Gå til innhold

Rå scampi (tilberedning)


Zelig

Anbefalte innlegg

Noen som vet hvordan jeg skal tilberede rå scampi? Har bare brukt den røde, forkokte typen før. Skal de like kort tid i panna som de jeg pleier å bruke?

Skal woke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Se på fargen. Rødlig = ferdig.

Takk -tok de opp akkurat da de var blitt røde på begge sider.

Men så kom jeg på en ting.. Jeg tok av skallet før jeg la dem i panna, men jeg snittet dem ikke opp i "ryggen" for å ta ut den tarm-greia -og når jeg etterpå kom på at jeg hadde spist den ble jeg skikkelig, skikkelig kvalm.

Skal man alltid skrelle rekene først? Jeg mener, man får dem jo ofte med skallet på restauranter, og da er vel den tarm-saken inni??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3-4 minutter er nok for rå scampi.

Hei -du kan så mye om mat, gidder du å se på det jeg skrev til jacob, ang. tarmene (unnskyld ekkelheten) til rekene? Kan jeg steke rekene med skall eller bør jeg alltid skrelle dem så jeg kan ta ut tarmen før jeg steker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei -du kan så mye om mat, gidder du å se på det jeg skrev til jacob, ang. tarmene (unnskyld ekkelheten) til rekene? Kan jeg steke rekene med skall eller bør jeg alltid skrelle dem så jeg kan ta ut tarmen før jeg steker?

Du kan jo servere tarminnholdet til dessert med vaniljesaus på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei -du kan så mye om mat, gidder du å se på det jeg skrev til jacob, ang. tarmene (unnskyld ekkelheten) til rekene? Kan jeg steke rekene med skall eller bør jeg alltid skrelle dem så jeg kan ta ut tarmen før jeg steker?

Ja, du tar ut tarmene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, du tar ut tarmene.

Takk igjen. Vet du hvordan man tar de ut uten å skrelle dem først? Hvis man ønsker å servere dem med skall, altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk igjen. Vet du hvordan man tar de ut uten å skrelle dem først? Hvis man ønsker å servere dem med skall, altså.

Du snitter/klipper dem opp på ryggen (fra hodet og ned mot halen), og tar ut tarmene og evt skyller dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du snitter/klipper dem opp på ryggen (fra hodet og ned mot halen), og tar ut tarmene og evt skyller dem.

Ok, da skal jeg prøve det i dag. Med skall, uten tarmer.

Skal marinere dem godt i hvitløk og chili først så jeg glemmer smaken fra i går..

Igjen takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, da skal jeg prøve det i dag. Med skall, uten tarmer.

Skal marinere dem godt i hvitløk og chili først så jeg glemmer smaken fra i går..

Igjen takk :)

Det blir nok godt! Trøst deg med at det neppe er farlig å spise de tarmene, selv om det kanskje ikke høres så godt ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir nok godt! Trøst deg med at det neppe er farlig å spise de tarmene, selv om det kanskje ikke høres så godt ut.

Neida, og bakteriene ble nok drept av varmen. Men tanken gjør meg usigelig kvalm. Så jeg synes jeg må spise det i dag og, har jo fryser'n full så og si. Best å ikke utvikle noen fobi, men å ta knekken på den med en gang med "flooding" :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...