Gå til innhold

Pinnekjøtt


Gjest kan dere hjelpe??

Anbefalte innlegg

Gjest kan dere hjelpe??
Skrevet

Hei

Skal lage pinnekjøtt i kveld. Har lagt pinnne i kaldt vann over natten. Lurer i den forbindelse på hvordan skal jeg dampkoke pinnekjøttet? Har kjøpt sånne bjørkepinner. Skal jeg først legge bjørkepinnene oppi gryten og deretter fylle på med vann slik at det dekker pinnene og deretter legge oppi pinnekjøttet? Håper noen kan hjelpe med. Sjyen som skal til pinnekjøttet er dette vannet som er igjen i gryta etter at jeg har kokt pinnekjøttet? Skal dette tilsettes med noe før servering?

Skrevet

Hei :-)

Jeg pleier å gjøre som du beskriver. Pinner i bunn, dekkes med vann, så kjøttet over. Du må passe på at det ikke tørrkoker. Jeg bruker sjyen som den er, Noen tilsetter smør.

Riktig God Jul fra

Gjest ufordøyelig
Skrevet

Hei :-)

Jeg pleier å gjøre som du beskriver. Pinner i bunn, dekkes med vann, så kjøttet over. Du må passe på at det ikke tørrkoker. Jeg bruker sjyen som den er, Noen tilsetter smør.

Riktig God Jul fra

den "sjyen" som er igjen fra kokt pinnekjøtt er som regel bare fett, så en del av fettlaget bør tas av først.

(når "sjyen" har stått til avkjøling ser en egentlig hvor mye fett det er..nesten alt er stivnet)

Kizza1365380506
Skrevet

Du legger bjørkepinnene opp først så kjøtt, fyller opp med vann til det dekker bjørkepinnene. Husk å fylle på vann etterhvert.

Dersom du har kjøpt tørket pinnekjøtt (ikke røkt) kan du gi dem litt tid i stekeovnen etterpå da blir fettet litt sprøtt, men det er smak og behag, jeg gjør det ikke.

Lykke til!

Skrevet

den "sjyen" som er igjen fra kokt pinnekjøtt er som regel bare fett, så en del av fettlaget bør tas av først.

(når "sjyen" har stått til avkjøling ser en egentlig hvor mye fett det er..nesten alt er stivnet)

Enig. Jeg begriper ikke at folk øser dette skrekkens avfall over god mat.

Skrevet

Har du saftkoker blir det mye enklere. Legg pinnekjøttet oppå "rista" i saftkokeren. _Ikke_ vann i saftkoker!

Plasser saftkokeren oppå en annen, litt mindre kasserolle. Denne kasserollen er fylt med vann og gir da vanndampen til pinnekjøttet. Sjyen (sausen/fettet) trekkes ned i bunnen av saftkokeren og helles etterhvert i en egen kasserolle. Dette varmes godt opp rett før pinnekjøttet skal spises.

Aller best synes jeg det er når pinnekjøttet stekes i ovnen på ca 180-200 grader 20 min før man skal spise.

Skrevet

Jepp, sånn. Men jeg kaster sjyen, synes ikke den er god.

Og så slenger jeg det 1-2 minutter på hver side under grillen i ovnen like før servering - blir litt mer crispy. Nam.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...