Gå til innhold

Hvordan grille ytrefilet?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Aina E

Du kan krydre med hvitløkspepper evt.legge de i marinade. (Olivenoljeblanding med krydder og evt. friske urter)

Salt strør du ikke på før biffene er i panna, fordi det kan tørke de ut, så de blir tørre.

Ikke legg for mange i panna, for det kan kjøle ned panna så du må steke lenger.

Vent til smøret er gyllenbrunt (på ca 950 grader).

Legg i et par stykker og ikke rør de, eller stikk i de før kjøttkraft/blod pipler opp på toppen.

Da snur du de igjen og venter til det pipler opp på toppen igjen. Ta de ut av panna og la de ligge i et par minutter før du serverer.

Mmmm. Tror jeg skal ha det samme til middag.

Gjest Aina E

Du kan krydre med hvitløkspepper evt.legge de i marinade. (Olivenoljeblanding med krydder og evt. friske urter)

Salt strør du ikke på før biffene er i panna, fordi det kan tørke de ut, så de blir tørre.

Ikke legg for mange i panna, for det kan kjøle ned panna så du må steke lenger.

Vent til smøret er gyllenbrunt (på ca 950 grader).

Legg i et par stykker og ikke rør de, eller stikk i de før kjøttkraft/blod pipler opp på toppen.

Da snur du de igjen og venter til det pipler opp på toppen igjen. Ta de ut av panna og la de ligge i et par minutter før du serverer.

Mmmm. Tror jeg skal ha det samme til middag.

Øhh. Jeg så ikke at det stod grille før nå.

Men det er det samme om du griller. Stek med samme prinsipp, men grillen bør ikke være alt for varm hvis biffene er tykke, for da brenner de seg i kantene før kjøttsafta trenger igjennom.

Ulv I Faarikaal

Biffene skal være temperert, hvis grillen er er veldig varm, snu dem ofte. Hvis biffen er tjukk, snu dem enda oftere. Ved å dytte ned på toppen av kjøttet, kjenner du på spensten i kjøttet om de er medium eller rå. Ved å dytte hele tida får du en følelse av prosessen. I førsten er det helt bløtt, så blir det mer sprett, så blir den hard, og da er kjøttet gjennomstekt og ødelagt. Er du i tvil, skjær over for å se, du kan alltid steke litt til. Like før det blir passe, ta dem vekk fra varmen og la dem hvile i 5-10 min før du spiser, jo tykkere, jo lenger hviletid. Dekk til med litt alufolie for å holde varmen i dem mens de hviler.

Biffene skal være temperert, hvis grillen er er veldig varm, snu dem ofte. Hvis biffen er tjukk, snu dem enda oftere. Ved å dytte ned på toppen av kjøttet, kjenner du på spensten i kjøttet om de er medium eller rå. Ved å dytte hele tida får du en følelse av prosessen. I førsten er det helt bløtt, så blir det mer sprett, så blir den hard, og da er kjøttet gjennomstekt og ødelagt. Er du i tvil, skjær over for å se, du kan alltid steke litt til. Like før det blir passe, ta dem vekk fra varmen og la dem hvile i 5-10 min før du spiser, jo tykkere, jo lenger hviletid. Dekk til med litt alufolie for å holde varmen i dem mens de hviler.

Man skal ikke skjære i kjøtt under steketiden, for så å steke videre etterpå, da mister den masse av kjøttsaften. Og kjøtt skal helst ikke snus så mange ganger, det beste er å steke den bare en gang på hver side.

serendipity

Ikke ta på salt før de har fått stekeskorpe. Stek de til de har fått skorpe på hver side, ta på salt og så stek en og en side ferdig. Ikke snu alt for ofte. Vet ikke om du har gassgrill, men om du har det så sett varmen på litt over middels.

Jeg bruker peppermix til å krydre med.

Annonse

Man skal ikke skjære i kjøtt under steketiden, for så å steke videre etterpå, da mister den masse av kjøttsaften. Og kjøtt skal helst ikke snus så mange ganger, det beste er å steke den bare en gang på hver side.

Også der strides de lærde :-)

Det er seff ikke bra å kutte i den da, men det er bedre enn å ødelegge den helt (=gjennomstekt).

Men det med snuingen er de ikke enige om.

Selv har jeg etter mange år med 1+1 funnet ut at masse snuing er kjempegodt. Karamelliseringen på sidene skjer saktere, og dermed blir det bedre.

Spesielt bra er det dersom kjøttet er stort og tykt, så man ikke risikerer "forkullede" sider.

Du kan krydre med hvitløkspepper evt.legge de i marinade. (Olivenoljeblanding med krydder og evt. friske urter)

Salt strør du ikke på før biffene er i panna, fordi det kan tørke de ut, så de blir tørre.

Ikke legg for mange i panna, for det kan kjøle ned panna så du må steke lenger.

Vent til smøret er gyllenbrunt (på ca 950 grader).

Legg i et par stykker og ikke rør de, eller stikk i de før kjøttkraft/blod pipler opp på toppen.

Da snur du de igjen og venter til det pipler opp på toppen igjen. Ta de ut av panna og la de ligge i et par minutter før du serverer.

Mmmm. Tror jeg skal ha det samme til middag.

Hei,

Du skriver: "Vent til smøret er gyllenbrunt (på ca 950 grader)."

Ved 950 grader er ikke smøret "gyllentbrunt", men kjøkkenet brenner! :)

Med vennlig hilsen

Også der strides de lærde :-)

Det er seff ikke bra å kutte i den da, men det er bedre enn å ødelegge den helt (=gjennomstekt).

Men det med snuingen er de ikke enige om.

Selv har jeg etter mange år med 1+1 funnet ut at masse snuing er kjempegodt. Karamelliseringen på sidene skjer saktere, og dermed blir det bedre.

Spesielt bra er det dersom kjøttet er stort og tykt, så man ikke risikerer "forkullede" sider.

Men hvis man skjærer i den for så å steke litt til fordi den ikke var nok stekt så er den allerede helt ødelagt etter min mening. Da spiser jeg heller en saftig litt rå biff enn en tørr medium biff.

Men hvis man skjærer i den for så å steke litt til fordi den ikke var nok stekt så er den allerede helt ødelagt etter min mening. Da spiser jeg heller en saftig litt rå biff enn en tørr medium biff.

kommer litt an på om man skjærer mye, og hvor flink man er til å "lukke såret" med varme.

Men det blir litt forskjell ja, kan kun forsvares dersom man er håpløs og redd for at biffen skal bli (grøss) gjennomstekt.

kommer litt an på om man skjærer mye, og hvor flink man er til å "lukke såret" med varme.

Men det blir litt forskjell ja, kan kun forsvares dersom man er håpløs og redd for at biffen skal bli (grøss) gjennomstekt.

Huff, du skulle smake svigermors biffer. De er stekt til det ugjenkjennelige. Så tørre og harde at jeg knapt klarer å tvinge de i meg. *blæh*

Annonse

Huff, du skulle smake svigermors biffer. De er stekt til det ugjenkjennelige. Så tørre og harde at jeg knapt klarer å tvinge de i meg. *blæh*

Samme var biffen forrige gang jeg var ute og spiste.. huff..

Men han som eier stedet var sååå hyggelig, og det var for varmt ute til å klage. Jeg var bare helt skutt. Skal huske å bestille "rå" neste gang jeg er der og vil ha medium. Det gikk nemlig "bra" for ham som bestilte rå.

hihi.

Gjest Aina E

Hei,

Du skriver: "Vent til smøret er gyllenbrunt (på ca 950 grader)."

Ved 950 grader er ikke smøret "gyllentbrunt", men kjøkkenet brenner! :)

Med vennlig hilsen

Tja, så er det du som må ha t-skje metoden, da...

Sett PLATA på 950. (Eller for å si det på en annen måte: Ikke på det høyeste, men nest høyeste på en vanlig medium størrelses plate...) Ikke vent til smøret har oppnådd den temperaturen.

PS: Det er ikke sikkert at den nest høyeste innstillingen på ALLE komfyrer med medium størrelse på plata holder 950 grader, men her må du seff prøve deg frem og finne det som passer din biff best.

Lurer på hvordan du klarer deg i det daglige, som må ha alt så detaljert?

Tipper du diskuterer med kjøleskapet ditt om det er kaldt nok før du legger varer inn i det også.

Samme var biffen forrige gang jeg var ute og spiste.. huff..

Men han som eier stedet var sååå hyggelig, og det var for varmt ute til å klage. Jeg var bare helt skutt. Skal huske å bestille "rå" neste gang jeg er der og vil ha medium. Det gikk nemlig "bra" for ham som bestilte rå.

hihi.

På den type restauranter sier man bare "kapp av hornene, og tørk den bak". Da forstår de fleste tegningen! :D

Med vennlig hilsen

Tja, så er det du som må ha t-skje metoden, da...

Sett PLATA på 950. (Eller for å si det på en annen måte: Ikke på det høyeste, men nest høyeste på en vanlig medium størrelses plate...) Ikke vent til smøret har oppnådd den temperaturen.

PS: Det er ikke sikkert at den nest høyeste innstillingen på ALLE komfyrer med medium størrelse på plata holder 950 grader, men her må du seff prøve deg frem og finne det som passer din biff best.

Lurer på hvordan du klarer deg i det daglige, som må ha alt så detaljert?

Tipper du diskuterer med kjøleskapet ditt om det er kaldt nok før du legger varer inn i det også.

*kremt*

Jeg har faktisk 2 termometer i et helt nytt kjøleskap, men det var fordi det var et problem med døren! :-)

Elkjøp var veldig behjelpelige!

===

Tallene på komfyren er ikke grader (verken Fahrenheit eller Celcius), men Watt - og indikerer hvor mye energi (per sekund) som går med til oppvarming av platen.

For å gi den en indikasjon av hvor varmt 950 grader er: Aluminiumsgryter smelter ved 660 grader!

Med vennlig hilsen

Gjest Aina E

*kremt*

Jeg har faktisk 2 termometer i et helt nytt kjøleskap, men det var fordi det var et problem med døren! :-)

Elkjøp var veldig behjelpelige!

===

Tallene på komfyren er ikke grader (verken Fahrenheit eller Celcius), men Watt - og indikerer hvor mye energi (per sekund) som går med til oppvarming av platen.

For å gi den en indikasjon av hvor varmt 950 grader er: Aluminiumsgryter smelter ved 660 grader!

Med vennlig hilsen

Javel, javel. Samme det. 950, eller 650 grader. Det står et tall ved bryteren som mest logisk sett ville betydd grader for oss som ikke er så bevandret innen temperaturkreftene...

Jeg er uansett steingod til å lage biff på den det står 950 ved siden av.

Javel, javel. Samme det. 950, eller 650 grader. Det står et tall ved bryteren som mest logisk sett ville betydd grader for oss som ikke er så bevandret innen temperaturkreftene...

Jeg er uansett steingod til å lage biff på den det står 950 ved siden av.

Hei,

Temperaturen i pannen er på noen få hundre grader (kanskje 200-250). :)

PS: når det står "2000" på den store platen er det ikke 2000 grader - det er langt over jerns smeltepunkt!

Glad for at biffen blir god! Det er det viktigste!

Med vennlig hilsen

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...