Gå til innhold

Hva er psykomotorisk psykobehandling?


carolina

Anbefalte innlegg

Hei

Er det nokon som vet kva psykomotorisk psykobehandling går ut på? (såg at du bea nevnte det, men eg vet ikkje kva det er). Og er det nokon som vet om litt andre behandlingsmetoder ein dei vanlege, nå tenker eg på alt utenom psykologer/psykiater?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Laila Sundgot Schneider, lege

Kjære Carolina ! Det er mange forskjellige behandlingsmuligheter, såvel med psykiater/psykolog som med andre fagpersoner. De vanligste behandlingsmuligheter i forhold til sf er psykodynamisk psykoterapi, familieterapi, kognitiv terapi, kroppsorientert psykoterapi, psykomotorisk fysioterapi, hypnose og uttrykksterapi. Jeg tenker at du mener psykomotorisk fysioterapi. Det er fysioterapeuten som er hjelper og pasienten er ofte plaget av muskulære smerter og en "avstengt" kropp. Kroppen uttrykker mentale tilstander, pusten f.eks tillegges svært stor rolle. Virkemidlene kan være berøring og massasje, pusteøvelser, bruk av stillinger, enkle bevegelser for å kjenne på forskjellige opplevelser av seg selv, lek osv. Samtalen er også viktig. Det du kanskje også lurer på er kroppsorientert psykoterapi, hvor behandlere er utdannet for å beherske verbale og kroppslige metoder. Det finnes flere tradisjoner. Det legges vekt på at kroppen husker, og erfaringer er " lagret i kroppens vev ". I behandlingen kan de vekkes til live. Kroppsorientert behandling kan bety at teraputen masserer eller presser på deler av kroppen for å fremme pasientens vitalitet, gjøre tydelig muskulære spenninger. Pasienten kan også jobbe med seg selv med øvelser som gjør at en for opplevelsen av sin egen kroppslighet. Dette er relativt kort fortalt, håper det gir deg et lite innblikk.Kjær

Informasjon via Internett erstatter ikke en legekonsultasjon. For en sikker

vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet bør du derfor rådføre deg

med legen din.

Vennlig hilsen Laila Sundgot Schneider, lege

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...