Gå til innhold

Tvangsbehandling??


Oklala

Anbefalte innlegg

Hei

Skriver anng en venninne av meg. Det startet for snart 2 år siden da hun var rundt 20 år med personlighetsforandringer. Etter kort tid ble ting værre og i dag veldig ille. Det startet med at hun inbilte seg ting, bl.a. at folk på tv ga henne små tegn, at hun bakte kaker osv og putta masse rare ingredienser i, hun var sjalu og mistenksom og "rar".

Hun var tidligere en veldig selvopptatt pen jente som begynte å studere og var nesten psykelig opptatt av utseende sitt. I dag har hun sluttet helt og stelle seg og dusje. Hun kan virke forsåvidt normal (bortsett fra det sjuskete utseende) sånn inntil man har tilbrunget en dag eller to sammen henne. Hun var for litt siden tvangsinnlagt på psykriatisk akutten i 3 uker, de sa det var max tid de kunne holde henne mot hennes vilje, derfa ble hun puttet over på et "frivillig" opplegg som hun rømte fra etter to dager. Hun reiste til utlandet og levde en stund med noen "uteliggere" og ble etterhvert nå sendt hjem med hjelp fra ambasaden.

Så kommer problemet mitt... I dag bor hun ute, dusjer ikke, tar ikke vare på seg selv over hodet, lever av og selge seg til tilfeldige ved anledning, oppsøker oss "gamle" bekjente og virker helt fjern, vi når lixom ikke fram til henne. Vi vet ikke hva vi kan gjøre for og hjelpe henne, eller hvor vi kan henvende oss. Hun innser ikke selv at noe er galt og syntes livet er ganske greit. Familien hennes skyr unna henne og problemene rundt henne og nesten trygler venninner om og hente henne når hun drar dit. En av venninnene fikk med en bok om schizofreni? av foreldrene når hun var der sist, de kommenterte at hun kunne lese om den arvelige sykdommen i familien der (vet ikke om dette stemmer)

Er det noe vi kan gjøre som venner av henne? Hvor kan vi henvende oss når hun selv ikke ønsker hjelp? Rett og slett HVA GJØR VI NÅ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...