Gjest kan dere hjelpe?? Skrevet 23. desember 2003 Del Skrevet 23. desember 2003 Hei Skal lage pinnekjøtt i kveld. Har lagt pinnne i kaldt vann over natten. Lurer i den forbindelse på hvordan skal jeg dampkoke pinnekjøttet? Har kjøpt sånne bjørkepinner. Skal jeg først legge bjørkepinnene oppi gryten og deretter fylle på med vann slik at det dekker pinnene og deretter legge oppi pinnekjøttet? Håper noen kan hjelpe med. Sjyen som skal til pinnekjøttet er dette vannet som er igjen i gryta etter at jeg har kokt pinnekjøttet? Skal dette tilsettes med noe før servering? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/130623-pinnekj%C3%B8tt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sussi Skrevet 23. desember 2003 Del Skrevet 23. desember 2003 Hei :-) Jeg pleier å gjøre som du beskriver. Pinner i bunn, dekkes med vann, så kjøttet over. Du må passe på at det ikke tørrkoker. Jeg bruker sjyen som den er, Noen tilsetter smør. Riktig God Jul fra 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/130623-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-800203 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ufordøyelig Skrevet 23. desember 2003 Del Skrevet 23. desember 2003 Hei :-) Jeg pleier å gjøre som du beskriver. Pinner i bunn, dekkes med vann, så kjøttet over. Du må passe på at det ikke tørrkoker. Jeg bruker sjyen som den er, Noen tilsetter smør. Riktig God Jul fra den "sjyen" som er igjen fra kokt pinnekjøtt er som regel bare fett, så en del av fettlaget bør tas av først. (når "sjyen" har stått til avkjøling ser en egentlig hvor mye fett det er..nesten alt er stivnet) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/130623-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-800227 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kizza1365380506 Skrevet 23. desember 2003 Del Skrevet 23. desember 2003 Du legger bjørkepinnene opp først så kjøtt, fyller opp med vann til det dekker bjørkepinnene. Husk å fylle på vann etterhvert. Dersom du har kjøpt tørket pinnekjøtt (ikke røkt) kan du gi dem litt tid i stekeovnen etterpå da blir fettet litt sprøtt, men det er smak og behag, jeg gjør det ikke. Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/130623-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-800228 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bruker Skrevet 23. desember 2003 Del Skrevet 23. desember 2003 den "sjyen" som er igjen fra kokt pinnekjøtt er som regel bare fett, så en del av fettlaget bør tas av først. (når "sjyen" har stått til avkjøling ser en egentlig hvor mye fett det er..nesten alt er stivnet) Enig. Jeg begriper ikke at folk øser dette skrekkens avfall over god mat. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/130623-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-800242 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 23. desember 2003 Del Skrevet 23. desember 2003 Har du saftkoker blir det mye enklere. Legg pinnekjøttet oppå "rista" i saftkokeren. _Ikke_ vann i saftkoker! Plasser saftkokeren oppå en annen, litt mindre kasserolle. Denne kasserollen er fylt med vann og gir da vanndampen til pinnekjøttet. Sjyen (sausen/fettet) trekkes ned i bunnen av saftkokeren og helles etterhvert i en egen kasserolle. Dette varmes godt opp rett før pinnekjøttet skal spises. Aller best synes jeg det er når pinnekjøttet stekes i ovnen på ca 180-200 grader 20 min før man skal spise. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/130623-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-800302 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tiliti Skrevet 23. desember 2003 Del Skrevet 23. desember 2003 Jepp, sånn. Men jeg kaster sjyen, synes ikke den er god. Og så slenger jeg det 1-2 minutter på hver side under grillen i ovnen like før servering - blir litt mer crispy. Nam. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/130623-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-800397 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.