Gjest noen fare? Skrevet 29. november 2000 Del Skrevet 29. november 2000 Jeg har nettopp skjært opp en rå kylling. Oppdaget at jeg hadde noen småsår på hendene og tok plaster på dem fordi jeg ble usikker på om jeg kunne få noe smitte fra kyllingen og inn i såret. Kan rått kjøtt gi noen farlige smittsomme sykdommer når en får det i sår? Altså bør man dekke til sår, når man skjærer opp rått kjøtt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/11251-r%C3%A5tt-kj%C3%B8tt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tore Abrahamsen, Overlege, spesialist i Skrevet 1. desember 2000 Del Skrevet 1. desember 2000 Teoretisk er det mulig å bli smittet på en slik måte, men da må nok kjøttet være ganske innsatt med bakterier og det er ikke en vanlig smittemåte. Den andre veien, fra menneske til kjøtt, er også mulig. Derfor er det viktig ikke å ha sår når man behandler kjøtt, evt. at man bruker hansker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/11251-r%C3%A5tt-kj%C3%B8tt/#findComment-57918 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.