Gå til innhold

NHD el. andre. Hva kan problemet hans være?


Gjest En kamerat

Anbefalte innlegg

Gjest En kamerat

Jeg er ute etter antydninger (altså ikke "slik er det")om diagnoser som kan passe på en slik person, slik at jeg kan lete videre selv:

- han er mer opptatt av en fantasiverden, og holder på denne for enhver pris selv under hard konfrontasjon. Han er meget opptatt av denne verdenen og bruker store ressurser for å opprettholde denne. Alt han sier blir justert slik at det passer inn i dette bildet.

- han har vanskeligheter med å stole på andre, og tror at folk kan være ute etter han. Dette kan også dreie seg om mennesker han ikke har truffet personlig. En uskyldig kommentar kan bli tolket som en trussel.

- alt dreier seg om han. Om det ikke gjør det skaper han en situasjon som skaper en ny situasjon slik at det handler om han likevel.

- han gir seg ut for en annen i samtaler med andre som ikke vet hvem han er for å finne ut om disse har informasjon om han

- det ser ut som han til en viss grad liker denne oppmerksomheten han skaffer seg. Det kan synes som om han får energi til å fortsette videre når oppmerksomhet blir han til del, uansett om den er positiv eller negativ

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Han har i alle fall paranoide symptomer. Sammen med "fantasiverdenen" peker dette i retning av schizotyp personlighetsforstyrrelse, kanskje schizofreni.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...