Gå til innhold

Rått kjøtt


Anbefalte innlegg

Gjest noen fare?

Jeg har nettopp skjært opp en rå kylling. Oppdaget at jeg hadde noen småsår på hendene og tok plaster på dem fordi jeg ble usikker på om jeg kunne få noe smitte fra kyllingen og inn i såret. Kan rått kjøtt gi noen farlige smittsomme sykdommer når en får det i sår? Altså bør man dekke til sår, når man skjærer opp rått kjøtt?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/11251-r%C3%A5tt-kj%C3%B8tt/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Tore Abrahamsen, Overlege, spesialist i

Teoretisk er det mulig å bli smittet på en slik måte, men da må nok kjøttet være ganske innsatt med bakterier og det er ikke en vanlig smittemåte. Den andre veien, fra menneske til kjøtt, er også mulig. Derfor er det viktig ikke å ha sår når man behandler kjøtt, evt. at man bruker hansker.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/11251-r%C3%A5tt-kj%C3%B8tt/#findComment-57918
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...