Gjest epletre Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Vet ikke helt hvordan jeg lager potetmos jeg.. noen som kan hjelpe? Flaut ja... 0 Siter
Åsemor Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Instruksjonene står bakpå posen ... 0 Siter
Tornerose Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Kok poteter i usaltet vann og press dem gjennom en slik potetpresse (ser ut som en stor hvitløkspresse), eller bruk stapper, ikke bruk food processor, da blir det bare lim. Bland inn noen klatter smør, litt varm melk (noen bruker fløte, men jeg synes det tar bort smaken fra selve potetmosen og blir litt for kvalmende), salt, pepper, revet muskat og gjerne klippet gressløk. Hvis du koker noen hele fedd hvitløk med potetene og moser dem i får du en mild og fin hvitløksmak på potetmosen. 0 Siter
tiliti Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Rensk poteter, kok dem med litt salt. Varm opp melk + smør/margarin. Tilsett salt og ev. pepper, gressløk, purreløk eller sprekere ting. Mos potetene med et stappejern, tilsett melk litt og litt. Mos sammen til potetmos. Ikke for mye melk!! Ta bare litt og litt i gangen og se an om det blir nok. Barabam! Ferdig. 0 Siter
Vincent Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Skrell potet. Kok de møre - veldig møre. Hell forsiktig av vannet. Knnus potene helt, tilsett litt melk slik at konsistensen blir som du vil ha den. Rør inn smør og smak til med salt. 0 Siter
Gjest Rusle Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Hjemmelaget potetstappe 10-12 poteter 2 - 3 dl melk 1 ss smør salt og pepper Klippet gressløk om ønskelig Skrell ferdig kokte poteter og mos dem sammen med smøret. Tilsett melken og varm opp stappen. Smak til med salt og pepper. Om ønskelig tilsettes klippet gressløk. Fant dette på en matside. Finnes flere varianter av potetmos. Regner med at det ikke var potetmos fra pose du skulle ha ;o) 0 Siter
Åsemor Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Hjemmelaget potetstappe 10-12 poteter 2 - 3 dl melk 1 ss smør salt og pepper Klippet gressløk om ønskelig Skrell ferdig kokte poteter og mos dem sammen med smøret. Tilsett melken og varm opp stappen. Smak til med salt og pepper. Om ønskelig tilsettes klippet gressløk. Fant dette på en matside. Finnes flere varianter av potetmos. Regner med at det ikke var potetmos fra pose du skulle ha ;o) *fnis* 0 Siter
Gjest ildg Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Instruksjonene står bakpå posen ... Jeg kjøpte en 10 kg-pose i dag, der sto ingen oppskrift:-| 0 Siter
Åsemor Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Jeg kjøpte en 10 kg-pose i dag, der sto ingen oppskrift:-| 10-kg pose med potetmos? 0 Siter
Gjest ildg Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 10-kg pose med potetmos? Poteter! Du sa jo at det sto bakpå posen:-/ 0 Siter
Åsemor Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Poteter! Du sa jo at det sto bakpå posen:-/ Nei, ikke på posen med poteter, men på posen med potetmos! 0 Siter
Åsemor Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Nei, ikke på posen med poteter, men på posen med potetmos! (du skjønner at jeg har aldri laget noe mer avansert enn posemat, og kommer svært sjelden til å gjøre det... og når det går an å kjøpe potetmos på pose ville jeg ALDRI laget selv...) 0 Siter
Gjest epletre Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Instruksjonene står bakpå posen ... Jeg er vandt med posene jeg ogsaa, det er jo saa godt. Takker for svar.. Men naa vil ungene ha kokte poteter og mose dem paa tallerken:-) like saa greit.. Jeg kan vertfall koke poteter! 0 Siter
Gjest ildg Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 (du skjønner at jeg har aldri laget noe mer avansert enn posemat, og kommer svært sjelden til å gjøre det... og når det går an å kjøpe potetmos på pose ville jeg ALDRI laget selv...) Det er stor forskjell på hjemmelaga og posemos. Hj-mos har jeg smakt med f.eks rype, kjempegodt. Der hadde jo posemosen blitt direkte flau:-) 0 Siter
Gjest TIGA Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 (du skjønner at jeg har aldri laget noe mer avansert enn posemat, og kommer svært sjelden til å gjøre det... og når det går an å kjøpe potetmos på pose ville jeg ALDRI laget selv...) Jeg bruker mest å lage potetmos fra pose, da vi bare er tre personer som skal ha det, men om det er flere gjester så lager jeg av vanlige poteter, og det er jo best synes jeg da. ) 0 Siter
Pappa Bjørn Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Skal du ha verdens beste potetmos? Den folk spiser til de er nære ved å kaste opp? En gammel familieoppskrift som etter dette ikke er så hemmelig mere? Da gjør du som følger: Skrell poteter, skjær dem i skiver eller terninger. Hakk en stor løk og 2 purre. Ha alt i kjelen og fyll med vann. Ha i salt og 3 ss buljongpilver og kok til potetene er mære. Hell av vannet og knus alt sammen. Rør i melk og gjerne litt fløte til den har passe konsistens. Den skal være ganske grov. Smak til med salt, pepper og buljongpulver. God appetitt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.