Gå til innhold

Manisk


racerwoman

Anbefalte innlegg

Heisan. Svigermor er Manisk, ikke deprisiv, kun manisk. Hun har perioder, som no kommer hyppigere enn tidligere,første startet for ca 8 år siden. Hun blir da hyper, søvnproblem, taletrang hele tiden, snakker hele tiden, søvnproblemer, gjør ting hun ikke gjør ellers,(endrer personlighet). Når hun endelig er komt ovenpå igjen, nekter hun for sitt problem, nekter hva hun har gjort/sagt, og mener at alle andre er gale, ikke hun. Vi får ikke lov å bry oss, men vanskelig da alle i familien, venneomkrings blir innblandet i periodene. No sist måtte en vennine sykmelde seg, for å ta vare på henne 24t i døgnet, da mannen arbeider på sjøen. Hun er ikke i stand til å ta vare på seg sjøl. Hun blir da dopet ned for å sove ett par døgn, og kommer da til slutt ovenpå igjen. Vi har prøvd snakke med hennes fast lege, men kommer ingen vei. Det vi trenger å vite, er hva vi skal gjøre i hennes maniske perioder, samt om der finnes en behandlingsform som kan gjør at periodene uteblir eventuelt mildnes. Hun kjører bil, og vet ikke hvor og hvordan hun kjører under periodene.

Vi ønsker informasjon om denne diagonosen, og om hvordan vi skal forholde oss til henne. Hun er 58 år. gammel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bipolar lidelse skal behandles med stemningsstabiliserende midler. Helst hele tiden. For henne er kanskje Litium det beste valget. Epilepsi brukes også. (Tegretol, Lamictal, Orfiril). I tillegg har mange god hjelp av antipsykotisk medisin i perioder. Noen bruker kun det som medisinering også.

Når hun er så syk at hun ikke kan ta vare på seg selv, bør hun innlegges. Når hun er så syk kan hun legges inn mot sin vilje. Det er ikke familien som legger henne inn, men legen.

http://www.bipolardisorder.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...