller teflonkjele, så går alt bra, eller kok opp eddikvann i alu-kjelen før du bruker den. Takk skal du ha ! :-) Jeg så ikke programmet selv, så derfor ble det litt feil. Hun så visst ikke hele selv heller. Men nå skal jeg printe ut artikkelen og vise henne. Takk igjen ! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-48441 Del på andre sider Flere delingsvalg…
molli Skrevet 24. november 2000 Forfatter Del Skrevet 24. november 2000 http://www.nrk.no/fakta/nyheter/Y1395.html Det er syren i gløggen som gjør at den løser opp aluminiumskjelen. Bruk en jern- eller teflonkjele, så går alt bra, eller kok opp eddikvann i alu-kjelen før du bruker den. Takk skal du ha ! :-) Jeg så ikke programmet selv, så derfor ble det litt feil. Hun så visst ikke hele selv heller. Men nå skal jeg printe ut artikkelen og vise henne. Takk igjen ! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-55317 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eirik Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 Det er rigtig det at man kunne bli syk av gløggen, men ikke pga av gløggen men kjelen som blir brukt. Ved vanlig bruk av en kjele så vil det danne seg et meget tynt kobber belegg i kjelen. Gløgg innholder stoffer som vil oppløse dette belegget i kjelen og dermed skape en for stor konsentrasjon av kobber i gløggen, noe som kan føre til oppkast. Derfor er det lurt å fjerne dette belegget før man lager gløgg. Det kan fjernes feks ved å koke opp sitronbrus , litt sitron eller lignende (noe syrlig) slik at belegget oppløses. mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-48451 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eirik Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 Det er rigtig det at man kunne bli syk av gløggen, men ikke pga av gløggen men kjelen som blir brukt. Ved vanlig bruk av en kjele så vil det danne seg et meget tynt kobber belegg i kjelen. Gløgg innholder stoffer som vil oppløse dette belegget i kjelen og dermed skape en for stor konsentrasjon av kobber i gløggen, noe som kan føre til oppkast. Derfor er det lurt å fjerne dette belegget før man lager gløgg. Det kan fjernes feks ved å koke opp sitronbrus , litt sitron eller lignende (noe syrlig) slik at belegget oppløses. mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-55327 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Knut-Erik Ånensen, Allmennlege Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 Til molli Her vet jeg dessverre ikke noe mer enn deg! Jeg ser imidlertid at andre har svart og virker informert om saken. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-48566 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Knut-Erik Ånensen, Allmennlege Skrevet 24. november 2000 Del Skrevet 24. november 2000 Til molli Her vet jeg dessverre ikke noe mer enn deg! Jeg ser imidlertid at andre har svart og virker informert om saken. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/#findComment-55442 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.