Gå til innhold

SINNSYKE FRIKJENT IGJEN


Olsen2003

Anbefalte innlegg

Den antatte drapsmannen på Anna Lindh er en nazist. Nok en gang har psykiaterne gått mann av huse og stigmatisert de sinnslidende som mulige gjeringsmenn for denne ugjerningen.

Er det ikke på tide at psykiaterne styrer sin PR- kåthet og ser litt på fakta.

Sakens fakta er at 70% av befolkningen får en alvorlig sinnslidelse i løpet av sitt liv. Disse begår i gjennomsnitt 5-10% av alle drap. Over 90 % av alle drap begås av den delen av befolkningen som defineres som friske (de resterende 30%).

Når man trekker frem sinnslidende mennesker som trolige gjerningsmenn ved nesten alle drap, så stigmatiser man en hel gruppe mennesker og denne type suggesjon fører bare til mer hets mot de med psykiske lidelser.

Jeg mener at psykiaterne heller bruke sin tid på å få de sinnsyke som har begått drap under sykdom ut av fengslene. Der dopes de ned og mange tyr til "selv medisinering" med den frie flyt av narkotika som finnes i fengslene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du har åpenbart lest litt for lite om denne personen i og med at han har personlighetsforstyrrelser og psykiske problemer.

Det har heller ikke kommet fram at han er nynazist, men at han kjenner noen av Sveriges mest kjente nynazister.

Nynazister kan for øvrig også ha psykiske problemer, noe denne personen åpenbart har, i hvert fall sier media nå at han har alvorlige personlighetsforstyrrelser.

Så jekk deg ned en smule.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Biter du ikke deg selv litt i halen med dette innlegget?

Jeg antar at du har fått med deg at en psykiatrisk pasient stakk av fra sykehuset og drepte en femåring inspirert av drapet på Lindh?

Jeg tror nok det er riktig å si at den største trusselen mot politkere og andre kjente personer i land som Norge faktisk er mennesker i psykisk ubalanse. Denne oppfatningen deles i stor grad av politiet og politikerne selv. Det må gå an å påpeke slike kjensgjerninger uten å bli beskyldt for å bedrive hets mot en gruppe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Måten du bruker statistikk på er forresten fullstendig uholdbar. Du får det til å høres ut som 70% av befolkningen til en hver tid er alvorlig sinnslidende, mens de resterende normale 30% står for 90% av alle drap.

Hvis vi imidlertid tar utgangspunkt i dine tall og tilfører en smule logikk får vi denne framstillingen:

5-10% av alle drap er utført av personer som er alvorlig sinnslidende i gjerningsøyeblikket (psykotiske).

Det er imidlertid selvsagt ikke slik at 70% av befolkningen til en hver tid er alvorlig sinnslidende, kanskje dreier det seg om rundt 1%. Altså er denne gruppen i realiteten sterkt overrepresentert på drapsstatistikkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...