Gå til innhold

Dårlig julegløgg i handelen ?


Anbefalte innlegg

Hei !

En venninne av meg sier hun så ett tv-program der det ble tatt opp en type julegløgg som er i handelen. Denne julegløggen gjorde visstnok folk syke (oppkast ?). Jeg sa at man kan vel anta at denne gløggen er trukket fra markedet, ettersom det har kommet slike rapporter fra forbrukerne. Dette stolte hun ikke helt på.

Jeg spør derfor på vegne av henne om du har hørt noe om eller kjenner til denne julegløggen som gjør folk dårlige ? For desverre husket ikke min venninne merket eller fabrikanten av gløggen, og er nå redd for å kjøpe feil.

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/10726-d%C3%A5rlig-julegl%C3%B8gg-i-handelen/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei !

En venninne av meg sier hun så ett tv-program der det ble tatt opp en type julegløgg som er i handelen. Denne julegløggen gjorde visstnok folk syke (oppkast ?). Jeg sa at man kan vel anta at denne gløggen er trukket fra markedet, ettersom det har kommet slike rapporter fra forbrukerne. Dette stolte hun ikke helt på.

Jeg spør derfor på vegne av henne om du har hørt noe om eller kjenner til denne julegløggen som gjør folk dårlige ? For desverre husket ikke min venninne merket eller fabrikanten av gløggen, og er nå redd for å kjøpe feil.

På forhånd takk.

åå, jeg trodde det programmet handlet om at man ikke skal varme opp gløgg til over en viss temperatur, for da ville syren i den løse opp visse saker fra kjelen!

Det ville hjelpe å varme litt sitronsyre, evnt. eddikkvann først - og helle ut vannet før man brukte det til gløgg.

Tror det gjaldt gløgg generelt....

Varm den i glass! :-)

GODT! NAM, gleder meg

åå, jeg trodde det programmet handlet om at man ikke skal varme opp gløgg til over en viss temperatur, for da ville syren i den løse opp visse saker fra kjelen!

Det ville hjelpe å varme litt sitronsyre, evnt. eddikkvann først - og helle ut vannet før man brukte det til gløgg.

Tror det gjaldt gløgg generelt....

Varm den i glass! :-)

GODT! NAM, gleder meg

Annonse

http://www.nrk.no/fakta/nyheter/Y1395.html

Det er syren i gløggen som gjør at den løser opp aluminiumskjelen. Bruk en jern- eller teflonkjele, så går alt bra, eller kok opp eddikvann i alu-kjelen før du bruker den.

..da husket jeg riktig :-)

http://www.nrk.no/fakta/nyheter/Y1395.html

Det er syren i gløggen som gjør at den løser opp aluminiumskjelen. Bruk en jern- eller teflonkjele, så går alt bra, eller kok opp eddikvann i alu-kjelen før du bruker den.

..da husket jeg riktig :-)

http://www.nrk.no/fakta/nyheter/Y1395.html

Det er syren i gløggen som gjør at den løser opp aluminiumskjelen. Bruk en jern- eller teflonkjele, så går alt bra, eller kok opp eddikvann i alu-kjelen før du bruker den.

Takk skal du ha ! :-)

Jeg så ikke programmet selv, så derfor ble det litt feil. Hun så visst ikke hele selv heller.

Men nå skal jeg printe ut artikkelen og vise henne.

Takk igjen !

http://www.nrk.no/fakta/nyheter/Y1395.html

Det er syren i gløggen som gjør at den løser opp aluminiumskjelen. Bruk en jern- eller teflonkjele, så går alt bra, eller kok opp eddikvann i alu-kjelen før du bruker den.

Takk skal du ha ! :-)

Jeg så ikke programmet selv, så derfor ble det litt feil. Hun så visst ikke hele selv heller.

Men nå skal jeg printe ut artikkelen og vise henne.

Takk igjen !

Det er rigtig det at man kunne bli syk av gløggen, men ikke pga av gløggen men kjelen som blir brukt.

Ved vanlig bruk av en kjele så vil det danne seg et meget tynt kobber belegg i kjelen. Gløgg innholder stoffer som vil oppløse dette belegget i kjelen og dermed skape en for stor konsentrasjon av kobber i gløggen, noe som kan føre til oppkast.

Derfor er det lurt å fjerne dette belegget før man lager gløgg. Det kan fjernes feks ved å koke opp sitronbrus , litt sitron eller lignende (noe syrlig) slik at belegget oppløses.

mvh

Det er rigtig det at man kunne bli syk av gløggen, men ikke pga av gløggen men kjelen som blir brukt.

Ved vanlig bruk av en kjele så vil det danne seg et meget tynt kobber belegg i kjelen. Gløgg innholder stoffer som vil oppløse dette belegget i kjelen og dermed skape en for stor konsentrasjon av kobber i gløggen, noe som kan føre til oppkast.

Derfor er det lurt å fjerne dette belegget før man lager gløgg. Det kan fjernes feks ved å koke opp sitronbrus , litt sitron eller lignende (noe syrlig) slik at belegget oppløses.

mvh

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...