Gå til innhold

FU: Spiser dere rester?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Middagsrester, altså.

Jeg kaster alltid restene (men det er sjelden mye rester, da).

Hva med dere andre?

Skrevet

Så langt det lar seg gjøre, og fortsatt smaker godt - gjennoppvarmet eller kaldt.

Selvføgelig.

Skrevet

Hos oss blir det aller meste spist. Men mye av det får først et opphold i fryseren, det er ikke sånn at det alltid spises dagen etter.

Bittesmå rester (mindre enn én porsjon) kaster jeg dersom det ikke kan brukes som pålegg. Typen én skje med et eller annet i saus.

"Tørre" smårester tar jeg gjerne på brødskiva.

Skrevet

Det spørs hva det er, hvor mye det er og om det evt. kan kombineres med noe annet som jeg kan ha i tillegg dagen etterpå. Men jeg prøver så langt det lar seg gjøre å spise det opp om det er endel igjen- Jeg sparer ikke på 1. dl. kokt ris... og femten erter.

Skrevet

Selvsagt spiser vi rester. Rester som ikke har vært på noen tallerken.

Skrevet

Jeg pleier ofte å planlegge to middager om gangen. F. eks. fiskeboller i hvit saus en dag. Da lager jeg mye, og lager grateng av disse restene neste dag, tilsatt egg, kokt makaroni og ost.

Har jeg rester av kokt eller stekt laks, lager jeg fiskesuppe neste dag med laksebiter oppi osv.

Jeg lager også pytt i panne av rester av karbonader og poteter, pølser osv, toppet med speilegg.

Kjøper jeg en pakke smårettskinke, blir den kanskje brukt i pastasaus den ene dagen og omelett den neste.

Skrevet

Hvis det er nok til minst én porsjon, og smaker godt oppvarmet.

Gjest Pricilla
Skrevet

restene går som regel i søpla for jeg synes ikek det kan brukes til noe, eller så er det ikke godt å varme opp. Pasta, poteter og ris koker jeg ALLTID for5 mye av, og det havner i søpla... Hjemmelaget pizza varmer vi opp.. Pølse spiser jeg kalde hvis ejgblir småsulten.

Kjøttdeig lager jeg "pizzabrød" av. Altså ostesmørbrød med kjøttdeig. Kylling spiser jeg kald. Kjøttboller i saus og kjøttkaker kaster ejg. blir som regel bare noen få igjen. Gryterretter og svinestrimler i sursøt saus og sånne ting sparer jeg hvis det er nok til en posjon. Sambis blir som regle sulten på kvelden og da kan det være greit å ha det å varme opp til han, bare koke litt ris ved siden av.

Skrevet

restene går som regel i søpla for jeg synes ikek det kan brukes til noe, eller så er det ikke godt å varme opp. Pasta, poteter og ris koker jeg ALLTID for5 mye av, og det havner i søpla... Hjemmelaget pizza varmer vi opp.. Pølse spiser jeg kalde hvis ejgblir småsulten.

Kjøttdeig lager jeg "pizzabrød" av. Altså ostesmørbrød med kjøttdeig. Kylling spiser jeg kald. Kjøttboller i saus og kjøttkaker kaster ejg. blir som regel bare noen få igjen. Gryterretter og svinestrimler i sursøt saus og sånne ting sparer jeg hvis det er nok til en posjon. Sambis blir som regle sulten på kvelden og da kan det være greit å ha det å varme opp til han, bare koke litt ris ved siden av.

Pasta- og ris-retter kan man jo putte i en salat fx da :-) Og kokte kalde poteter er fint å steke og ha ved siden av speilegg og bacon, eller sammen med karbonader, fx. til kveldsmat, eller lettvint mat neste dag.

Skrevet

Hvis det er nok til et måltid til tar jeg som regel vare på det, men må innrømme at det er svært sjeldent at det blir spist...

Gjest Pricilla
Skrevet

Pasta- og ris-retter kan man jo putte i en salat fx da :-) Og kokte kalde poteter er fint å steke og ha ved siden av speilegg og bacon, eller sammen med karbonader, fx. til kveldsmat, eller lettvint mat neste dag.

Spiser ikke salater...: ) Og å varme ris og pasta er pyton! Synes jeg...

Og det blir som regel for få poteter til at det er noe å samle på. Skal ejg ha stekte poteter dagen etter koker ejg de dagen før hvsi ejg har poteter da.. Går mest i pasta, ris og slottspoteter hos oss.. Er ikke særlig glad i kokte poteter - bare til sausemat.

Skrevet

Spiser ikke salater...: ) Og å varme ris og pasta er pyton! Synes jeg...

Og det blir som regel for få poteter til at det er noe å samle på. Skal ejg ha stekte poteter dagen etter koker ejg de dagen før hvsi ejg har poteter da.. Går mest i pasta, ris og slottspoteter hos oss.. Er ikke særlig glad i kokte poteter - bare til sausemat.

Lager vanligvis ikke SÅ mye ekstra av ris og pasta at det er noe problem jeg da. Man kan jo putte det i en annen rett (gryterett/pastasaus el.lign.) neste dag, men det blir sjelden til det...

Noen ganger får hunden rester, men som oftest spiser han tørrfor. Rester av indisk eller annen sterkt krydret mat får han aldri! Men så er vi også velsignet med en hund med god ånde, ikke-eksisterende luft-problem, og generelt svak kroppslukt, i motsetning til en del andre hunder jeg har vært borte i. Vet ikke om det har noe med foret å gjøre, men velger å tro det... :-)

Gjest Tristeline
Skrevet

Smårester av fiskepinner, kjøttkaker eller stek er godt som pålegg. Med sure agurker. og ketchup...

Ellers sparer jeg alt som er minst en porsjon. Guttene tar gjerne og varmer opp slikt i mikro'n på kvelden.

Gjest Niels Henrik
Skrevet

Ja. Forutsatt at det er noe som kan varmes opp igjen.

Skrevet

Spiser ikke salater...: ) Og å varme ris og pasta er pyton! Synes jeg...

Og det blir som regel for få poteter til at det er noe å samle på. Skal ejg ha stekte poteter dagen etter koker ejg de dagen før hvsi ejg har poteter da.. Går mest i pasta, ris og slottspoteter hos oss.. Er ikke særlig glad i kokte poteter - bare til sausemat.

Var det ikke du som skulle kjøpe mikrobølgeovn? Da går det fint å varme opp det aller meste uten at det blir ekkelt.

Vi hadde nok ikke fått utnyttet så mye rester som vi gjør, uten den ovnen.

Skrevet

Det kommer an på.

Rester av hjemmelaget lasagne, tomatbaserte pastasauser og gode supper og gryteretter fryses i posjonsbokser og er veldig greie å ha som hastemiddager.

Karbonader og fiskekaker brukes av og til på brødskiva. Men alt annet kastes som regel.

Gjest kattami
Skrevet

restene går som regel i søpla for jeg synes ikek det kan brukes til noe, eller så er det ikke godt å varme opp. Pasta, poteter og ris koker jeg ALLTID for5 mye av, og det havner i søpla... Hjemmelaget pizza varmer vi opp.. Pølse spiser jeg kalde hvis ejgblir småsulten.

Kjøttdeig lager jeg "pizzabrød" av. Altså ostesmørbrød med kjøttdeig. Kylling spiser jeg kald. Kjøttboller i saus og kjøttkaker kaster ejg. blir som regel bare noen få igjen. Gryterretter og svinestrimler i sursøt saus og sånne ting sparer jeg hvis det er nok til en posjon. Sambis blir som regle sulten på kvelden og da kan det være greit å ha det å varme opp til han, bare koke litt ris ved siden av.

Han varmer det vel opp selv?

Skrevet

Spiser ikke salater...: ) Og å varme ris og pasta er pyton! Synes jeg...

Og det blir som regel for få poteter til at det er noe å samle på. Skal ejg ha stekte poteter dagen etter koker ejg de dagen før hvsi ejg har poteter da.. Går mest i pasta, ris og slottspoteter hos oss.. Er ikke særlig glad i kokte poteter - bare til sausemat.

En fin måte å varme opp pastarester på er å lage en ovnsrett ut av det. F. eks. spaghetti med kjøtt - og tomatsaus. Sleng det over i ildfast form og topp med revet ost, og stek det. Det blir veldig godt. Hvis det hele blir for tørt etter å ha stått i kjøleskapet over natta, kan man skvette på litt matfløte.

Skrevet

Ja! Jeg lager alltid for mye så jeg kan gomle på kvelden.

Skrevet

Ja, tar f.eks. med på jobben og varmer i mikroen. Deilig avveksling til vanlig lunsj.

Nam, nam!

Har jeg poteter koker jeg nesten bestandig litt ekstra og steker dagen etter - snadder!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...