Gå til innhold

Eggløsning


Gjest Solglimt

Anbefalte innlegg

Gjest Solglimt

Med PCOS og Endometriose, har jeg så og si aldri hatt eggløsning. Etter at jeg ble operert i mars, har menstruasjonen kommet sånn nogen lunde regelmessig og blodprøver på dag 27. viste at jeg hadde hatt eggløsning.

Jeg har nå tatt en pause fra behandlinger på Rikshospitalet. Vil la kroppen komme i ro etter et par mislykket prøverørsforsøk. Har derfor kjøpt en sånn eggløsningstest, Clerapan, tror den heter det,med 5 testpinner.

Da menstruasjonen stort sett har kommet regelmessig, med 31-32 dagers mellom de siste 7 månedene etter operasjonen, har jeg gått ut ifra at jeg har hatt eggløsning ca. 15 dager etter første menstruasjonsdag.

Jeg har fulgt bruksanvisningen på pakken hvor det sto at jeg skulle teste på dag 14. Nå har jeg brukt alle 5 testpinnene og har fremdeles ikke fått utslag. Hvis menstruasjonen kommer etter 32 dager denne gangen også, skal jeg ha ny menstrausjon onsdag den 13. desember.

Så hva skjer? Hvorfor slår den ikke ut? Etter bruksanvisningen skal man få to blå streker. En kontrollstrek og en strek som viser LH-verdien. Jeg får kun den ene blå kontrollstreken.

Gjør jeg noe galt? Har jeg testet for tidlig? Har jeg ikke eggløsning i det hele tatt?

Det jeg nå er redd for er at Endomtriosen og cystene er tilbake og at jeg nå er tilbake på der jeg startet før jeg oppdaget at jeg hadde PCOS.

Håper jeg kan få et beroligene svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Du må regne med å ha eggløsning på dag 17-18 i beskrevne syklus. Du har vel test for tidlig, men det kan også være manglende eggløsning. Se når du får menstruasjon. Man kan teste eggløsning med en blodprøve på progesteron. Endometriose virker ikke inn på eggløsningen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...