Gå til innhold

Potetmos


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vet ikke helt hvordan jeg lager potetmos jeg.. noen som kan hjelpe? Flaut ja...

Fortsetter under...

Skrevet

Kok poteter i usaltet vann og press dem gjennom en slik potetpresse (ser ut som en stor hvitløkspresse), eller bruk stapper, ikke bruk food processor, da blir det bare lim. Bland inn noen klatter smør, litt varm melk (noen bruker fløte, men jeg synes det tar bort smaken fra selve potetmosen og blir litt for kvalmende), salt, pepper, revet muskat og gjerne klippet gressløk. Hvis du koker noen hele fedd hvitløk med potetene og moser dem i får du en mild og fin hvitløksmak på potetmosen.

Skrevet

Rensk poteter, kok dem med litt salt.

Varm opp melk + smør/margarin. Tilsett salt og ev. pepper, gressløk, purreløk eller sprekere ting.

Mos potetene med et stappejern, tilsett melk litt og litt. Mos sammen til potetmos. Ikke for mye melk!! Ta bare litt og litt i gangen og se an om det blir nok.

Barabam! Ferdig.

Skrevet

Skrell potet. Kok de møre - veldig møre. Hell forsiktig av vannet. Knnus potene helt, tilsett litt melk slik at konsistensen blir som du vil ha den. Rør inn smør og smak til med salt.

Skrevet

Hjemmelaget potetstappe

10-12 poteter

2 - 3 dl melk

1 ss smør

salt og pepper

Klippet gressløk om ønskelig

Skrell ferdig kokte poteter og mos dem sammen med smøret. Tilsett melken og varm opp stappen. Smak til med salt og pepper. Om ønskelig tilsettes klippet gressløk.

Fant dette på en matside. Finnes flere varianter av potetmos. Regner med at det ikke var potetmos fra pose du skulle ha ;o)

Annonse

Skrevet

Hjemmelaget potetstappe

10-12 poteter

2 - 3 dl melk

1 ss smør

salt og pepper

Klippet gressløk om ønskelig

Skrell ferdig kokte poteter og mos dem sammen med smøret. Tilsett melken og varm opp stappen. Smak til med salt og pepper. Om ønskelig tilsettes klippet gressløk.

Fant dette på en matside. Finnes flere varianter av potetmos. Regner med at det ikke var potetmos fra pose du skulle ha ;o)

*fnis*

Skrevet

Instruksjonene står bakpå posen ...

;)

Jeg kjøpte en 10 kg-pose i dag, der sto ingen oppskrift:-|

Skrevet

Jeg kjøpte en 10 kg-pose i dag, der sto ingen oppskrift:-|

10-kg pose med potetmos?

Skrevet

10-kg pose med potetmos?

Poteter! Du sa jo at det sto bakpå posen:-/

Skrevet

Poteter! Du sa jo at det sto bakpå posen:-/

Nei, ikke på posen med poteter, men på posen med potetmos!

Skrevet

Nei, ikke på posen med poteter, men på posen med potetmos!

(du skjønner at jeg har aldri laget noe mer avansert enn posemat, og kommer svært sjelden til å gjøre det... og når det går an å kjøpe potetmos på pose ville jeg ALDRI laget selv...)

Skrevet

Instruksjonene står bakpå posen ...

;)

Jeg er vandt med posene jeg ogsaa, det er jo saa godt. Takker for svar.. Men naa vil ungene ha kokte poteter og mose dem paa tallerken:-) like saa greit.. Jeg kan vertfall koke poteter!

Annonse

Skrevet

(du skjønner at jeg har aldri laget noe mer avansert enn posemat, og kommer svært sjelden til å gjøre det... og når det går an å kjøpe potetmos på pose ville jeg ALDRI laget selv...)

Det er stor forskjell på hjemmelaga og posemos. Hj-mos har jeg smakt med f.eks rype, kjempegodt. Der hadde jo posemosen blitt direkte flau:-)

Skrevet

(du skjønner at jeg har aldri laget noe mer avansert enn posemat, og kommer svært sjelden til å gjøre det... og når det går an å kjøpe potetmos på pose ville jeg ALDRI laget selv...)

Jeg bruker mest å lage potetmos fra pose, da vi bare er tre personer som skal ha det, men om det er flere gjester så lager jeg av vanlige poteter, og det er jo best synes jeg da. :))

Skrevet

Skal du ha verdens beste potetmos? Den folk spiser til de er nære ved å kaste opp? En gammel familieoppskrift som etter dette ikke er så hemmelig mere? Da gjør du som følger:

Skrell poteter, skjær dem i skiver eller terninger. Hakk en stor løk og 2 purre. Ha alt i kjelen og fyll med vann. Ha i salt og 3 ss buljongpilver og kok til potetene er mære.

Hell av vannet og knus alt sammen. Rør i melk og gjerne litt fløte til den har passe konsistens. Den skal være ganske grov. Smak til med salt, pepper og buljongpulver.

God appetitt.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...