Gå til innhold

Brutt taushetsplikten


Fuzzie

Anbefalte innlegg

Bor på et lite sted med 1400 innb. der alle kjenner alle. Er nå midt i en seperasjon, og av den grunn søkt hjelp fra trygdekontor på div. stønader. Vi ville holde dette hemmelig til etter jul, nå har vi mistanke om at en på trygdekontoret har "forsnakket" seg og fortalt min svigerfar om situasjonen.

Kan vi bytte trygdekontor og bruke trygdekontoret i en annen kommune?

Eller er det noen vi kan klage til? (vi har ikke bevis for at det har skjedd)

Dette er vanskelig da vi bor på en liten plass...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Irene Grøneng

Brudd på taushetsplikten er straffbart. Dersom dere har mistanke om dette bør dere i første omgang ta det opp med trygdesjefen, så vil vedkommende svare på om dere kan få saken flyttet til et annet kontor. En slik flytting av ansvaret vil jo på en måte være en innrømmelse av at taushetsplikten ikke er i varetatt, så jeg kan tenke meg at det ikke vil være så enkelt å få gjennomført i praksis uten at saksbehandler innrømmer forholdet.

Det største problemet på mindre plasser er ofte at man føler det ubehagelig å snakke om så sensitive ting med en som kan være nærmeste nabo, og det kan være andre klienter - som også kan være nærmeste nabo - tilstede på trygdekontoret. Hvis romløsningen ikke innbyr til fortrolig samtale kan det faktisk være en systemsvikt i forhold til taushetsplikten.

Det kan være nok for "store ører" bare det å høre hvilken saksbehandler du spør etter når du henvender deg i ekspedisjonen ("Åh, hun spør etter bidragsfogden, ja...").

Det er derfor viktig at du snakker med trygdesjefen, uansett om det dreier seg om en menneskelig svikt eller systemsvikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...