Gå til innhold

Til legen.......


Gjest eha

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Anne Rita Øksengård, Lege

Kjære eha,

Zoloft er et såkalt SSRI-preparat (Selektiv Serotonin reopptakshemmer) på linje med andre SSRI-preparater som f.eks Cipramil, Seroxat, Fontax m.fl. Disse kalles ofte populært for "lykkepiller", men dette er misvisende da de kun hever stemningsleie hvis det er sykelig nedsatt.

Zolofts virkestoff er Sertralin som skiller seg noe fra andre SSRI-preparaters virkestoff med hensyn til hvilke andre kjemiske forbindelser i kroppen det virker på. Bruksområdet for Zoloft er således generelt det samme som for de øvrige SSRI-preparatene. Våre kliniske erfaringer når det gjelder valg av antidepressive medikamenter til den enkelte pasient går stort sett på å velge det som har minst bivirkningspotensiale og her kan SSRI-preparater være gunstige å bruke hos eldre pasienter. Videre ser vi på hvilke andre medikamenter pasienten evt. bruker for sikre best mulig toleranse for kroppen og unngå uheldige kombinasjoner. Prismessig er det små forskjeller mellom de ulike SSRI-preparatene når det gjelder vanlig dosering. Det kan av og til være at man hos enkelte ser ønsket effekt av ett og mindre effekt av et annet av SSRI-preparatene. Et evt. skifte av preparat skal gjøres i samsvar med behandlende lege, da det er individuelt hvordan den enkelte kan reagere på det. Det er derfor vanskelig her å svare helt konkret på hvordan et SSRI-preparatet er i forhold til et annet, men jeg håper disse generelle betraktningene er til nytte for deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...