Gå til innhold

Brun utflod


Gjest toy
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest toy

Hei.

Jeg har de siste 3 dagene hatt brun utflod. Har hatt dette en gang før også, men da ga det seg fort. Normalt har jeg litt blankaktig utflod.Er bekymret for at noe skal være galt. Var hos gynokolog for ett halvt år siden og alt var normalt. Har hatt samme partner i 6 år. Synes dette er veldig ubehagelig og ekkelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det kan være litt gammelt blod. Noen har litt blødning ved eggløsning, noen ved samleie eller annet press på livmorhalsen. Hvis det fortsetter, bør du få en sjekk, men i det fleste tilfeller et det et helt uskyldig fenomen. Se vedlegg.

Vennlig hilsen Mette H Moen

BLØDNING MELLOM MENSTRUASJONENE

Årsak til blødning ved samleie eller mellomblødninger kan være det man betegner som en ”ektopi”. Det betyr at den slimhinne som finnes på innsiden av livmorhalsen (i kanalen) har vokst ut på overflaten, utsiden av livmorhalsen. Det skyldes østrogenhormonets påvirkning og ses derfor både ved bruk av p-pille og hos gravide (og også hos andre kvinner!). Denne slimhinne er blodrik og tynn og blør lett ved berøring (som gynekologisk undersøkelse, samleie, hard avføring). Det er helt ufarlig. Få legen til å undersøke om du har en slik forandring. I noen tilfeller kan man med laser få den bort, men ofte vokser slimhinnen ut igjen etter noen tid. Pensling har ingen effekt.

Det er heller ikke uvanlig at det kan komme blødning på eggløsningstidspunktet (to uker før mensen kommer), det skyldes hormonelle forhold.

Med p-pille kan det komme blødninger i utide, evt kan man bytte til annet merke.

I sjeldne tilfeller kan det være andre unormale forhold på livmorhalsen eller livmorhulen, både godartede og ondartede, eller det kan være betennelse i livmor og evt eggledere. Det er derfor viktig med en undersøkelse før man slår seg til ro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...