Gå til innhold

Gravid??


Gjest noras

Anbefalte innlegg

Hvordan er "normal" økning av hcg i svangerskapet?

(Jeg venter mensen om 5 dager og lurer veldig på om jeg kan være gravid. Vet at ved innsending av blodprøve kan hcg allerede sees ved verdier over 5, hjemmetester er det vel verdier over 20. Lurer derfor på hvor tidlig det er mulig å få positiv test.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det tar gjerne noen dager før man får svar på en blodprøve, så mon ikke du like gjerne kan ha tålmodighet og vente litt?

HCG dannes av morkaken som utvikler seg når egget fester seg i livmoren ca en uke etter befruktning. Det kan måles i urin litt før den ventede menstruasjon uteblir. Ved måling i blodet vil verdien da være 100 enheter. Det minste man kan måle i blod er verdier over 5.

Det fordobler seg hver 2.dag til nivået ligger på ca 10.000, så øker det med mindre fart. Ved 8-10 ukers svangerskap (etter siste menstruasjon) er det på et maksimum: 50.000-100.000, så faller det til ca 20.000 for resten av svangerskapet. Det er imidlertid meget store variasjoner, men hos den enkelte vil det vises en jevn stigning.

Hvis graviditeten stopper ved svangerskapsavbrytelse eller abort vil HCG-nivået halveres for hver dag, og det forklarer hvorfor det kan gå flere uker før det er ute av kroppen og graviditets-testen (som viser HCG-produksjon) igjen blir negativ.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...