Gjest prust Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Mannen min var nylig på besøk hos en bonde, og kom hjem med 60 egg, som ikke kunne selges fordi de var under minstestørrelse - men kjempefin kvalitet. Hva i all verden skal jeg bruke så mange egg til? Brukte fem til surmelkslapper i dag, og vi hadde egg til frokost i helga, men det monner så lite!!!! 0 Siter
Gjest IngenLurerDenneGutten Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Oppevar de luftig - helst i en uisolert bod. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Oppevar de luftig - helst i en uisolert bod. Ikke kjøleskap? Hvorfor ikke? 0 Siter
soleil Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Pannekaker, vafler, eggerøre.. http://www.egg.no 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Du får be bygda på omelett Ja, det hadde vært noe! Vi skal faktisk ha folk i kveld, men ei venninne skulle ha med mat (maten går på rundgang, mens vi som har vanskelig med barnevakt holder treffene). jeg kan jo ringe henne og si at jeg kan lage eggerøre i alle fall?! 0 Siter
Gjest IngenLurerDenneGutten Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Ikke kjøleskap? Hvorfor ikke? Uten enb. i kjøleskap går. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Uten enb. i kjøleskap går. Og hva betyr så enb.? 0 Siter
Gjest IngenLurerDenneGutten Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Og hva betyr så enb.? Embalarsje! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Embalarsje! Åja....! Burde jeg ha skjønt. Ja, de står i sånne store egg-brett uten lokk i kjøleskapet - så da går det vel bra! 0 Siter
Åsemor Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Åja....! Burde jeg ha skjønt. Ja, de står i sånne store egg-brett uten lokk i kjøleskapet - så da går det vel bra! Hehe... den var jo ganske "lågisk" dah... Så sett de i kjøleskapet uten enb/embalarsje. *ler* 0 Siter
rufsetufsa Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Hehe... den var jo ganske "lågisk" dah... Så sett de i kjøleskapet uten enb/embalarsje. *ler* Emballasje...? :-) 0 Siter
BettyBlue Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Ja, det hadde vært noe! Vi skal faktisk ha folk i kveld, men ei venninne skulle ha med mat (maten går på rundgang, mens vi som har vanskelig med barnevakt holder treffene). jeg kan jo ringe henne og si at jeg kan lage eggerøre i alle fall?! Ja, og verdens beste kake kan du lage (Kvæfjordkake). Den er det masse egg i. Også så ssssinnnsssykt god.....*sikle* 0 Siter
Pappa Bjørn Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Karamellpudding!!!!! Lager du en god posrjon av den som beskrives i Schønberg-Erchen er du godt i gang. Vi har utgaven fra rundt 1930 og der starter oppskriften som følger " Maan taager firti egg........." Den er forøvrig knallgod, så det er jammen verdt et forsøk. Spør bonden om han har en butt med fløte i tillegg.. Jeg har ikke oppskriften her just nu, men du finner den på nett. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Ruge dem ut ? Beste forslag til nå :-) Det hadde vært noe det, med 60 kyllinger!!!!Ungene hadde vel blitt storfornøyde. Nei du Ulv, jeg tror nok ikke det har vært noen hane i nærheten av de hønene som har lagt disse eggene..... 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Lag kleppmelk. Kleppmelk???? Det må du forklare nærmere! 0 Siter
Gemini Skrevet 10. juni 2003 Skrevet 10. juni 2003 Egg holder dessuten mye lenger enn datostemplingen på butikk-kjøpte egg tilsier. (Tror faktisk Prior måtte starte med kortere holdbarhetsstempling på eggene enn tidligere som et resultat av EU/EØS-tilpasning) Du kan med andre ord oppbevare eggene dine i uker, for ikke å si måneder (vel - ikke langt ifra i alle fall...) i kjøleskap eller på annen måte litt kjølig. For å teste om eggene fortsatt er bra bruker du følgende "kjerringråd": Ha vann (tror det skal være lunkent, men vet ikke om det er avgjørende) i en litt vid kopp/smal bolle. Slipp et egg oppi Dersom egget synker til bunns og blir liggende i bunnen av koppen/bollen er egget ferskt og tipp-topp. Dersom egget flyter litt opp - og er verken i bunnen eller vannskorpa er egget helt fint fortsatt Dersom egget flyter opp og "vaker" i vannskorpa er det blitt gammelt. Rett og slett fordi at eggeskallet er porøst og jo mer luft som har kommet inn i egget, jo eldre og dårligere er det. Kos deg i alle fall - med mye god mat og bakst! :-) :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.